Unboxing Secret Santa + wat ik zelf aan mijn lootje gaf

Ja hoor, ook dit jaar deed ik opnieuw mee aan Kwante haar swap. Aan het einde van dit bizarre jaar keek ik er zelfs nog meer naar uit dan anders én geloof me dat wil wat zeggen. Het samenstellen van een Secret Santa pakket voor mijn lootje zorgde voor een fijne afleiding. Ditmaal heb ik denk ik net iets meer zaken zelf gemaakt zodat ik haar dan nog wat meer cadeautjes kon geven. De pakketten werden dit jaar ook wat vroeger op de post gedaan vermits die overbelast was en iedereen zeker wilde zijn dat zijn lootje zijn/haar pakket tijdig zou ontvangen. Hierdoor stond er al sinds begin december een pakket te lonken in de gang …

Zelf vond ik dat eigelijk wel tof want ik vind zo’n verrassing leuk. Ik hou ervan om het niet te weten en er naar te kunnen aftellen. Manlief precies iets minder want die vroeg me enkele keren wanneer dat pakket mocht uitgepakt worden. 🙂

De opdracht die je moet doen vooraleer je je pak mag openen verscheen op kerstavond. Je moest een foto maken van je pakket en een sneeuwman. Gelukkig had ik nog niet zolang geleden kerststickers van mijn nichtje gekregen en daar zat een sneeuwman tussen. Mocht de opdracht nu uit candy canes hebben bestaan dan had ik van dezelfde lieve nicht ook het perfecte paar sokken gekregen. Deze pasten bovendien geweldig bij het leuke papier dat mijn Secret Santa had uitgekozen. Vermits ik graag foto’s voor deze blogpost wilde maken heb ik echter braaf nog wat langer gewacht zodat ik ze op Kerstdag in het daglicht kon uitpakken.

Net als bij de Halloween-swap mocht Katrien ook dit keer een swap voor me samenstellen én dat heeft ze echt geweldig gedaan. Kijk maar even mee …

Hopelijk houdt Katrien van inpakken want ze heeft niet minder dan 24 cadeautjes voor me bij elkaar verzameld. Al had ik dat exacte aantal pas door toen ik na het uitpakken de witte envelop opende waar in stond dat ze een adventskalender met 24 geschenken had samengesteld die ik in één dag mocht openen. 🙂 Het leuke Notenkraker – papier zorgde meteen voor extra kerstsfeer en de goudkleurige rendieren hielpen daar natuurlijk ook bij.

Eigenlijk was ik na het eerste pakje al super gelukkig want dat bevatte een prachtige paarse washi-tape met Luna’s Spectrespects. Paars + Harry Potter + washi-tape = happy me!

Ik kwam echter ook een doosje met kleine blauwe kerstballen tegen, een diffuser met lavendelgeur en stempels.

Blauwe geurkaarsen en nog meer stempels. Maar ook nog meer leuke Harry Potter washitape-rolletjes. Tja, sorry hé maar ik vrees dat het in deze blogpost heel duidelijk zijn wat mijn favoriete pakjes waren. Dit keer kwam ik een donker blauw rolletje tegen met zilverkleurige vliegende sleutels en een licht turquoise-kleurig rolletje met allerlei magische snoepjes erop. Sugar quills, chocolate frogs, …

Lichtblauwe geur-theelichtjes, theezakjes en kerstverlichting plus … ja hoor, NOG een geweldig rolletje washi-tape. Ditmaal een oranje exemplaar met daarop allerlei uitvinding van Weasley’s Wizard Wheezes.

Nog enkele theelichtjes (het gaat hier lekker ruiken in huis), twee kawaii stiftjes, twee extra stempels en twee bladwijzers (waarvan eentje met Hedwig van Letters & Lights) er bovenop.

Naast de doos Celebrations die ik aan manlief heb gegeven kwam ik ook Kit Kat kerstmannen tegen (die ik voor mezelf ga houden). Je zou denken dat het ondertussen wel welletjes is geweest met al die verwennerij hé. Maar nee dus, mijn lootje had immers ook voor nieuw leesvoer én stationary gekocht. Ik kwam immers zowel Bookish and the Beast van Ashley Poston als An artificial night van Seanan McGuire tegen. Plus een notitieboekje van Flow dat je helemaal kan openvouwen.

“Amai Liesbet, jij hebt wel echt chance. Zoveel rolletjes washi-tape, leuke pakjes én twee boeken!” Daar ben ik het helemaal mee eens. Alleen bleken het niet twee maar VIER boeken te zijn. Ik kreeg namelijk ook de eerste twee Pages & Co boeken cadeau. Zowel Tilly and the bookwanderers als Tilly and the Lost Fairy Tales van Anna James.

Ik zou me bijna in een hoekje gaan zitten schamen want wat een verwend nest ben ik dankzij mijn geweldige Santa. Nogmaals een super dikke merci Katrien. Ik kijk er al naar uit om de washi-tape te gaan gebruiken in mijn nieuwe bullet journal.

Natuurlijk heb ik zelf ook een pakket samengesteld voor mijn eigen lootje. Terwijl ik deze blogpost aan het uitwerken ben ga ik af en toe eens spieken of ze het al heeft uitgepakt want ik kan natuurlijk moeilijk deze blogpost online zetten vooraleer ze haar pakjes heeft kunnen openen.

Mijn lootje volgt een specifiek dieet waardoor ze blijkbaar maar één soort snack kan smullen en daar ben ik jammer genoeg niet aan geraakt. Geen lekkers dus in dit pakket maar dat heb ik proberen te compenseren door me zoveel mogelijk op haar favoriete fandom te concentreren. Dat we dat delen helpt natuurlijk. Mijn lootjes houdt namelijk net als ik van Harry Potter. In plaats van Hufflepuff werd ze ingedeeld in Ravenclaw en als favoriete personages gaf ze Bellatrix, Sirius en Luna op. Ze heeft twee konijnen en houdt van The little mermaid. Er stonden nog meer tips op haar lijstje maar ik heb ervoor gekozen om me op deze te focussen.

Klaar voor verzending en uiteraard ingepakt in Harry Potter papier.

Eén van de boeken die ik op haar wenslijst stonden (Fawkes van Nadine Brandes), een zelfgemaakte Luna Funko bladwijzer, paperclips van The Grinch (om er toch ook iets Kerstigs aan toe te voegen) en een Ravenclaw bladwijzer met parels en een bedel van Hogwarts.

Ik bestelde via Etsy ook bladwijzers van Sirius en Bellatrix. Vermits ik de uitnodiging voor het Yule Ball niet te pakken kreeg besloot ik deze pin toe te voegen. Dat is natuurlijk niet hetzelfde maar zo is het Yule Ball toch een beetje aanwezig. Verder voegde ik er ook nog een Ravenclaw onderzetter en Harry Potter puzzel aan toe. Hopelijk ligt heel dat Corona gedoen binnenkort achter ons maar in de tussentijd zorgt deze puzzel hopelijk voor wat afleiding.

Een notitieboekje van de kleine zeemeermin, notitiebriefjes van Hogwarts en de Timeturner, een Letters & Light kaart van Luna en een balpen in de vorm van een toverstaf. Maar ook een sleutelhanger met een pluche konijn dat me een beetje aan een van haar eigen konijnen deed denken, de halsketting van Bellatrix en een tweede boek dat op haar wenslijst stond (Romanov van Nadine Brandes).

Ik maakte ook een Hogwarts sfeerlichting met linten in de kleuren van haar Hogwarts – huis, een bladwijzer met het prachtige glasraam van de Prefect’s badkamer en een schattige Mandrake.

I

Ik zei eerder al dat er behoorlijk veel zelf gemaakt werd voor deze swap. In plaats van één of twee items van haar wenslijst te kopen bestelde ik een hoop knutselmateriaal en ging zelf aan de slag. Zo maakte ik ook nog een vliegende sleutel, een Remembrall, een Ravenclaw beker en een I solemnly swear that I am up to no good armband.

Dat waren de pakjes die onder dit Harry Potter inpakpapier verborgen zaten. Nu maar hopen dat alle breekbare en kwetsbare items goed bij haar terecht zijn gekomen en dat ze gelukkig is met wat ik voor haar heb uitgekozen.

 

17 gedachten over “Unboxing Secret Santa + wat ik zelf aan mijn lootje gaf”

 1. Dat zien er twee superleuke pakketten uit! Ik zou er spontaan zin van krijgen om mee te doen aan zo’n swap. (Maar dat schrijf ik elke keer zeker?)

  1. Haha, je kan je er ook echt een keertje aan wagen hé. De eerstvolgende is die van Valentijn en bij die swap is het de bedoeling dat je het budget (30€) spendeert aan zoveel mogelijk boeken van je lootje haar lijst en er vervolgens ook nog iets lekkers bij doet. Ideaal dus wanneer je niet te veel spulletjes bij elkaar wil verzamelen maar wel van nieuw leesvoer en iets zoet of hartigs wil genieten.

 2. Wauw, wat leuk alweer! Elke keer als ik die unboxings zie, heb ik spijt dat ik niet heb meegedaan. Maar er kruipt toch echt wel veel tijd in vind ik. Volgend jaar misschien nog eens :-).

  1. Zo’n swap kan inderdaad behoorlijk tijdrovend zijn. Geen probleem natuurlijk wanneer je die tijd hebt maar als je vrije tijd beperkt is dan ben je uiteraard wat selectiever in wat je wel/niet wil doen. Misschien kan je nog eens aan één van de kleinere swaps meedoen. Daar kruipt wat minder tijd in.

  1. Wat een heerlijk compliment Marjolijn. Zo leuk trouwens dat je terug aan het bloggen bent. Ik ga straks zeker eens op je blog kijken.

 3. Wat heerlijk zeg! Ik krijg er instant spijt van dat ik dit keer niet heb meegedaan. Misschien doe ik de volgende keer toch opnieuw mee 🙂

  1. Je kan je momenteel nog aanmelden voor de Valentijn-swap. Die is iets kleiner dan deze swap maar wel evengoed super leuk.

  1. Ja, het was weer een heerlijke swap. Zowel het knutselen en verzamelen voor mijn eigen lootje als ontdekken wat mijn Secret Santa voor me had uitgekozen. De washitape heb ik al meteen kunnen gebruiken in mijn nieuwe bullet journal.

  1. Dankjewel Annemieke! Ik vond de knutselprojecten zelf ook leuk en heb dan ook voor mezelf een baby mandrake gemaakt. 🙂

 4. Amai, wat een heerlijke verwennerij, die beide paketten!
  Op zich zou ik daar ook wel graag eens aan meedoen, maar ik heb wat schrik dat ik dat nooit op tijd ga klaar krijgen 🙂 Vrees ook wel dat het van hieruit heel duur gaat zijn om zo’n pakket te versturen of te lastig met de douane om het te ontvangen (die openen nu al ongeveer alles wat ik uit het buitenland ontvang…).

  1. Of is de Zwiterse douane zo streng en grondig. Wel jammer dat een pakje dan zo al half is uitgepakt door hen. Ik vrees dat het inderdaad kostelijk zal zijn om een heel pakket vanuit het buitenland te versturen. Toen ik vorige week Europese postzegels ging kopen viel ik een beetje achterover van het prijsverschil. Ik had opgevangen dat de prijzen gingen stijgen maar was het vervolgens helemaal vergeten waardoor ik niet alvast een voorraadje postzegels aan de oude prijs had kunnen inslaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.