Foto-update #178

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik had eigenlijk geen blogvakantie ingepland maar desondanks is er hier een hele poos niets verschenen. Grotendeels omdat ik er gewoon de fut niet voor had en deels omdat ik na een update even niet aan mijn blogbestanden kon. Gelukkig heeft manlief dat verholpen zodat ik hier vandaag een nieuwe Foto-update kan delen.

Ze staan willekeurig door elkaar, van chronologische volgorde is dit keer totaal geen sprake. Ik heb het mezelf gewoon lekker makkelijk gemaakt.

Het mezelf zo makkelijk mogelijk maken doe ik de laatste tijd wel vaker. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar zelf was ik behoorlijk gedemotiveerd toen ik hoorde dat de cijfers weer de slechte kant uitgaan. Gisteren had ik een behoorlijke off-dag toen er een aantal zaken misliepen en mijn lichaam besloot om het nog wat meer uit te hangen. Ook vandaag is de productiveit nogal miniem. Dat ging gelukkig iets beter toen ik een tijdje terug bij wijze van Corona-activiteit besloot om het knutselpapier te sorteren en op maat te snijden. Om dan vervolgens restanten te verwerken tot cadeaulabels. Door dat herindelen heb ik nadien ook meer geknutseld maar dat zullen jullie zo meteen wel zien.

Mezelf verwennen/troosten ben ik ook vaker gaan doen sinds dat vieze virus ons is komen lastigvallen. Deze sjaals werden bij levering plots duurder toen bleek dat ik (voor het eerst in mijn leven) douanekosten moest betalen. Jammer maar kijk … ik heb een Daily Prophet én Spectrespecs sjaal en ik ben er super blij mee.

Waar ik iets minder blij mee ben is mijn haar dat al meer dan een jaar niet meer geknipt is. Ik stond bij deze foto’s versteld van het verschil in één stap naar voren. Dat is immers het enige dat ik anders heb gedaan bij beide foto’s. Geen filter of zo, maar toch lijkt mijn haar op de rechtse foto veel gezonder terwijl het in werkelijkheid eerder op de linkse foto lijkt. Behoorlijk droog en door het lange tijd niet meer laten verven heb ik plots een ombre. Is dat nog hip? Dan ben ik per ongeluk is een keertje mee met een trend.

Fieke organiseert dit jaar samen met een vriendin een bakchallenge. In januari deed ik daaraan mee en maakte ik voor het eerst in mijn leven Madeleinekes. De uitdaging van februari (een chocoladetaart met chocoladeganache) sloeg ik over en daar zijn zowel manlief (die niet gek is van chocolade) en mijn weegschaal heel blij om. In maart besloot ik echter wel om – opnieuw voor het eerst – een rolbiscuit te maken. Tot mijn grote verbazing lukte het van de eerste keer. Joepie!

Ik was in stilte aan het supporteren voor Audrey toen ze eerder deze maand Julie Kagawa mocht interviewen naar aanleiding van haar nieuwe boek De IJzerraaf. Ook dat was een eerste keer.

Ik maakte kaarten

heel veel kaarten. Zie je wel dat het sorteren van de knutselpapier een positief en vooral productief effect had.

Twee planten van de buren kwamen enkele dagen bij ons logeren en vervolgens kreeg ik deze leuke tulpen van haar als merci.

Op de geslaagde rolbiscuit na dacht ik er dit keer niet vaak aan om foto’s te maken van wat er werd gegeten. Er is echter wel een foto van het leuke kaartje dat ik van Talitha kreeg en eentje van Nala die ervan overtuigd was dat ze zich goed had verstopt en het duidelijk niets vond dat ik haar meteen had gespot.

Traditionele post, nog steeds.

Dankzij mijn nicht heb ik drie nieuwe rolletjes washitape die ik heel mooi vind (én blijkbaar ook mooi bij mijn groene jurk passen.

Dankzij Kelly haalde ik dit kaartje nog eens uit mijn portomonee en volgde ik via haar InstaStories wie anderen op hun kaartje zouden willen zitten.

Dankzij de VeggieChallenge eten we niet 30 dagen lang vegetarisch (dat krijg ik hier thuis niet verkocht) maar eten we wel wat vaker vegetarisch en probeer ik meer verschillende veggie recepten uit. Zo probeerde we onlangs voor het eerst een plantaardige shoarma uit die ik heel lekker vond (maar jammer genoeg te pikant voor ons beide).

Dankzij dit boek duurde het heel lang voor ik aan het derde boek van deze maand kon beginnen. Het was precies geen goed idee om alle drie de verhalen in deze omnibus na elkaar te lezen wat halverwege het tweede boek kreeg ik het ‘dit is precies nogal veel van hetzelfde’-gevoel terwijl de boeken op zich eigenlijk wel tof zijn. Tip: lees ze dus niet achter elkaar want dat komen ze minder goed tot hun recht (én kost het je behoorlijk veel moeite om je aandacht er bij te kunnen houden.

Jaja, die sjaal verschijnt hier dus nog eens hé. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, ik ben helemaal fan.

Dit leuke inpakpapier werd uit de kast gehaald om een pakketje voor Kwante samen te stellen.

Wandeldates stonden er ook vrij regelmatig op de planning. Vorige week zelfs ietsje te vaak en dat heb ik nadien jammer genoeg moeten bekopen. Het was precies geen goed plan om het tussentijds rustmoment voor ik terug naar huis wandel een keer te laten wegvallen. Deze week is dan ook een rustweek maar volgende week maandag ga ik hier weer naartoe met mijn nicht.

8 gedachten over “Foto-update #178”

  1. Leuk foto overzichtje weer. En och dat haar he. Ik heb er echt een heeeeeel stuk af laten knippen bij de kapper. Droog, dood… Was ook al tijden niet geweest en toen ik wilde gaan gingen de kappers wederom weer dicht :’) Maar ben erg blij met m’n kortere coupie.

    1. Bij mij is er deze voormiddag ook een stuk afgeknipt. Niet bij de kapper want die zijn ondertussen alweer gesloten maar mijn moeke heeft het bij hen op het terras geknipt. Ik laat het wel een keertje bijwerken wanneer dat weer lukt en de kapster het terug in model kan knippen maar ondertussen is het droge beschadigde haar alvast weggeknipt. Voelt meteen een pak lichter aan.

  2. Ik weet dat ik misschien weer op andere manieren creatief ben, maar ik vind jouw kaartjes echt zo fantastisch! En al dat lekkers dat weer voorbij komt is natuurlijk weer reden voor honger hier haha.

    1. Hihi, ik dacht dat het bij deze foto-update nog meeviel qua lekkere foto’s maar het waren er precies toch weer voldoende om een aanstekelijk effect te hebben. Dankjewel voor je mooie/lieve compliment. Zo blij dat ik nu het lezen minder goed wil lukken in het knutselen wat afleiding kan vinden.

    1. Ik herinner me nog dat je daar iets over had gepost op Instagram. Zelf zag ik het al helemaal mislopen nog voor ik er aan begon maar tot mijn grote verbazing bleek het vervolgens van de eerste keer te lukken. De opdracht van deze maand is het maken van je favoriete gebak en ik heb geen flauw idee wat ik moet kiezen vermits ik zoveel gebak lekker vind.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.