De verbeelding Book Challenge 2020

In het verleden heb ik aan verschillende leesuitdagingen meegedaan. Een kleurrijke editie waarbij het de bedoeling was om boeken te lezen die een kleur in hun titel hadden, verschillende reading bingo’s, eentje die ik voor mezelf had samengesteld en de Verbeelding Book Challenge van Kathleen.

De laatste tijd merk ik echter dat ik me best kan beperken tot een Goodreads-challenge. Eventueel aangevuld met een readathon van maximum één maand. Ik ken mezelf immers maar al te goed. Als listomaniac wil ik die lijstjes te graag volledig afvinken en dan ga ik op de duur boeken lezen die me minder aanspreken dan de ongelezen boeken die nog in de kast op me staan te wachten.

Daarom besloot ik om de voorbije jaren niet meer mee te doen aan de Verbeelding Book Challenge. Niemand zegt me echter dat ik nadat zo’n challenge afgelopen is de opdrachtenlijst niet naast mijn lijst met gelezen boeken kan leggen om beide te vergelijken.

Dat deed ik eerder ook al een keer en grappig genoeg kan ik op die manier vaak meer puntjes afvinken dan verwacht. Al moet ik daar wel bij vermelden dat ik het mezelf niet echt moeilijk maak.

Verbeelding Book Challenge 2020

1. Een familiesaga
Lost and found sisters – Jill Shalvis

2. Twee boeken met bijna dezelfde titel of bijna dezelfde cover
Play of Passion & Tangle of Need – Nalini Singh

3. Een boek met een hemellichaam in de titel
Een dodelijke opleiding van Naomi Novik heeft verschillende maanstanden op de cover staan en op de cover van Huis van Aarde en Bloed staat een grote maan. In de titels vond ik echter geen enkel hemellichaam terug.

4. Een boek waarvan de titel start met een A of eindigt met een Z
Almost just friends – Jill Shalvis

5. Een boek dat zich afspeelt in je laatste reisbestemming
De kleuren van licht – V.E.Schwab – Londen

6. Een boek dat je als kind leuk vond maar sindsdien niet meer herlezen hebt (dus niet Harry Potter voor de twintigste keer herlezen!)
Claire – Bekend van TV.
Een strip die ik voor het eerst las als 12 jarige en nu jammer genoeg vond tegenvallen

7. Een boek met een vervoermiddel in de titel
Schoon schip – Katie Fforde

8. Een boek met het woord “boek” in de titel
The Book Jumper – Mechtild Gläser

9. Een boek waarvan de titel ook de titel van een liedje is
Drawing blood ( een uitgave van Amnesty International) is blijkbaar een nummer van Stuck Mojo + Wayward Son (SPN)

10. Een boek met een specifieke datum in de titel
Alhoewel, Het jaar van de hamster is een wel heel specifiek jaar hé. 😉

11. Een boek met een getal groter dan twintig in de titel

12. Een boek waarin de natuur of het milieu centraal staat
Sneeuwval – Tess Gerritsen

13. Een feministisch boek of een boek geschreven door een feministe
Stiefzus van Jennifer Donnelly wordt door sommige omschreven als een feministische hervertelling

14. Een boek uit de F.R.I.E.N.D.S Booklist

15. Een boek uit de literaire canon
The Hobbit – J.R.R. Tolkien

16. Een boek van een schrijver die in jouw streek woont (laten we zeggen binnen de 20km van uw voordeur)
Daar gaat de bruid – Kaat de Kock

17. Een boek met vogels op de cover
List & Leugens – Leigh Bardugo

18. Een boek geschreven door een auteur met dezelfde voornaam als je moeder of vader
Blijkbaar wel één van de initialen van hun beide voornamen gecombineerd worden en eentje van mijn moeder haar voornaam in combinatie met mijn vader zijn familienaam. Maar niet één van beide volledig.

19. Een boek waarvan het aantal pagina’s een priemgetal is (u mag hiervoor gerust even vloeken op Laurence
Het mes van de sluipmoordenaar – S.J.Maas – 397p.

20. Een boek over klimaat(verandering). Een zogenaamde een “cli-fi”.

21. Een boek waarin een tweeling een belangrijke rol speelt
De komst van de kracht – Nora Roberts

22. Een boek waarin een kunstenaar een belangrijke rol speelt
The Tales of Beedle the Bard – geïllustreerd door Chris Riddell (waarschijnlijk niet wat Kathleen in gedachten had maar 1. ik mocht Harry Potter al niet herlezen voor puntje zes en 2. zonder die illustraties had dit boek er helemaal anders uit gezien dus speelt een kunstenaar een belangrijke rol in het verhaal. Toch …)

23. Een boek waarin zoetigheid (taart, gebak, koekjes,…) een belangrijke rol speelt
Wicked charms – Evanovich & Sutton – het hoofdpersonage werkt in een banketbakkerij

24. Een boek waarin handwerk een belangrijke rol speelt
Goh, ik ga er vanuit dat vingervlug zijn, foutloos met messen kunnen werpen en de geschiedenis van een voorwerp met je handen kunnen lezen niet telt als handwerk. In Het geschenk van Happiness wordt echt wel geknutseld.

25. Een boek dat zich langer dan 500 jaar geleden afspeelt
Epinona – Marc de Bel – de jaren 50 voor Christus

26. Een boek dat zich rond Kerstmis afspeelt
Chasing Christmas Eve – Jill Shalvis

27. Een boek dat zich afspeelt in meer dan één continent
Me & Mr. Potter –> een Amerikaanse die naar Engeland trekt voor een Jane Austen tour. Ik keur het goed.

28. Een boek over een groot gezin
Op de vlucht – Nora Roberts – grote familie

29. Een boek dat nog gepubliceerd moet worden in 2020
D – Michel Faber

30. Een boek met een regenboog op de cover

Eindscore is 22/30

Doen jullie graag mee aan verschillende leesuitdagingen? Of houden jullie het net liever wat eenvoudiger?

10 gedachten over “De verbeelding Book Challenge 2020”

  1. Ah nee, dat heb ik dus niet gelezen. Het laatste Jojo Moyes boek dat ik las was dat over het meisje met haar paard. Ik kan even niet op de titel komen.

 1. Ik hen nog nooit een leesuitdaging gedaan, omdat ik zo al bijna niet meer weet wat eerst gelezen, momenteel ben ik zelfs in drie boeken tegelijkertijd bezig! Maar ik hou wel van de lijstjes omdat ik zo weer bij nieuwe boeken terecht kom…. mijnTBR zou zo eens kunnen krimpen….

  1. Haha, dat kunnen we niet riskeren hé. Een te kleine TBR, stel je voor. Ik vermoed dat het hier niet meteen zo ver zal komen vermits die bewuste tbr hier momenteel op 129 boeken staat. Enerzijds voel ik me dan schuldig toe naar de boeken die daar al een hele tijd staan te wachten, anderzijds vind ik het net een geruststelling om te weten dat er nog zoveel boeken staan te wachten.

  1. Dat vind ik zelf ook heel grappig. Als ik me niet vergis kon ik bij de vorige ‘Ik doe niet echt mee maar ben wel heel benieuwd’- Verbeelding Book Challenge zelfs nog meer puntjes afvinken.

 2. Ohh Ik houd van challenges! Ik vind de BookBingo van Zomer&Keuning ook heel leuk om te doen naast de Reading Challenge, maar de verbeelding challenge ga ik zeker ook doen! Daarnaast doe ik een TBR challenge, dan lees ik ook eens iets wat al te lang op mij ligt te wachten.
  Ik herken het wel dat je persé het lijstje afgewerkt wil hebben, maar leesplezier is het belangrijkst toch?

  1. Ik deed vroeger vaak met de Bookbingo van Madelon mee. Die was telkens heel tof om te doen. Leesplezier is inderdaad het belangrijkste dus probeer ik nu gewoon mijn tbr wat te laten zakken zonder aan specifieke uitdagingen mee te doen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.