Transfiguration

Herinneren jullie je deze pyama nog? (Ja, ik weet dat het geen flatterende foto is.) Die is hier sinds ik hem ergens in maart 2019 kocht al meermaals opgedoken in mijn foto-updates vermits ik hem héél vaak draag. Nu ja, ik draag de helft van de pyama graag. Er is namelijk een reden waarom jullie het bovenstuk nooit te zien krijgen in die foto’s … ik vond het immers allesbehalve mooi. Dus besloot ik aan mijn moeke te vragen of ze het materiaal (dat ik dus wel nog steeds heel mooi vind) wilde omtoveren tot iets anders.

Het duurde even vooraleer ze daar de tijd voor vond maar ondertussen heeft ze haar transfiguration skills enkele keren toegepast op dat ene bovenstuk en er niet minder dan VIJF andere items van gemaakt. Mijn moeke heeft jarenlang snit en naad gegeven in het avondonderwijs en sommige van haar leerlingen beweerden dat ze in staat was om van een zakdoek een rokje te maken. Oftewel … ze kan zo puzzelen met het materiaal dat ze ter beschikking heeft dat er niets verloren gaat. Ik denk dat het wel duidelijk is dat ze zonder problemen een Exceeded Expectations zou behalen voor Transfiguration.

Het allereerste exemplaar kreeg een wit boordje langs de zijkanten en een donker blauwe voering. Dat wit boordje is trouwens gerecupereerd uit de pyama. Want zoals je in deze foto’s zal zien ging er niets verloren bij deze Transfiguratie-opdracht.

In de tweede, iets kleinere booksleeve werd namelijk het naamlabel verwerkt. Twee zelfs.

Bij een derde exemplaar werd dan weer het lintje verwerkt dat in de nek van het bovenstuk vastgestikt was. Elk boek dat in deze booksleeve getransporteerd wordt is dus automatisch Property of Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

Het vierde exemplaar is het kleinste en daar werden geen bijzondere details in verwerkt.

De eerste booksleeve kreeg ik enkele maanden geleden al. De andere drie werden hier per uilpost bezorgd aan het einde van de tweede Corona quarantaine week. Zo fijn om dit mooi versierde pakket plots in de gang te zien liggen.

Blijkbaar was er aan het einde nog net voldoende stof over om een mondmasker te maken. Eentje met een Patronus er op waardoor ik nog meer bescherming krijg tegen dat agressieve virus. Dat masker is hier ondertussen al vaak gedragen en op 90% gewassen dus ik vermoed dat het iets minder lang zal meegaan dan de pyama-broek maar ondertussen heb ik toch maar mooi een Potterhead-waardig mondmasker om te dragen. Misschien helpt het niet alleen tegen het Corona-virus maar ook tegen het doorgeven van die Potteritis.

 

 

5 gedachten over “Transfiguration”

    1. Op dit masker is het Harry zijn patronus maar mijn eigen Patronus is een egeltje. Vandaag ben ik dus goed beschermd want ik heb mijn egelrokje aan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.