Een vuurwerk aan lichtpuntjes

November was een behoorlijk grijze maand en hierdoor vreesde ik een beetje voor december. Koud, nat, donker én het besef dat we ook de feestdagen niet samen zouden kunnen doorbrengen. Misschien komt het net doordat mijn verwachtingen voor deze maand vrij laag waren maar de voorbije weken vielen de lichtpuntjes me nog meer op. Het waren er zelfs zoveel dat ze de hele maand leken te verlichten. Een vuurwerk van lichtpuntjes door allerlei leuke verrassingen en lieve attenties …

Kerstsokken en geurkaarsen dankzij mijn nicht die dit jaar al meermaals mijn personal shopper wilde zijn

Fijne verrassingen en dat 24 dagen lang dankzij niet één maar twee adventskalenders

De funko pops uit één van die kalenders een plekje geven in ons mini kerstdorp dat slechts twee huisjes telt. Vermits één daarvan een boekenwinkel is vond Hermione het helemaal ok.

Digitale knutsel -en bijpraatdates met Annelies

Mensen kunnen blij maken met een zelfgemaakte (al dan niet gepersonaliseerde) kaart of een troostpakket.

Vervolgens onder de indruk zijn wanneer anderen hetzelfde voor mij doen. Zo dankbaar om al die lieve attenties.

Een nieuw gezelschapspel ontdekken

Lieve digitale berichten én zo toch in contact blijven met vriendinnen

Vriendin Nancy die superlang op de trein zat om vervolgens iets meer dan twee uur lang op een koud perron kerstpakjes met me uit te wisselen en bij te praten. Nog iets om super dankbaar om te zijn want het was zo fijn om haar eindelijk nog eens in het echt te kunnen zien.

Een kerstpakket van manlief zijn werk met daarin ondermeer een superzachte plaid, bekers met een leuke tekst erop, chocolade van Leonidas om warme chocolademelk mee te maken, marshmallows om te roosteren, …

Een Patronus krijgen

Popjes uit de Funko Pop kalender die bij de andere pops uit mijn collectie passen. Crookshanks bij Hermione, Hedwig bij Harry, Fawkes bij Dumbledore

Een Harry Potter jurk (donker rood met Hedwig erop) en een zwarte Marauders Map trui.

Toevalligheden zoals deze

De Sint die onverwachts snoepgoed langsbracht en er daardoor voor zorgde dat ik nu een heel jaar lang kan zeggen dat ik super braaf ben geweest. Ah ja, want anders zou die niet langskomen hé.

Kerstkaarten – Ik had eigenlijk een recentere foto moeten maken want ondertussen staan de kaarten al op de grond vermits er geen plek meer is tussen de sterren.

Een leuk voorstel krijgen via Instagram

Een veilige knuffel + wandel -en bijpraat nichtjesdate met eerst een lieve en vervolgens ook nog eens een lekkere verrassing. Even doen alsof het zomer is

Een prachtige orchidee krijgen

Grappige zaken opmerken tijdens het wandelen. Batman bijvoorbeeld die ondertussen ook genoeg heeft van die maskers.

Nog eens kunnen doorlezen. Het duurde maar even, maar ik heb er wel volop van genoten.

Een readathon. Meerbepaald de mybookishreadathon die georganiseerd werd door Céline.

Sushi

Een nieuwjaarsbrief krijgen van mijn nicht

Foto’s zien verschijnen van enkele deelnemers aan de Kerstpost-actie.

Een heerlijke Secret Santa swap-pakket mogen uitpakken

Lichtjes in huis

Knutselmateriaal dat mooi gesorteerd en ingepakt is

Knutselprojecten die goed lukken

Niet één maar VIER kerstkaarten krijgen van een superlieve vriendin. Op eentje daarvan stond zelfs een raaf die een knuffel krijgt.

Samen kerstfilms kijken

Een grappige postzegel die je even doet vergeten dat het winter is.

Rond Kerst niet met de familie kunnen vieren maar hen toch even kunnen zien. Bij ons aan de deur (mijn jongste broer en zijn gezinnetje), bij hen aan de deur (mijn ouders en schoonouders), via videocall (mijn andere broer en zijn gezinnetje en mijn schoonbroer en zijn vriendin).

Bijna aan een nieuwe scheurkalender mogen beginnen

Een nieuwe bullet journal mogen opstarten en daar dankzij mijn Secret Santa de perfecte washi-tape voor hebben.

De hartjes die al enkele maanden niet meer op de deur hangen toch terug zien verschijnen wanneer het ’s nachts gevrozen heeft.

een voor mezelf besteld pakje dat na lange tijd wachten toekomt. Eentje waar ik sowieso nog een blogpost aan ga wijden.

15 gedachten over “Een vuurwerk aan lichtpuntjes”

 1. Haha, die postzegel. Ik dacht het ook toen ik em plakte. Maar ik heb eind van de zomer een voorraad postzegels gekocht die nu dus nog moest dienstdoen. En ze zijn nog niet op! 🙂

  1. Haha, ik koop doorgaans de klassieke zegels maar dit jaar ben ik ook iets meer gaan betalen voor de postzegels zodat ik een wat vrolijkere illustratie op mijn post kon kleven. Een beetje extra humor of een hogere schattigheidsfactor (knuffelende dieren) kon dit jaar goed gebruiken hé.

  2. Ik wist gelijk van wie de kaart was toen ik hierboven die zomerse postzegel zag. Zo zat er hier ook een in de bus 🙂

  1. Wat fijn om dat te horen Annabel. Natuurlijk niet het feit dat je het dit jaar moeilijk vond om die geluksmomentjes te onderscheiden van de tegenslagen maar wél dat deze lijst je daar wat bij kon helpen. Hier lukte het ook niet elke dag even goed hoor.

 2. Ik heb in 2020 ook meer lichtpuntje gezocht én gevonden dan vele jaren daarvoor en daar ben ik heel dankbaar voor.

  1. Die vallen vaak nog meer op wanneer het over het algemeen wat donkerder is hé. Dan ga je ze nog meer waarderen.

  1. Ik ga maandag nog eens wandelen met mijn nicht en daar kijk ik enorm naar uit. Een beetje beweging, frisse lucht, rust én ondertussen ook nog eens kunnen bijpraten met elkaar.

  1. Vandaag heb ik de kerstdecoratie terug ingepakt maar dat sterrengordijn én de kaarten mogen nog wat langer blijven hangen. Ik word er steeds gelukkig van wanneer ik die kaarten én lichtjes zie.

 3. Oh, zo’n leuk idee, die digitale knutsel -en bijpraatdate 🙂 Ik heb, vrees ik, ondertussen al ongeveer alles online gedaan afgelopen jaar, maar daar had ik nog niet aan gedacht.
  En zo’n gezellig ophangrek voor je kerstkaartjes met die lichtjes, tof gedaan!

  1. Die sterrenlichtjes zijn een lichtgordijn dat we jaren geleden (maar echt super lang geleden) ooit bij Ikea hebben gekocht en ik vind het ieder jaar opnieuw tof om daar de kaarten tussen te hangen. Lichtpuntjes in het kwadraat. Wat die digitale knutsel-en bijpraatdates betreft dacht ik eerst dat ik me daar super comfortabel bij zou voelen maar dat valt gelukkig beter mee dan verwacht. Gisteren hadden we er terug eentje en heb ik een hele stapel nieuwe enveloppen gemaakt met mooie illustraties uit oude Flows.

  1. Natuurlijk vermeld ik jouw leuke readathon. De groen/zwart gestreepte doos vond ik ooit in de koopjeshoek van Ikea. Eigenlijk is het een set van een grote rechthoekige, een grote vierkante en twee smalle rechthoekige dozen. De vierkante gebruik ik voor iets anders maar de combinatie van de rechthoekige dozen kwam mooi uit voor mijn washitape-collectie. Het kleine plasticdoosje dat je onder in de doos ziet liggen kreeg ik onlangs van mijn nicht. Dat kwam van bij Action.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.