Update Verbeelding Book Challenge 2018

Ieder jaar opnieuw lees ik de Verbeelding Book Challenge van Kathleen, een lijstje met 30 puntjes die samen een mooi gevarieerde leesuitdaging vormen. De eerste jaren deed ik niet mee maar vorig jaar besloot ik in augustus toch eens te kijken welke puntjes ik kon afvinken op basis van de boeken die ik tot dan al gelezen had in 2017. Een echt actieve deelname was het nog niet vermits ik niet speciaal op zoek ging naar specifieke boeken. Dit jaar doe ik voor het eerst wel van in het begin én veel bewuster mee.

Zo bewust dat ik op de laptop het uitdagingslijstje heb staan met een kleurencodering én titels die in aanmerking komen. Tja, als ik iets doe dan wil ik het meteen ook goed doen. Zo plaatste ik de gelezen boeken die ik sinds de vorige update mocht afvinken in het  turquoise .

Oppdrachten waar ik al een titel voor in gedachten had schreef ik in het blauw , de puntjes waar ik nog geen flauw idee bij had noteerde ik in het rood zodat ze goed zouden opvallen.

Sinds mijn vorige update (juli) stonden er nog twee af te werken puntjes op deze lijst. Zo las ik nog geen boek dat op Rory’s lijst staat en was ik nog op zoek naar een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen zonder dat het een kinderboek is. Pas daarnet besefte ik dat ik eigenlijk al twee strips heb gelezen die daarvoor in aanmerking komen. Ik was zo aan het nadenken over een roman die aan de opdracht voldeed én die me ook nog eens aansprak dat ik helemaal vergat dat ik het puntje eigenlijk eerder al kon doorstrepen. Dat heb ik dus bij deze rechtgezet.

1. Een boek met een dier in de titel
10,9,8, … uiltjes moeten naar bed – G. Deutsch & E. Trukhan
(in maart staat ook An enchantment of Raven op de planning)
2.Een boek met een plaatsnaam in de titel
Stockholm Zuid – Jens Lapidus en Peter Bergting
3. Een boek met een typografische cover
Wicked Appetite – Janet Evanovich
4. Een boek geschreven door een auteur die helaas het afgelopen decennia gestorven is.
Zo zijn we niet getrouwd – Peter van Straaten
5. Een boek dat al minstens één jaar ongelezen in je boekenkast of op je e-reader staat.
Een nieuw begin – Nora Roberts
6. Een boek dat op de Rory Gilmore boekenlijst staat.
Emily the Strange van Rob Reger
7. Een boek met minder dan 100 reviews op Goodreads
Gezonder met Viv – Vivian Reijs
8. Een boek dat begint met ‘Er was eens’
Faery Tales – Carol Ann Duffy
9. Een boek waarin de dood centraal staat
Toen David zijn stem verloor – Judith Vanistendael
10. Een boek van een auteur met dezelfde initialen als jou
Bang voor de tandarts – Moniek Vermeulen en Leen Van Durme
11. Een boek dat origineel geschreven is in een taal die je zelf niet vaardig bent
The Beauty and the Beast – Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve
12. Een boek van een auteur die al minstens 10 boeken heeft geschreven
De opdracht – Jayne Ann Krentz
13. Een boek met minstens 10 uitgaves/herdrukken
Rechtvaardig vermoord – J.D.Robb
14. Een boek met een X in de titel
100 x Annie – Annie M.G.Schmidt
15. Een boek met een alliteratie in de titel
Animal Attraction – Jill Shalvis
16. Een boek geschreven door een zoon/dochter van een andere auteur
Zwart hart – Joe Hill (zoon van Stephen King)
17. Een boek waarin een mythologisch wezen voorkomt
Wintersong – S.Jae Jones
18. Een boek dat zich afspeelt op een eiland, al dan niet bewoond
The Rook – Daniel O’Malley
19. Een boek waarin tijdreizen voorkomt
A wrinkle in time – Madeleine L’Engle
20. Een boek dat zich in de ruimte afspeelt
Iko – Marissa Meyer
21. Een boek waarin kinderen de hoofdrol spelen, maar zonder dat het een jeugdboek is
De stripreeks Harmony van Mathieu Reynès waarin de hoofdrollen worden vertolkt door kinderen met bijzondere gaven. Of Nerd Vader, een cartoonbundeling van Seb Piquet, rond een nerdy vader die zijn favoriete fandoms probeert over te brengen bij zijn dochter Mathilde.
22. Een boek waarin de zee een belangrijke rol speelt
Rijk van Stormen – S.J.Maas
23. Een boek over een alleenstaande ouder
Hunted – Meagan Spooner
24. Een boek dat zich afspeelt in China
Gelukskoekje – Ann Mah
25. Een tweedehands boek
De Graces – Laure Eve
26. Een boek met bloemen op de cover
Beauty and the Beast – May Sage
27. Een boek waarin een gevangenis voorkomt
Alter Ego – Marissa Meyer
28. Een boek met een portret op de cover
Blaze of Memory – Nalini Singh
29. Een boek dat je volledig buitenshuis leest (op de trein, op vakantie, in de tuin, …)
Turbo Twenty-three – Janet Evanovich
30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert
Covet van J.R.Ward (alleenstaande ouder, gevangenis, >10 boeken)

Ik geef grif toe dat ik het mezelf dit jaar vrij makkelijk heb gemaakt maar ik ben nu eenmaal iemand voor wie lezen in de eerste plaats leuk moet blijven. Een boek tegen mijn zin uitlezen om een uitdaging te vervolledigen zal je me dus niet snel zien doen. Toch vind ik deze uitdaging leuk omdat je er nog meer door gaat nadenken over wat je juist gelezen hebt.

12 gedachten over “Update Verbeelding Book Challenge 2018”

  1. Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoeveel puntjes van de Hebban Challenge ik nu zou kunnen afvinken zonder dat ik er door het jaar mee bezig ben geweest.

    1. Bij Hebban kan je (net als bij Goodreads) een streefdoel ingeven in de vorm van een aantal boeken dat je hoopt te lezen. Maar je kan ook proberen om een boek te lezen binnen 50 opdrachten. Een beetje zoals Kathleen’s lijst maar dan met 20 extra punten om af te vinken. Via deze link kan je de lijst van 2018 bekijken. https://www.hebban.nl/Challenge/checklist2018/10

  1. Misschien moet je mijn tactiek gebruiken en gewoon lezen waar je zin in hebt. De ene keer kan ik daar veel mee afvinken, de andere keer wat minder. Maar ik heb wel telkens van het lezen genoten en dat is uiteraard mijn prioriteit. Ik ben er dan ook nog niet uit of ik volgend jaar aan een challenge ga meedoen.

  1. Jaja, ik ben een fan van lijstjes en kleurencodes. Het hielp me wel om het overzicht wat te bewaren. Ik heb het dit jaar zelfs toegepast op mijn kerstkaarten-lijst. Kaarten die ik zelf ging posten, kaarten binnen België, enkele naar het buitenland (kwestie van er de juiste zegel op te plakken), … Al een geluk dat ik geen schema heb voor het aansteken van de kerstverlichting want dan zou het hier iets te veel op Vaneigens gaan lijken.

 1. Super dat je het haalde, proficiat! En goh ja, “makkelijk gemaakt”, ’t is en blijft een spelletje he, dus waarom zou je het jezelf niet makkelijk maken? Vooral als moeilijker doen mogelijk ook inhoudt dat je teveel afwijkt van wat je graag leest en daardoor in een leesdip terechtkomt 🙂

  1. Blijkbaar hou ik alleen van een uitdaging wanneer het leuk blijft. Boeken gaan lezen die me niet aanspreken heb ik er dus echt niet voor over. Ik zit momenteel trouwens een beetje in een leesdip. Een week lang heb ik geprobeerd om een boek te lezen waar ik op zich wel heel benieuwd naar ben maar ik kan er maar niet inkomen. Gisterenavond heb ik dan ook besloten om het voorlopig op te geven en in een ander – meer (ont)spannend – boek te beginnen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.