Wel nieuw, geen boeken

De voorbije weken kwamen er hier enkele leuke bestellingen toe. Net als vorig jaar wil ik ook dit jaar wat meer bij kleine ondernemers kopen. Soms voor mezelf, soms voor anderen. Maar één ding is zeker ik heb hier de laatste tijd al meermaals met een glimlach pakketjes zitten uitpakken.

Ik had enkele van deze aanwinsten kunnen delen in de Reclame zonder Sponsoring rubriek. Maar vermits het er verschillende kort na elkaar waren leek het me een leuker idee om ze te bundelen. Al gaat dat, mezelf kennende, wel voor een extra lange blogpost zorgen.

Ik schrijf vrijwel steeds met een vulpen. Deels omdat ik dat fijner en mooier vind (mijn handschrift lijkt er dan echt anders uit te zien) maar ook doordat ik er minder kracht bij moet zetten en mijn hand dus minder snel protesteert. Mijn huidige vulpen heb ik al een hele tijd en ik merkte dat die door het gewicht eigenlijk steeds vaker een protesterend hand opleverde. Echt, mijn lichaam kan gaan meedoen bij stakingsacties en protest-marsen want protesteren kan het blijkbaar als één van de beste.

Lang verhaal kort (want ik ben hier duidelijk weer aan het uitwijden), ik wilde een nieuwe vulpen aanschaffen. Eentje met hervulbare inktvullingen en glazen potjes inkt. Want dat is nu eenmaal beter voor het milieu én voor wie dat niet voldoende motivatie is … de inkt is zo ook voordeliger én je kan uit meer kleuren kiezen. Mijn kleurenkeuze is uiteraard nogal voorspelbaar.

Naar het stad gaan zat er niet in maar ik wilde wel een zelfstandige steunen in plaats van bij een grote online naam te bestellen. Uiteindelijk kwam ik zo op de webshop van Penworld (een Antwerpse winkel terecht) en daar heb ik niets dan goed over te melden. De prijzen vielen mee, de levering verliep heel vlot en toen mijn bestelling hier toekwam bleken de producten mooi ingepakt te zijn waardoor ik gek genoeg toch een beetje het gevoel had dat ik echt naar een winkel was geweest. Zo eentje waar ze tijd in de afwerking steken.

De vulpen is trouwens helemaal goedgekeurd en doet me denken aan degene waar ik als tiener mee schreef. Licht gewicht, een iets dikkere tip én natuurlijk mijn favoriete kleurtje. Zowel de pen als de inkt. Ik heb deze pen trouwens ook overwogen. Wie weet bestel ik die ooit ook nog eens want die past dan weer perfect bij mijn Hogwarts huis.

Ik maak regelmatig zelf kaarten maar bestel er evengoed af en toe. Het is immers een geruststellend gevoel om te weten dat je steeds een geschikte kaart in huis hebt voor wanneer je een keer niet de tijd of energie hebt om er tijdig zelf één te knutselen. Bij Studio Schatkist had ik al tweemaal eerder iets besteld (ze kwamen toen ook al aan bod in de Reclame zonder Sponsoring rubriek) en beide keren voelde het uitpakken van die bestellingen aan als een feestje op zich. Ook dit keer was dat het geval.

Een persoonlijk berichtje, leuke extra’s én natuurlijk ook super vrolijke kaarten die me eigenlijk steeds doen glimlachen. Hopelijk kan ik ook enkele andere mensen aan het lachen brengen door dezer te verzenden.

Begin dit jaar zag ik online nieuwe Harry Potter pakketten van Lego verschijnen. Kleine boeken die je kan openklappen tot ze een Hogwarts klaslokaal vormen. De kleuren én vakken passen telkens bij één specifiek Hogwarts huis. Zo hebben ze Potions voor Slytherin, Herbology voor Hufflepuff, Transfiguration voor Gryffindor en Charms voor Ravenclaw.

Eigenlijk spraken enkel de eerste twee me meteen aan én die werden uiteindelijk ook besteld. Gisterenavond heeft manlief de Potions editie gebouwd. Hij zit in Gryffindor maar vond net als ik dat deze twee het meest gedetailleerd waren uitgewerkt. Het meest herkenbaar waren trouwens ook.

Hoe leuk ik deze twee ook vind ik hoop echt heel erg dat er een editie komt met de Hogwarts Library. Hoe geweldig zou dat immers niet zijn. Een volledige bibliotheek in één klein boekje. Dat je dan uiteraard in je boekenkast tussen de rest van de boeken zet zodat je vervolgens iedere keer dat je het opent het idee hebt dat je een portal of geheime ingang naar een verborgen bibliotheek hebt gevonden. Daar zit ik echt al zooo lang op te wachten. Dus lieve mensen van Lego willen jullie die droom alsjeblieft voor me verwezenlijken?

Tja, bij deze twee bouwpakketten klopt de titel van deze blogpost niet helemaal. Want gesloten zien ze er wel degelijk uit als een boek. Er blijven trouwens steeds meer leuke Harry Potter sets uitkomen bij Lego. De volledige Diagon Alley set lijkt me wat groot om ergens te plaatsen dus ik hoop ook een beetje dat de winkels later ook individueel gekocht zullen kunnen worden zodat Flourish & Blotts kan aanschaffen. Ondertussen heel hard duimen dat die set een ingebouwde Portkey bevat die me recht naar die magische boekenwinkel brengt. De Burrow van de Weasley Family ziet er ook super knap uit.

Misschien moet ik eens een blogpost maken met daarin een aantal details uit de sets die ik ondertussen gebouwd heb want ik vind het echt knap hoe goed daarover is nagedacht bij het ontwerpen.

Ik had op Instagram al meermaals leuke prints zien opduiken wanneer Books Art Liberty nieuwe producten aankondigde. Toen bleek dat we nog niet meteen van die mondmaskers verlost zullen zijn hoopte ik dat ze die ook zou gaan maken. Ah ja, als we ze dan toch moeten dragen dan liever in stijl hé. Ik vroeg er achter bij zowel Véronique als Emmy die allebei rep zijn voor Annelies en bij Annelies zelf en wat later kwamen er geeky mondmaskers. U vraagt wij draaien dus. Of in dit geval U vraagt wij naaien.

Vermits ik sowieso verzendkosten moest betalen bestelde ik naast de drie mondmaskers voor mezelf ook eentje extra op vraag van mijn buurvrouw én een booksleeve in Harry Potter thema die bij mijn HP mondmaskers past.

Zelf heb ik een kant-en-klare booksleeve besteld maar bij Annelies kan je ook custom sleeves bestellen. Of bij het bestellen van een standaard exemplaar aangeven welke sluiting je verkiest. Dit is trouwens de eerste booksleeve die ik zelf heb gekocht. Tot nu toe heb ik immers vooral veel geluk gehad én er heel wat mooie cadeau gekregen. Van Kwante, Audrey, Marilyn en mijn moeke die het bovenstuk van een pyjama verwerkte tot booksleeves.

Misschien moet ik ook nog eens zo’n Jacky bestellen want die lijken me super handig wanneer je je boek mee wil nemen op de bus, tram of trein.

De laatste bestelling die ik jullie wil tonen is er eentje van AnotherView bij wie ik al vaker leuke items heb besteld. (Als je even op haar website gaan rondkijken kom je waarschijnlijk ook het portret tegen dat ze voor mij en manlief heeft gemaakt) Eén van de producten die ik dit keer bestelde had ik al heel lang op het oog maar de aankoop ervan werd steeds uitgesteld. Zodra ik hoorde dat het nadien niet meer opnieuw zou binnenkomen ben ik in gang geschoten. Maar goed ook want anders was dit weer zo’n typisch “Twijfel, twijfel … te laat”– voorbeeldje geworden. Het was echter wel heel nipt want ik heb het laatste exemplaar gekocht.

Wat ik steeds heel leuk vind aan een bestelling bij Anouk is dat ze er zo haar werk van maakt. Mooi ingepakt, leuke details, lieve extra’s er bovenop. Zo kreeg ik dit keer naast ondermeer de leuke badger sticker die ik al een tijdje op het oog had (maar niet verkocht wordt in de webshop) ook enkele vellen met Harry Potter stickers. Door een productiefoutje zijn niet alle stickers voorgesneden en kon ze ze niet verkopen. Super lief dat ze me er enkele van gegeven heeft want die kan ik natuurlijk goed gebruiken bij zowel mijn bullet journal als post en scrapbooking projecten.

Zelf bestelde ik enkele bookmarks, een kaart én een prachtig kussen. Ik ga niet alle producten tonen want dan zouden er hier nogal veel foto’s verschijnen. Mijn favorieten komen uiteraard wel aan bod. Oh én ik heb dus die leuke washitape gerecupereerd want die is veel te mooi om bij het oud papier te belanden.

Nee, ik ben niet van plan om het hele jaar door zoveel te bestellen. Ja, ik ben wel héél blij met mijn nieuwe aanwinsten én ik kijk heel erg uit naar een bestelling die momenteel nog onderweg is. Daar zitten immers twee items in die ik al een hele tijd op het oog had. Als ze hier aankomen krijgen jullie ze zeker ook te zien.

14 gedachten over “Wel nieuw, geen boeken”

  1. Dat maakt het altijd extra leuk hé. Ik blijf het opvallend vinden hoe het vooral kleine ondernemers zijn die daar zo hun werk van maken terwijl ze een kleiner budget voorhanden hebben dan grote webshops waar je dan bijvoorbeeld moet bijbetalen indien je iets als geschenk wil laten inpakken. Het zijn ook echt die leuke details die het nog persoonlijker en uitnodigender maken om er opnieuw iets te bestellen.

 1. Ik heb ook twee Lamy-pennen, die zijn inderdaad heel comfortabel he! Die herbruikbare vullingen, passen die op elke pen? Want ik heb eigenlijk geen idee of dat met de mijne kan. Ik gebruik ze wel niet zo vaak, dagdagelijks schrijf ik gewoon met een stylo en ik heb nog een hoop inktbuisjes liggen (ooit echt een veel te grote voorraad ingeslaan), dus ik kan nog wel even verder, maar als die allemaal op zijn, zou het wel beter zijn om te kunnen wisselen naar herbruikbaar!
  Zo lief dat je die productiefoutjes kreeg. Begrijpelijk dat ze ze niet kan verkopen als ze niet voorgesneden zijn, maar het zou echt zonde zijn geweest ze weg te gooien als iemand er met een beetje knipwerk toch iets mee kan doen.

  1. Goh, dat weet ik eigenlijk niet zeker. Maar ik denk wel dat je het op die webshop kan achterhalen wanneer je weet welke type vulpen je hebt. Ik heb bijvoorbeeld een model dat al meer dan 25 jaar oud is en daar werken de herbruikbare vullingen ook bij. Als je de hervulbare inktvullingen opzoekt in de webshop dan staat er bij de kenmerken vermeld bij welke pennen je ze kan gebruiken.

   Dat van het zelf knippen klopt inderdaad helemaal. Bovendien zijn het slechts een twee of drietal stickers die niet zijn voorgesneden. Ik ben er alleszins super blij mee. Nu kan ik nog wat langer mijn bullet journals opvrolijken met die mooie stickers van haar.

  1. Die is echt super hé. Ik vind dit bouwpakketten echt zo knap in elkaar steken. Een heel klaslokaal in één boekje. Ik ga echt eens werk moeten maken van een mail naar de mensen van Lego. Want naast de Hogwarts Library in boekvorm, zouden ze ook Flourish & Blotts zo kunnen maken en/of het boek Fantastic Beasts and Where to Find them met dan binnenin Newt’s menagerie van magische beesten.

 2. Vorig jaar kocht ik ook een vulpen, zo leuk om mee te schrijven!
  Dankzij jou bestelde ik ook al eens bij Studio Schatkist, en nu ga ik Another View ook eens bekijken. Ai ai, als dat maar goed komt! 🙂

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens. Vind het altijd zo fijn dat je met een vulpen over het papier lijkt te glijden. Dat ik met paarse inkt kan schrijven maakt het alleen maar nog leuker. Het zijn twee totaal verschillende tekenstijlen maar zowel die van Studio Schatkist als Anouk haar illustraties vind ik prachtig. Je zou haast denken dat ik zelf geen kaarten maak wanneer je ziet hoeveel ik er bestel.

  1. Ja, ik hou echt enorm van haar tekenstijl. Heb zelfs even overwogen om een tweede portret bij haar te bestellen vermits we dit jaar tien jaar getrouwd zijn maar twee portretten is misschien toch wat teveel van het goede. 🙂

 3. Soms is het wel fijn om even andere winkels te steunen zo. Dat vind ik wel.

  Annelies maakt zeker mooie booksleeves. Maar ik heb er nu twee en dat is wel even genoeg. 😉

  1. Haha, dat snap ik. Anders kan zo’n verzameling al snel uit de hand lopen hé. Ik vind het zelf nog steeds grappig dat ik er ondertussen al vrij veel heb terwijl ik er zelf slechts één van heb gekocht.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.