Back to Hogwarts

In mijn vorige blogpost konden jullie al lezen dat ik in augustus geen enkel boek kocht maar wel enkele andere leuke items. Mijn grote favoriet daarvan is toch wel mijn gepersonaliseerde Hogwarts kofferset én gesigneerde brief. Nu het einde van de schoolvakantie én vooral het begin van het nieuwe schooljaar in zicht kwam wilde ik alvast tijdig mijn koffer inpakken. Vandaag laat ik jullie dan ook zien wat ik met me meeneem wanneer ik op de Hogwarts Express stap.

Al een geluk dat die Hogwarts koffer meer ruimte hebben dan je op het eerste zicht zou verwachten want sommige zaken zijn nu eenmaal onmisbaar. Sommige zaken zie je zelfs niet op deze foto maar zitten wel degelijk in mijn koffer.

Dit neem ik mee:

– mijn Hufflepuff wintersjaal
– en een super zachte voor tijdens de tussenseizoenen
– mijn Hufflepuff das
– een voorraadje van mijn favoriete thee
– een van mijn lievelingsbekers

– Badgy the Badger
– het plantje dat ik kweekte met onbekende zaadjes. Ik ben nog steeds niet zeker wat ik gekweekt heb maar Professor Sprout kan dat mysterie ongetwijfeld ontrafelen.
– Chocolate Frogs
– de Quibbler
– mijn Hogwarts – brief en uiteraard ook mijn ticket voor de Hogwarts Express

– de brief die MacGonagall alvast stuurde i.v.m. de O.W.L.’S.
– perkament
– schrijfveren
– inkt
– lege potionflesjes

– Skelegro want ik ben nu eenmaal iemand die instaat is om over haar eigen voeten te struikelen zonder dat iemand me jinxt.
– een voorraad potions die ik elke dag moet nemen. Hopelijk kan Mme Pomfrey het aantal wat laten zakken.
– studieboeken
– notitieboeken
– een glazen bol
– en uiteraard ook mijn toverstaf

Wat zouden jullie sowieso willen meenemen wanneer je naar Hogwarts gaat?

P.S.: Nadat ik deze foto’s had gemaakt en de blogpost was afgewerkt heb ik dat plantje toch maar terug in het zonnetje gezet en mijn koffer iets minder vol geladen. Ik vind het super fijn dat ik die koffer maar even moet openen om het gevoel te krijgen dat ik me op Hogwarts bevind. Jullie zien het trouwens goed …

AL mijn notitieboekjes passen in mijn koffer dus bij deze is het bewezen dat ik er daar NIET teveel van heb. Mijn Harry Potter bladwijzers pasten er trouwens ook nog bij dus daar telt duidelijk hetzelfde voor. Misschien moet ik die verzameling binnenkort eens aan jullie tonen. Niet al mijn bladwijzers maar wel de Harry Potter – collectie.

4 gedachten over “Back to Hogwarts”

    1. Hihi, dan is mijn Potteritis-aandoening wel héél aanstekelijk. Het is echt zo fijn om die koffer hier te hebben staan. Hij staat mooi in het zicht en vrijwel iedere keer dat ik er voorbij wandel moet ik glimlachen.

    1. Ik ken het nieuwe uurrooster nog steeds niet uit het hoofd maar als ik me niet vergis hebben we sowieso samen Hufflepuff. We kunnen natuurlijk ook afspreken in de bibliotheek en gezellig samen lezen of afspreken bij het eerstvolgende bezoekje aan Hogsmeade.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.