Update Challenges December 2015

update-challenges-2015Waar ik het vorig jaar hield bij de Reading Bingo en een Goodreads-challenge, besloot ik in 2015 nog enkele andere uitdagingen te volgen. Niet dat ik nu bewust andere boeken ga kiezen, de belangrijkste selectie-factor blijft immers de ‘goesting’. Je kan nu eenmaal zin hebben in één specifiek boek ook al liggen er nog een hele hoop andere op je te wachten.

Toch leek het me leuk om maandelijks een keer te zien of ik met die gelezen boeken een aantal zaken kon doorstrepen bij deze uitdagingen.

De Goodreads-challenge zette ik op 130 en daar heb ik er, aan het einde van deze maand zo’n 164 van gelezen.

Dit jaar stelde ik ook zelf een lijstje op met boeken die ik in 2015 wil lezen.

to-be-read-in-2015-update-september
Die ene kleine gedichtenbundel ligt hier al een hele tijd op me te wachten maar vermits ik rustig van die teksten wil genieten én ze niet snel-snel tussendoor wil lezen is het er uiteindelijk niet van gekomen.

Ik nam me echter ook voor om dit jaar meer eigen boeken te lezen. Meerbepaald een minimum van 25 eigen exemplaren. Deze afgelopen twee maanden las ik 23 recensieboeken en 1 eigen boek. Dit brengt de huidige stand op 45/25. Althans dat doet het wanneer ik ebooks meetel voor deze uitdaging. (als ik alle ebooks negeer, zou het aantal een pak lager liggen)

YA-challenge-2015-update-september
Dankzij deze YA-Bingo valt het wel echt op dat ik minder Young Adult-boeken heb gelezen als het vorige jaar. De afgelopen twee maanden las ik de volgende YA boeken: Val en Verlossing, De kroon van de Tearling, Rebel en Vervloekt. Ik ontdekte ook nog twee NA-boeken: Op het randje en Faking it. Jammer genoeg kwam geen van hen in aanmerking voor deze YA-bingo dus die stand blijft ongewijzigd.

colorcodedchallenge2015updatedecember
Het leek me leuk om zonder bewust op zoek te gaan te ontdekken hoeveel kleurrijke titels ik eigenlijk lees. In november en december kwamen er slechts twee kleurrijke boeken aan bod. De blauwe dahlia van Nora Roberts kwam niet meer van pas vermits ik door het ‘Huis met de blauwe luiken’ deze kleur al had kunnen afvinken. Grijze magie was dan weer wel geschikt.

Misschien lazen jullie het al in deze eerder verschenen blogpost, maar het komende jaar ga ik aan minder uitdagingen meedoen. De Goodreads-challenge blijft en ik ga waarschijnlijk ook meedoen met de reading-bingo van Madelon. Verder ga ik gewoon afwachten of er iets langskomt dat me aanspreekt én of ik er op dat moment de tijd voor heb.

5 gedachten over “Update Challenges December 2015”

  1. Ik heb het deze week ook even bekeken. De Color-coded challenge is volledig de mist in gegaan bij mij. Ik heb het laatste halfjaar zelfs geen enkel boek met een kleur gelezen. En ik voel ook niet de behoefte om speciaal op zoek te gaan naar een boek dat in de categorie past.

    De young adult challenge is me wel gelukt. Dankzij mijn werk aan de bron (een bib) heb ik voor elke categorie wel een boek gevonden dat me aansprak. Maar aangezien ik er niets mee doe, heb ik besloten om volgend jaar enkel de Goodreads-challenge en de Hebban-challenge te doen en die gaan enkel om aantallen 🙂

    1. Dat ik niet bewust op zoek ga naar specifieke boeken is bij mij ook een beetje de reden dat ik minder uitdagingen wil doen. Misschien neem ik er op het einde van 2016 gewoon enkele lijstjes bij om te zien welke ik had kunnen halen. Kwestie van het eventjes helemaal te doen gelijk het NIET hoort. 🙂

  2. Wat een gigantisch aantal boeken las je!
    Die color coded challenge zag er wel leuk uit; ik ga straks eens neuzen in de kast gewoon of en hoeveel kleurtitels wij zo eigenlijk in huis hebben (zonder daarom aan de challenge mee te doen weliswaar).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.