Aanwinsten: boeken + creatieve Potterhaul en iets waar ik al heel lang van droom

Geloof het of niet maar de voorbije maand heb ik geen enkel boek gekocht. Enerzijds is dat een goede zaak vermits vorige maand net een heel deel nieuwe boeken hun weg naar mijn bibliotheek vonden terwijl het toch nog steeds mijn bedoeling is om mijn tbr wat te laten zakken. Maar anderzijds mis ik het wel om met een vriendin af te spreken in een stad en daar samen rustig in een boekenwinkel te gaan rondsnuisteren. Nieuw of tweedehands maakt me niet zozeer uit het is gewoon fijn om in zo’n winkel op ontdekkingsreis te gaan in de hoop dat er iets is dat je aandacht trekt.

Ik kreeg begin deze maand wel twee recensie-exemplaren van Lannoo. Dankzij hen mag ik weer wat verder lezen in deze fijne serie want ik ontving zowel Visioen als Overlever  van J.D.Robb.

Twee boeken is wat weinig om een hele Aanwinsten-post rond te schrijven dus wil ik vandaag ook enkele andere maar wel boekgerelateerde aanwinsten tonen. Dankzij Annelies leerde ik immers de Witches & Wizards collectie van Echo Park kennen. Normaal ga ik voor knutselmateriaal naar het Hobbysalon of winkels als Boekenvoordeel, Action, Zeeman, … Maar zodra ik dit knutselmateriaal zag besloot ik om er eens wat meer aan te spenderen.

Ondertussen heb ik alles binnengekregen. Zowel wat ik zelf bestelde als wat Annelies voor me had besteld. Tot nu toe heb ik er nog maar één kaart mee kunnen maken maar ik hoop dat daar binnenkort verandering in komt. Dit materiaal nodigt immers echt uit om allerlei ideetjes te verwezenlijken.

Het begon allemaal toen Annelies me een link naar deze papierblokken doorstuurde. Vooral de linkse uiteraard al heb ik ook wel wat plannen met het papier aan de rechterkant. Ik vind het een beetje zonde dat het langs beide kanten bedrukt is vermits ik het idee heb dat je dan steeds één zijde moet kiezen en de andere verloren gaat. Maar de prints zijn echt zo leuk en ik kreeg meteen een massa inspiratie zodra ik zag. Dus besloot ik deze blok in tweevoud te bestellen.

Vervolgens liet ik Annelies ook dit grote stickervel voor me bestellen. Tja, het voordeel van allebei van knutselen houden is dat je wanneer je samen een winkelmandje vult sneller aan het bedrag komt waarbij de verzendkosten wegvallen. 🙂 Deze stickers kan ik zowel in kaarten als in mijn Bullet Journal verwerken.

Bij die eerste webshop verkochten ze blijkbaar niet de volledige Witches & Wizards collectie. Later stuurde Annelies me immers opnieuw een link maar dit keer kwam ik toen ik die volgde bij een stempelset uit. Vermits je die eindeloos kan blijven hergebruiken is het natuurlijk nog interessanter dan het bedrukte papier.

Vroeger was ik iemand die daar dan heel lang over ging twijfelen om dan vervolgens vast te stellen dat het product is uitverkocht en niet meer opnieuw binnenkomt. Ondertussen ben ik slimmer geworden en bestel ik het gewoon meteen wanneer ik weet dat ik het ook echt ga gebruiken.

Dus werd er opnieuw een winkelmandje gevuld. Ik voelde me wel even schuldig vermits het kostelijker was dan wat ik doorgaans koop maar anderzijds besefte ik maar al te goed dat ik sinds half maart niet meer ben gaan winkelen en dat een bezoekje aan het Hobbysalon of Paper Passion er dit jaar niet meteen inzit. Dus schuldgevoelens werden aan de kant geschoven en producten in het digitale mandje.

In het papierblok zitten deze quotes ook maar dan in een mini-versie. Daar heb ik er al eentje van gebruikt om de envelop van mijn eerste kaart mooi af te sluiten. Blijkbaar zitten er meer prints in dat blok dan dat er op de voorzijde worden afgebeeld dus dat was een leuke verrassing bij het doorbladeren.

Zo selecteerde ik grote vierkante vellen met allerlei quotes, een zakje met kleine papieren decoratie-elementen, twee stempelsets én een Expecto Patronum washi-tape die ik al heel lang op het oog had.

Inspiratie is er momenteel in overvloed én zodra er ook weer wat meer energie is zal ik hier zeker de afgewerkte kaarten met jullie delen.

Deze washi-tape hoort niet bij de Echo Park collectie maar ik vind hem al prachtig sinds ik hem een jaar of twee terug voor het eerst online tegenkwam. Eigenlijk heb ik me dus nog lang weten in te houden. 🙂

Ik ging zelfs nog een stapje verder en deed een keertje zot door iets te bestellen dat ik al heel lang wilde. Normaal had ik het in mei gekocht wanneer ik in Londen was maar vermits die citytrip niet doorging en we nog geen flauw idee hebben wanneer we wel zullen kunnen gaan besloot ik me even over de verzendkosten heen te zetten en bestelde ik niet enkel een grote Hogwarts koffer maar een set waarbij ook een kleiner exemplaar zit dat je als handtas kan gebruiken.

Wat het extra fijn maakt is dat je er ook een gepersonaliseerde Hogwarts-brief bij krijgt. Dus als het hier binnenkort plots heel stil is dan ben ik met mijn ingepakte koffer richting Hogwarts vertrokken.

Je zal me trouwens op mijn woord moeten geloven wat het adres betreft want dat ga ik hier niet tonen. Wat jullie wel kunnen zien is dat ik meteen ook mijn collectie notitieboeken weer wat groter liet worden. Dit exemplaar kan je immers (net als de koffers) enkel bij de Platform 9 3.4 webshop of winkel verkrijgen.

Maar goed dat ik nu een grote koffer heb om al mijn Hogwarts studie -en notitieboeken in te bewaren. 🙂

8 gedachten over “Aanwinsten: boeken + creatieve Potterhaul en iets waar ik al heel lang van droom”

    1. Echt hé. Ik heb er zolang over getwijfeld maar ben super blij dat ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt. Ik hoef hem maar even te openen en ik heb het gevoel dat ik me op Hogwarts bevind. Die initialen werken het helemaal af hé. Zo is het echt!

    1. Dankjewel! Ik had dat vroeger ook dat ik mooie schriften en notitieboeken niet durfde gebruiken. Maar nu ik ze omtover tot bullet journals vind ik niet meer erg vermits ik er dan nadien nog steeds in kan bladeren. Vermits ze allemaal herinneringen bevatten heb ik ook het perfecte excuus om ze te blijven bewaren als geheugensteuntje.

    1. Ik ben echt super blij met die koffer. Hij staat hier voor de muur tegenover me en iedere keer dat ik voorbij wandel moet ik glimlachen.

  1. Sssst, de mensen gaan nog denken dat ik een slechte invloed op jou heb, met al die linkjes die ik je stuur 😉

    1. Serieus, denk je echt dat de mensen dat gaan denken? Als Marcia mijn fanfic-dealer is dan bij je mijn knutselmateriaal-dealer. Maar ik ben er blij om hoor want het is super mooi papier (en stickers, en washi-tape, en … )

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.