Gelezen in December 2020

Ik hoopte een beetje dat ik tijdens de laatste maand van het jaar plots een pak meer zou kunnen lezen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Maar ik had wel enkele momenten waarop het me wel weer even lukte om helemaal op te gaan in mijn boek. Tijdens het lezen van het eerste en het laatste boek van de maand bijvoorbeeld. Maar ook tijdens de leuke Readathon die Céline organiseerde. Toen ging het lezen zelfs beter dan verwacht en las ik twee boeken op twee dagen tijd. Alleen heb ik de week voordien én de week nadien helemaal zo goed als niet gelezen. Tja, wie weet zorgt 2021 voor verbetering.

Deze leesmaand begon ik met het uitlezen van een boek waar ik in november al in was gestart. De gevallen koning van Holly Black was duidelijk een meevaller. Het lukte me niet om het in één keer uit te lezen. Eigenlijk deed ik er zelfs behoorlijk lang over maar het viel me op dat ik zodra ik het boek weer opensloeg meteen weer in Elfhame was.

Het boek dat ik daarna las had jammer genoeg het tegenovergestelde effect. Ik had gehoopt dat Het geschenk van Happiness me in de kerstsfeer zou kunnen laten komen. Het boek zelf kon me echter niet overtuigen. Wat het wel deed was me heel veel zin laten krijgen in warme chocomelk mét een toef slagroom.

De gevallen koning – Holly Black – 333p.
Het geschenk van Happiness – Holly Martin – 270p.

Toen zag ik een aankondiging van Céline op Instagram waarin ze aankondigde dat ze het volgende weekend een readathon ging organiseren. Eerst twijfelde ik nog een beetje vermits het lezen (JAAAA Liesbet, dat weten we ondertussen wel!) zo moeizaam gaat maar ik ben heel blij dat ik uiteindelijk besloten heb om wel mee te doen.

Die twee dagen is het me immers gelukt om de klusjeslijst zoveel mogelijk te negeren en mijn gsm niet te vaak binnen handbereik te hebben liggen. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om me op het lezen te focussen en had heel bewust gekozen voor ontspannend leesvoer. Tot mijn verbazing lukte het me om beide boeken uit te lezen.

Playing for keeps – Jill Shalvis – 352p.
Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits – 231p.

Ik heb even overwogen om een aparte blogpost rond deze readathon uit te werken. De combinatie van weinig energie en concentratie besloot daar anders over. Maar de foto-opdrachten die ik via Instagram deelde wil ik hier toch ook nog even posten. Ik heb er eentje gemist maar deelde wel mijn favoriete leesoutfit (comfort boven alles), mijn favoriete leesplek (steeds hetzelfde plekje in deze zetel met een thee of chai latte binnen handbereik) en mijn TBR voor deze Readathon.

Op de laatste dag van de leesmarathon deelde ik ook nog deze SundayShelfies opdracht. Al maakte ik er meteen ook een SockSunday van zodat ik deze leuke pinguïnsokken kon tonen.

Vervolgens lukte het me weer een hele poos niet om me op een boek te concentreren. Naar het einde van de maand toe begon ik in Een dodelijke opleiding van Naomi Novik. Na het lezen van Ontworteld en Zilvergaren was ik heel benieuwd naar dit boek en ik kan jullie alvast verklappen dat ik het een heerlijk boek vond om dit jaar mee af te sluiten. Dat het boek er zodra ik de dustcover verwijderde voor zorgde dat ik tot het einde van het jaar extra Hufflepuff vibes kon verspreiden was natuurlijk mooi meegenomen.

Een dodelijke opleiding – Naomi Novik – 336p.

Cijfertjes:

Goodreads: 82 / 100
Gelezen boeken: 5
Recensieboeken: 2
Eigen boeken: 3
Bladzijden: 1522
TBR: 130

8 gedachten over “Gelezen in December 2020”

 1. Ondanks het feit dat jij altijd zegt dat je weinig/minder gelezen hebt, ben ik toch altijd onder de indruk van jouw cijfertjes hoor 🙂

  1. Hihi, dat is met dat vergelijken hé. Als ik het vergelijk met vroeger heb ik weinig gelezen maar eigenlijk moet ik dat vergelijken gewoon afleren en gewoon genieten van wat ik nu wel (nog) kan lezen.

 2. Wat heerlijk om te zien wat je hebt gelezen! Ik heb de lees flow (door de Nora boekjes) weer helemaal te pakken. Heerlijk elke avond even lezen. Ben benieuwd hoeveel boeken het dit jaar gaan worden.

  1. Nora weet jouw leesflow steeds opnieuw aan te wakkeren hé. Zo fijn dat die boeken er steeds opnieuw voor kunnen zorgen dat jij je helemaal kan ontspannen. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar hoeveel boeken ik dit jaar ga kunnen lezen.

 3. Ik las dankzij een paar dagen vakantie in december net meer dan de maand ervoor 🙂 Die read-o-thon had ik te laat gespot maar ik hoop dat er nog eens eentje komt want ik wil wel eens deelnemen 🙂

  1. Céline was sowieso van plan om nog readathons te organiseren dus misschien lukt het je volgende keer wel om mee te doen. Ik vond deze alleszins heel fijn omdat het heel ontspannen was. Geen massa opdrachten, geen verplichtingen, je kon helemaal zelf inkleuren wat je wilde doen.

  1. Ik heb ook heel wat fijne boeken gelezen het voorbije jaar dus eigenlijk moet ik gewoon stoppen met vergelijken met vroeger. Me er gewoon bij neerleggen dat dat aantal wat lager ligt en er volop van genieten in plaats van aantallen te vergelijken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.