Het geschenk van Happiness – Holly Martin

Titel: Het geschenk van Happiness
Reeks: Happiness-serie #2
Auteur: Holly Martin
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bladzijden: 270p.
Prijs: 17,50€
Bron: recensieboek

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze verliefd geworden op het kustdorpje. Win-winsituatie dus! Eenmaal daar komt ze erachter dat haar winkeltje ernstige waterschade heeft en dus moet ze tijdelijk een pand delen met een kunstenaar. Dat blijkt Jacob te zijn, de man met wie ze het die zomer eventjes ‘heel gezellig’ heeft gehad, maar daarna niet meer heeft gezien. Ruby wil zich niet binden aan een man en focust zich op haar winkel. Kan Jacob haar op andere gedachten brengen, met een beetje doorzettingsvermogen en de kerstmagie van Happiness?

Mijn mening:

Het verhaal leek goed te beginnen vermits ik op bladzijde 11 al aan het lachen was vermits de schrijfster kerstverlichting (in dit geval kaarsen) omschreef die op mannelijke geslachtsdelen leken. Net daarmee haalde een Belgisch dorp nog niet zo lang geleden immers het wereldnieuws.

Jammer genoeg bleek vervolgens dat het boek me niet helemaal kon overtuigen en daar zijn verschillende redenen voor. De hoge frequentie van het aantal keren dat Ruby blijft herhalen dat “hij maar gewoon een vriend was met wie ze toevallig heerlijke seks had gehad” bijvoorbeeld. Door het steeds opnieuw te herhalen probeert ze zich er zelf van te overtuigen dat er niets meer aan de hand is maar op de duur ging dat behoorlijk storen.

De verhoudingen zijn heel belangrijk in een romantisch verhaal. Niet de relationele verhoudingen maar het evenwicht tussen bepaalde elementen. Dat is natuurlijk bij elk verhaal belangrijk maar ik heb het idee dat het me bij dit genre nog meer opvalt. De meligheidsgraad was bij dit verhaal echter zo hoog dat hij alles leek te overheersen. Het ging ook allemaal wat te vlotjes waardoor het voor mij persoonlijk iets te geforceerd aanvoelde. Maar wat ik vooral gemist heb bij dit boek is een klik met de personages.

Het feit dat een groot deel van de inwoners het begrijp privacy niet lijkt te kennen had grappig kunnen zijn maar kwam vooral opdringerig en soms zelfs behoorlijk gestoord over.

Wat er dan wel was … practical jokes, romantiek, vriendschap, een witte kerst, twinkelende lachwekkende kerstverlichting en chocomelk. Liters chocomelk. Er wordt echt zoveel warme chocolademelk (bedolven onder een grote hoeveelheid slagroom) verorberd in dit verhaal dat ik volgens mij enkel van het lezen al ben bijgekomen.

Lukt het je dit jaar niet zo goed om in de kerstsfeer te komen dan kan dit boek je daar misschien wel bij helpen. Als je nog een voorraad chocomelk in huis hebt die tijdig moet worden opgewerkt dan helpt dit boek je sowieso. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.