Gelezen in Augustus 2020 a.k.a. N.E.W.T.S. Readathon

De voorbije maand moest ik dertien boeken lezen indien ik wilde slagen voor alle drie de benodigde opleidingen om te kunnen afstuderen als Magizoölogist. In vergelijking met andere jaren werd het een rustige readathon. Eigenlijk las ik enkel zoveel mogelijk boeken zonder er nog een fotochallenge bij te nemen. Dat komt wel weer terug wanneer ik wat meer energie heb maar deze maand koos ik er bewust voor om die energie zoveel mogelijk te benutten bij het studeren oftewel lezen van boeken die voldeden aan de opdrachten voor allerlei magische vakken.

Ik heb me enkel gefocust op de boeken die ik nodig had om te kunnen afstuderen in de hoop dat dat zou lukken. Voor de andere vakken had ik bij het begin van de maand nog geen boeken in geselecteerd.

Maar ik heb wel alle NEWTS en de bijhorende opdrachten in een afvinklijst geplaatst. Hieronder kan je zien welke ik behaald heb.

– [ ] Ancient Runes
– [ ] A: Bathsheda Babbling – een auteursnaam die start met een B
– [ ] E: Lees een klassieker
– [ ] O: Love rune: lees een romantisch boek

– [x] Arithmancy
– [x] A: Precision is key – lees een non-fictie boek
– [x] Calke Abbey – The National Trust
– [ ] E: Boek dat eindigt op een oneven paginanummer
– [ ] O: Een boek dat tussen de 260 en 299 bladzijden telt

– [ ] Astronomy
– [ ] A: Star Chart : ster op de cover of titel
– [ ] E: lees een science fiction boek
– [ ] O: Universe: lees één van de omvangrijkste boeken op je TBR

– [x] Care of Magical Creatures
– [x] A: Salamander : vuur op de cover of in de titel
– [x] In lichterlaaie – Jill Shalvis
– [x] E: Flobberworm : lui is ok! Lees een kort boek
– [x] Dichtgedachten over geluk – Martin Gijzemijter
– [x] O: Hagrid’s Hut: start een boek met een snack
– [x] After the apocalypse – Queyssi & Juzhen

– [x] Charms:
– [x] A: Cheering Charm : lees een grappig boek
– [x] Niet Nu Laura – Laura Janssens
– [ ] E: Glacius : Freezing charm. Lees een boek dat zich afspeelt in de winter
– [ ] Hot winter nights – Jill Shalvis
– [ ] O: Finite Incantatem: reverse spell! Lees een manga

– [ ] Defence Against The Dark Arts
– [ ] A: Boggart : lees een horror of thriller
– [ ] E: Kappas : water demon! Lees een boek met demonen of water thema
– [ ] O: Red caps: lees een High Fantasy boek

– [ ] Divination
– [ ] A: Take the red cup, dear : lees een boek met een rode cover
– [ ] E: Crystal gazing : het eerste ongelezen boek dat je spot
– [ ] O: Tea leaves : start een boek met een beker verse thee

– [x] Herbology
– [x] A: Puffapods : bloemen op de cover
– [x] The Bromance Book Club – Lyssa Kay Addams
– [x] E: Nettle plant : boek waarvan je verwacht dat het impact op je zal hebben
– [x] Drawing blood – Cartoons for Amnesty International
– [ ] O: Always growing : een boek dat langer is dan je vorige boek

– [ ] History of Magic
– [ ] A: lees een historisch boek
– [ ] E: boek met een grotendeels zwarte cover
– [ ] O: boek dat je werd aangeraden door iemand die ouder dan je is

– [ ] Muggle Studies
– [ ] A: lees een comic
– [ ] E: lees een boek geschreven door een auteur van een ander ras
– [ ] O: lees een comtemporary

– [x] Potions
– [x] A: Ingredient : Flying Seahorse – boek met het woord sky in de titel of op de cover
– [x] Op de vlucht – Nora Roberts
– [x] E: Doxycide : auteursnaam die start met D
– [x] J.D.Robb
– [ ] O: Girding Potion for endurance – boek van meer dan 450p.

– [x] Transfiguration
– [x] A: Lapifors Spell – dier op de cover of in de titel
– [x] Miauw! – Brémaud & Antista
– [x] E: Draconifors Spell – boek met draken of vuur (in de titel of op de cover)
– [x] Dragonero: De eerste missie – Enoch, Vietti, Cucina & Morrone (+ Dragon trainer training!)
– [x] O: Duro (hardening spell): lees een hardcover (of een moeilijk boek)
– [x] Epinona – Marc De Bel

Deze resultaten had ik nodig:

Magizoölogist:

Outstanding voor Care of Magical Creatures
Exceeded Expectations voor Charms
Exceeded Expectations voor Herbology

Animagus Training:

Average voor Arithmancy
Exceeded Expectations voor Potions
Outstanding voor Transfigurations

Dragon Tamer

Een boek waarin draken een rol spelen

De start van mijn readathon verliep echter niet zo denderend vermits Op de vlucht van Nora Roberts me niet echt kon overtuigen. Hierdoor kwam ik een beetje in een leesdip terecht. Gelukkig had ik ook een deel dunnere boeken geselecteerd zoals strips, korte versjes, comics, … Daar besloot ik er dan ook enkele van te lezen in de hoop dat het lezen wat vlotter zou gaan. Dat deed het ook tot ik In lichterlaaie van Jill Shalvis las. Ik hou enorm van het latere werk van deze schrijfster maar haar eerder verschenen boeken spreken me blijkbaar opvallend minder aan.

Op 10 augustus begon ik aan The Blessed van Tonya Hurley. Toen merkte ik dat het helemaal mis begon te lopen. Ik geraakte echt niet in het verhaal en merkte dat het me totaal niet aansprak. Na drie dagen besloot ik om het op te geven maar waarschijnlijk heb ik daar wat te lang mee gewacht. Ik koos een ander boek uit met een harde kaft en moest hierdoor mijn boekenselectie aanpassen. Doordat ik een paar keer pech had met de boeken die ik had geselecteerd merkte ik dat het lezen van de volgende verhalen wat moeizamer verliep waardoor het nog behoorlijk spannend werd om ze allemaal tijdig uit te krijgen.

De laatste dagen heb ik dan ook even op het gaspedaal moeten drukken om mijn leestempo weer wat omhoog te krijgen. Maar zoals je kan zien heb ik ze (ondanks het feit dat ik regelmatig werd afgeleid door fanfictie en social media) uiteindelijk toch allemaal behaald. Professor Sprout kan dus fier zijn op deze Hufflepuff.

In het kort:

2-5 aug – Op de vlucht – Nora Roberts – 510p. – 3*
6 aug – Calke Abbey: National Trust Guide – 96p. – 3*
6 aug – Niet Nu Laura – Laura Janssens – 95p. – 5*
6 aug – Dichtgedachten over geluk – Martin Gijzemijter – 207p. – 3,5*
7-9 aug – In lichterlaaie – Jill Shalvis – 316p. – 2*
9 aug – Kat – tadaai! – Brémaud & Antista – 48p. – 3*
10 aug – Dragonero – Enoch, Vietti & … – 130p. – 3*
10 aug – Drawing Blood – Amnesty International – 93p. – 4*
11 aug – Na de apocalypse – Queyssi en Yughen – 88p. – 3*
10-12 aug – The Blessed – Tonya Hurley – 150p. – DNF
13-15 aug – Epinona – Marc de Bel – 416p. – 4*
18-21 aug – The Bromance Book Club – Lyssa Kay Adams – 339p. – 4*
25-28 – Visioen – J.D.Robb – 367p. – 4*
29-31 – Hot Winter Nights – Jill Shalvis – 362p.

Cijfertjes:

Goodreads: 68/100
Gelezen boeken: 13 gelezen, 1 DNF
Eigen boeken: 10
Recensieboeken: 2
Bladzijden: 3217p.
TBR: 122

Weetjes:

In de bundel met Dichtgedachten over geluk ontdekte ik dat leven als een Hufflepuff moet leiden tot geluk.

Halverwege mijn N.E.W.T.S. bestelde ik witte fresia’s en Professor Snape was boos op me omdat ik niet voor lelies had gekozen.

Tijdens het ontbijt ontmoette ik The Apple Who Lived.

 Nora Roberts kon me niet overtuigen met Op de vlucht maar ze kreeg wel pluspunten vermits ze Harry Potter heeft vermeld in het verhaal.

6 gedachten over “Gelezen in Augustus 2020 a.k.a. N.E.W.T.S. Readathon”

 1. Woohoo, proficiat! Bij mij was augustus net omgekeerd: ik nam een vliegende start, om dan halverwege ergens opeens minder zin te hebben in de gekozen boeken. Ik plaats mijn resultaten binnenkort op de blog, maar kan wel al zeggen dat ik het nilt niet heb gehaald…

  Bij de weg, bij je weetjes onderaan moest ik luidop lachen bij the-apple-who-lived 😉

  1. Ik zat hier zelf ook te gniffelen toen ik die uit de fruitschaal haalde maar manlief vond het minder grappig. 🙂 Hier was het nipt en ik heb mijn laatste boek maar net op tijd uitgelezen. Maar ik merk dat ik deze maand wel weer last heb van dat typische après-readathon fenomeen waarbij ik plots een pak minder lees. We zijn natuurlijk nog maar de eerste week dus wie weet komt het nog wel op gang.

  1. Haha, dan heb je het belangrijkste al ingepakt. Ik hoop echt dat jullie vakantie enorm veel deugd gaat doen. Weer even de batterijen volledig opladen en genieten van het samenzijn met je gezin.

 2. Proficiat!
  Ik ben ook nog soms geneigd te lang te blijven lezen in een boek dat ik niet zo goed vind. Ondanks dat het leven te kort is voor slechte boeken!
  Epinona…. vond ik heel mooi en mijn dochter ook. En uiteindelijk zijn we ook naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren geweest.

  1. Zo fijn dat jullie daar samen van konden genieten. Ik vond het zelf ook een heel mooi boek. Gelukkig begin ik de gewoonte om te lang te blijven proberen af te leren en lees ik nu niet langer boeken tegen mijn zin uit. Of het zou een recensieboek moeten zijn want dat moet ik natuurlijk volledig kunnen bespreken in plaats van halvelings.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.