Unboxing Valentijn Swap

Gisteren was het Valentijn en ook al vieren we die dag niet als koppel de gelegenheid gaf me wel de kans om opnieuw mee te doen aan één van Kwante haar swaps. De laatste tijd krijgen de swaps telkens een andere naam. Dus niet zomaar de Valentijn Swap maar de You know it’s true, everything I do … I do it for Books! – swap. Een toepasselijke naam vermits alle 38 deelnemers net als ik boekenfans zijn.

De Zomer en Winter swap zijn de grote edities, maar die van Valentijn is een kleinere versie. Het budget is wat lager en het is de bedoeling dat je van het budget zoveel mogelijk leesvoer koopt van je lootje haar wenslijst en daar vervolgens nog een Valentijn-kaart en iets lekkers aan toevoegt.

Ik ga net als bij de vorige swap-blogposts eerst laten zien wat ik zelf cadeau heb gekregen. We moeten steeds eerst even een opdracht doen (om aan te tonen dat iedereen braaf gewacht heeft met het uitpakken van zijn doos) vooraleer het pakket open mag. Dit keer vroeg Kwante ons om een foto te maken van de gesloten doos en een boek met ons favoriete fictieve koppel. Ja, dat lees je goed. Ik moest eerst een favoriet kiezen (jullie weten allemaal dat ik daar niet goed in ben) en vervolgens ook nog eens uitleggen waarom ik voor dit koppel heb gekozen. Ik koos uiteindelijk voor Claire en Jamie uit de Reiziger-serie.

Helemaal klaar voor de Unboxing ontdekte ik bij het openen dat het wel leek alsof het om een grote swap ging … zoveel pakjes!
Mijn Valentijn Julie volgt blijkbaar mijn blog, wat het extra leuk maakte. Dag Julie!

Ze had duidelijk aandachtig mijn lijstje bekeken want ik kwam alleen maar toffe verrassingen tegen. Verse vruchtenthee met mango-smaak. Die heb ik gisteren alvast uitgetest en hij is helemaal goedgekeurd. Maar ook deze toffe Herbology-washitape die ik als Hufflepuff-student uiteraard goed ga kunnen gebruiken, hartvormige post-is én stickers van mijn favoriete Forever Friends beren.

Het is echt heel lang geleden sinds ik voor het laatst Zero Chocolade at en ik werd er meteen nostalgisch van vermits ik deze chocolade via mijn moeke heb leren kennen. Daarnaast vond ik ook een doosje vol hartvormige stickers, een mooie paarse Forever Friends kaart én  dit geweldige Remembrall-notitieblok.

Alsof dat nog niet voldoende verwennerij was zaten er daarnaast ook nog eens DRIE boeken in dit Valentijn-pakket. Zeggen dat mijn Cupido goed haar best heeft gedaan is dus echt een understatement. Ik kreeg  zowel Miss Mayhem als Lady Renegades van Rachel Hawkins én Spoiler Alert van Olivia Dade. Nogmaals een super dikke merci Julie. Ik ben er heel, héél blij mee.

Traditiegetrouw ook nog even een voor -en na foto van het uitpakken. Zo kunnen jullie meteen zien …

1. dat ik echt ontzettend verwend ben
2. dat die thema-swaps van Kwante steeds opnieuw leuk zijn
3. en dat ze voor een luxeprobleem zorgen.

Ik weet stilletjes aan immers niet goed meer wat ik nog op de swap-wenslijstjes moet zetten doordat ik al zoveel leuks gekregen heb van mijn voormalige swapmaatjes. De volgende swap komt er al vrij snel aan dus ik ben nu volop aan het brainstormen voor de Books & Bunny’s Paas editie.

Over de Zomer Swap zal ik nog eens moeten nadenken want dat is terug een grote swap en vermits ik dan ook wat tips moet kunnen bedenken voor mijn verjaardag is het misschien beter om die editie dit jaar een keertje over te slagen. Ik zal er maar meteen bijvertellen dat ik tot nu toe vrijwel iedere keer dat ik me dat heb voorgenomen opnieuw bezweken ben. Benieuwd of het me dit keer wel zal lukken.

Natuurlijk stelde ik zelf ook een pakket samen én we hadden elkaar als lootje dus ik mocht een doos vullen voor Julie. Als eerste bestelde ik twee boeken die op haar wenslijst stonden (Je hoort wat tijdens een zwangerschap en Je hoort wat in een klaslokaal II – beide van Arnoleon). Vervolgens overliep ik haar wenslijst van vorige swaps en ontdekte zo dat ze ondermeer van Minnie en Micky Mouse, post-its en thee houdt.

Dus kreeg ze een thee-infuser in hartvorm, sticky notes met uiltjes, een notitieboekje, wat Valentijn-spulletjes, een beker van Micky én Minnie Mouse (er stond nochtans op haar lijstje dat ze ondertussen eigenlijk al voldoende bekers had maar dit was er ééntje met twee van haar favorieten in Valentijn-thema dus daar kon ik niet aan weerstaan) en een blikken doos met Minnie er op.

De doos werd gevuld met enkele van haar favoriete snacks: Kinderchocolade, witte Bueno’s, Oreo-koekjes omhuld met witte chocolade, eitjes met gezouten karamel, een aantal zakjes met vruchtenthee en een klein flesje liefdes-toverdrank die ze zelf nog moet brouwen. De Cherry trifle thee van Teastation bevat immers marsepeinen hartjes en was dus perfect voor dit thema.

Tenslotte nog een boekige Valentijnskaart geknutseld en vervolgens kon alles worden ingepakt.

Hebben jullie nog tips voor mijn wenslijstje? Doordat je door het meedoen aan swaps zoveel leuke spulletjes bij elkaar krijgt lijkt het me een goed idee om er zaken op te zetten die je ook echt kan opwerken. Zoals de Harry Potter washitape (of stickers) die ik volop aan het gebruiken ben in mijn bullet journal, of boekige kaarsen die je dan ook echt aansteekt in plaats van ze in je kast te laten staan omdat ze zo mooi zijn (yup, dat doe ik dus)). Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat er doorgaans op jullie (swap)wenslijst staat.

9 gedachten over “Unboxing Valentijn Swap”

 1. Even kijken… Weet je dat er ook bookish thee bestaat? Dat zou wellicht nog in je swaplijstje passen. Verder pennen/stiften/potloden, die gaan ook (een keer) op en je kunt ze (lang) gebruiken. Nog zo’n handige: quotes (op stickers of kaarten) uit boeken. Die kun je in je bujo gebruiken, maar ook ophangen in huis of opsturen naar anderen.

  1. Dankjewel voor de tips Nienke. Ik ben blijkbaar nogal een moeilijk qua thee. Vruchtenthee lust ik vrijwel altijd. Behalve wanneer er ook bepaalde kruiden aan worden toegevoegd. Anijs lust ik bijvoorbeeld echt niet én die zit vaker dan ik had verwacht bij verse theemengelingen. Mijn collectie pennen, potloden én co is al behoorlijk groot. Ik schrijf zelf ook het liefst met vulpen dus op enkele fineliners na gebruik ik zelden pennen. Maar die quotes zijn inderdaad een heel tof idee. Die zou ik inderdaad op allerlei manieren kunnen verwerken.

   1. Zijn (bookish) theezeefjes/thee-eieren nog een optie? Of theetipjes (van die kleine schoteltjes/schaaltjes waar je de gebruikte theezakjes op legt). En van die grote paperclips/knijpers met een bookish dingetje erop/eraan, waarmee je grote stapels papier bij elkaar kunt houden of gewoon om een waslijn vol quote-kaarten te hangen.

    Ander idee, maar wel leuk: een doorgeef-dingetje. Een opschrijfboekje met pen waar je een berichtje in zet voor de swapper na jou, en het verzoek om het boekje in zijn/haar volgende swap mee te sturen aan zijn/haar lootje. Iedereen maakt een mooie pagina/spread in dat boekje, en stuurt het dan mee met de volgende swap. Op die manier kun je én alle leuke spulletjes gebruiken, en er ontstaat een heel mooi en uniek boekje vol herinneringen aan swaps.

    1. Dat doorgeef-boek is wel een tof idee. Dat ga ik misschien wel eens proberen op te starten. Ik heb eigenlijk nog geen enkel bookish theezeefje. Wel een Nessie, Manatea en een mannetje. Van die silicone theezeefjes. Theetipjes (ik had geen flauw idee dat daar een specifieke naam voor bestond) heb ik al. Een super schattig in de vorm van een wolkje zelfs.

 2. Ik ben super blij met mijn pakje.
  Het boek je hoort wat in een klaslokaal II is al uit 😉
  De thee was HEERLIJK !

  Ik probeer mijn bord op Pinterest zo goed mogelijk aan te vullen met leuke zaken die ik eigenlijk doorheen het jaar tegen kom. Ik heb daar nu een onderscheidt in gemaakt tussen dingen om te eten en drinken en goodies. Om mijn maatje wat overzicht te geven.

  De boeken zijn uiteraard het makkelijkste alhoewel,… prioriteiten stellen op welke boeken wil ik wachten en de kans hebben dat deze niet gekocht worden is toch ook niet altijd makkelijk.

  Daarnaast probeer ik handige dingen die ik echt gebruik erop te zetten. Wat niet altijd makkelijk is. Want die goodies moet je goed in het oog houden of deze nog wel te koop zijn of niet…

  De tas neem ik mee naar school, en wordt mijn persoonlijke tas daar samen met de doos vol lekkers… allé zonder lekkers tegen binnen een week waarschijnlijk, maar ga ik geregeld aanvullen…

  1. Zo fijn om te horen dat je blij bent met je pakje. De cartoons van Arnoleon zijn tof hé. Ik ben zelf geen leerkracht maar moet er desalniettemin regelmatig mee lachen. De mango thee is hier ondertussen ook al getest en goedgekeurd. Ik had nog net één Marauders Map theeblikje over dus dat kwam heel goed uit.

   Dat heb ik zelf ook gedaan op Pinterest. Anders werd het te moeilijk om tussen de sfeerbeelden de goodies en het lekkers terug te vinden. Het is soms wat puzzelen met de boeken hé. Ik zet er zelf vaak vervolgdelen op maar bij sommige series wil ik liefst zo snel mogelijk verder lezen en dan is het natuurlijk handiger om ze meteen zelf te kopen in plaats van ze op zo’n lijst te zetten. Dat is inderdaad een nadeel aan zaken die je online tegenkomt hé. Dan ontdek ik iets dat me enorm aanspreekt, voeg het toe aan een swaplijst en ontdek enkele weken later dat het niet meer beschikbaar is, of dat het niet verzonden wordt naar België of zo.

   Hopelijk kan dat lekkers er wat voor zorgen dat de aanpassing naar het terug gaan werken een beetje meevalt. Ik ben hier zelf enorm van de Zero chocolade aan het genieten. Tot nu toe is het me gelukt om het bij één blokje per dag te houden. 🙂

 3. Ziet er weer fantastisch tof uit! Doet bij mij kriebelen om ook nog eens mee te doen, vooral nu ik een beetje met de winter blues zit…. Helaas zie ik dat ik net te laat ben voor de Paasswap… Zal toch moeten leren dat beter in de gaten te houden… Zal eens polsen bij Kwante of ze mij er nog bij kan nemen en anders is het voor de volgende keer!

  1. Ik zag net je naam in het lijstje staan dus blijkbaar heeft het polsen bij Kwante effect gehad. Zo leuk dat je nog eens mee kan doen. De swaps zijn echt een leuke afleiding hé. Hopelijk helpt het wat tegen die winter blues.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.