Aanwinsten: leesvoer én pakjes – december 2020

Ja hoor, zoals verwacht mag ik dankzij Kerstmis weer heel wat boeken aan mijn collectie toevoegen. Al heb ik zelf ook een bijdrage geleverd door een ebook aan te schaffen en drie tweedehandse boeken uit de plaatselijke kringloopwinkel. Daarnaast kreeg ik ook heel wat pakjes én er liggen er zelfs nog twee in het zicht te wachten tegen Nieuwjaar. Mijn TBR gaat dus ook in het nieuwe jaar (waar we allemaal reikhalzend naar zitten uit te kijken) verder stijgen.

Zoals ik eerder al aangaf kwam ik bovenstaande boeken tegen in de Kringloopwinkel. Voor 0,25€ per stuk kon ik ze moeilijk laten liggen. Alleen een beetje jammer dat het niet de eerste delen uit de reeks zijn. Maar wie weten duiken de andere boeken daar binnenkort ook nog wel eens op.

Undead and uneasy – Maryjanice Davidson
Undead and unwelcome – Maryjanice Davidson
Undead and unworthy – Maryjanice Davidson

Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits kocht ik vrij kort voor ik deed aan de mybookishreadathon van Céline en het bleek het perfecte ontspannende leesvoer te zijn voor tijdens die leesmarathon.

Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits – ebook

Daarnaast kreeg ik Shadow scale cadeau van lieve vriendin Nancy

Shadow scale – Rachel Hartman

en deze prachtige MinaLima – editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone van mijn even lieve schoonouders.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone – MinaLima

Jullie konden eerder al bij mijn unboxing zien dat mijn Secret Santa zich helemaal had laten gaan en me niet minder dan VIER boeken cadeau gaf. De volgende boeken kregen ondertussen allemaal een plekje in de boekenkasten en ja, daar moest eerst wat voor gepuzzeld worden.

Tilly and the Bookwanderers – Anna James
Tilly and the lost fairy tales – Anne James
An artificial night – Seanan McGuire
Bookish and the Beast – Ashley Poston

Daarnaast kreeg ik de voorbije maand nog heel wat andere zaken cadeau. Sommige gaf ik zelfs gewoon aan mezelf cadeau. Ja, dat telt ook.

Snoepgoed van de Sint, een boekenbon van mijn broer en schoonzus (een verlaat verjaardagsgeschenk dat ongetwijfeld goed van pas gaat komen), kerstpakjes van Nancy, – naast het eerder vermelde boek kreeg ik ondermeer ook Patronus Funko, een Hedwig jurk en Marauders Map trui (die ik voor mezelf heb besteld) , hartverwarmende kerstkaarten, een verrassingspakket van Bram, 24 dagen lang twee pakjes per dag dankzij deze Adventskalenders, mijn bestelling van TheCurlyWitch met ondermeer een lichtpaarse pygmypuff die ik de naam Periwinkle heb gegeven,

een orchidee, kerstsokken, washitape, een Secret Santa pakket, macarons, een Harry Potter PEZ dispenser, een Hogwarts schoudertas en op de laatste dag van het jaar ook nog een Olleke bestelling met daarin een mooie Harry Potter puzzel in kerstsfeer. Plus inpakpapier van de Marauders Map en de Daily Prophet en een prachtige kaart van Harry die zijn Hogwarts brief krijgt. Drie zaken die ik dit jaar bij MinaLima had willen kopen tijdens onze Londen citytrip. Met het blikje Boter karamelbier kan ik thuis zelf Butterbeer thee maken tot we daadwerkelijk naar Londen kunnen gaan.

Ik denk dat het ondertussen overduidelijk is welke tactiek ik heb gevolgd om 2020 aangenamer te maken … Meer Harry, meer beter!

Kregen jullie leuke pakjes? Oh én vinden jullie het fijn dat ik mijn aanwinsten hier deel? Ik blijf er iedere keer over twijfelen omdat ik vrees dat het te stoeferig overkomt. Wat dus (voor de duidelijkheid) NIET mijn bedoeling is.

12 gedachten over “Aanwinsten: leesvoer én pakjes – december 2020”

 1. Ik zie heel graag andermans cadeautjes verschijnen, maar ik snap jouw gevoel errond ook. Het eerste Pages & Co boek vond ik heel leuk, ik hoop dat jij er ook veel plezier aan beleefd.

  1. Ja, ik vind het inderdaad wat dubbel. Enerzijds wil ik het graag delen omdat ik het bij anderen ook graag zie maar anderzijds blijf ik schrik hebben dat het te stoeferig zou overkomen of dat ik er mensen ongelukkig mee zou kunnen maken.

  1. Dankjewel om me dat te laten weten Roos. Tot nu toe heb ik gelukkig nog geen negatieve reacties gehad dus ik vermoed dat je hier ook dit jaar weer een aantal nieuwe aanwinsten zal zien opduiken. 🙂

  1. Ik dacht wel dat jij die nieuwe aanwinsten helemaal zou goedkeuren. Zo benieuwd naar wat ik van Pages & Co ga vinden.

 2. Altijd leuk om te zien en lezen!

  Mooie aanwinsten weer!
  Ik heb laatst het derde deel van Pages & Co geluisterd en die was weer genieten, benieuwd wat je van de eerste twee delen vindt. Veel leesplezier alvast.
  Plus altijd heerlijk om HP gerelateerde dingen bij jou langs te zien komen, of dit nu (zelfgemaakte) kaarten, illustraties, boeken of iets heel anders is <3

  Persoonlijk (als lezer) kun je er ook voor kiezen om een post waarin aanwinsten in de titel staat over te slaan mocht je er op dat moment geen behoefte aan hebben om die te lezen.

  Ps. Stoeferig Vlaams voor opschepperig?

  1. Dag Sylvia! Zo fijn om dat te horen. Ik ben alleszins heel benieuwd naar die reeks. Het derde deel staat ook al op mijn wenslijstje. Eerst nog even wachten tot de softcover editie uit is. Stoeferig is inderdaad hetzelfde als opschepperig. Ik vrees dat er hier wel vaker Vlaamse woorden gaan opduiken want soms gebruik je die al zolang dat je er niet meer bij stilstaat dat het bijna een half dialect is in plaats van A.N.

   1. Vind de Vlaamse woorden juist leuk! Zelf heb ik regelmatig dat ik uitdrukkingen en soms ook bepaald woordgebruik moet uitleggen omdat het oud Nederlands is of streek gebonden.

    1. Ik vind het zelf wel fascinerend om die verschillende uitdrukkingen te leren kennen. Vooral dan wanneer iemand kan uitleggen waar ze vandaan komen.

  1. Gelukkig lijkt iedereen er tot nu toe zo over te denken. Er zullen hier dus overzichten blijven volgen na een verjaardag of de feestdagen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.