Facts About Me #20

Het leek me een leuk idee om nog eens wat persoonlijke feiten met jullie te delen. Op deze blog komen jullie immers vooral veel boek-gerelateerde zaken over me te weten. Wie Zwartraafje al een tijdje volgt weet uiteraard al heel wat over me maar wisten jullie dit al ….

Ik weet dat het gekke zaken zijn maar van de volgende drie zaken kan ik gelukkig worden: een bijgelezen blogfeed, uitbollen op de fiets, het ‘plop’ geluid bij het eten van bessen en kersen. (van nog heel wat andere zaken uiteraard ook.

Ondertussen heb ik al heel wat Harry Potter spullen van bij Primark en merk ik dat het vaak dezelfde zaken zijn die terugkomen in een ander jasje. Hierdoor koop ik de laatste tijd minder snel iets nieuws bij hen. Drie keer was ik echter te laat voor iets wat ik wél graag had gekocht. Eén van de eerste keren dat ze een heel mooi Hufflepuff-kussen verkochten, een legging met Marauders Map print en een Hogwarts theepot.

Negen zaken waarvan de meeste mensen denken dat het niet mogelijk is terwijl mijn lichaam hen graag het tegendeel bewijst. Oftewel 9x Ja, dat kan dus blijkbaar wel.

#1. verbranden in de schaduw
#2. verbranden door je t-shirt heen
#3. verbranden terwijl de zon niet vanachter de wolken komt
#4. een zenuw in je onderarm beschadigen door max 1 u per dag te haken
#5. een ontsteking in je schouder door max 1u per avond te breien
#6. een polsblessure door het lezen van een zwaar boek (900+ pg)
#7. een mug die door je kleding heen steekt (15 beten op 5 minuten tijd is blijkbaar ook geen probleem)
#8. een dubbele blaasontsteking krijgen terwijl je dagelijks medicatie neemt om dat te voorkomen
#9. een blessure krijgen die doorgaans voorkomt bij lopers. Zonder dat je gelopen hebt.

Dankzij “Allo Allo” betrap ik mezelf er soms op dat ik Good morning lees als Gut Meurning.

Toen ik ontdekte dat er bij mijn digitale notities een optie is om een lijstje te veranderen in een afvink-lijst werd ik daar blij van. Tja, ik weet dat ik van kleine dingen blij kan worden.

Ik stoor me een beetje aan het feit dat de NMBS met een vroegboek -en lastminute – tarief werkt. Een ticket vooraf kopen is immers een groot risico wanneer je met je gezondheid sukkelt en niet vooraf weet of je die dag ook effectief op stap kan gaan. Het verschil in prijs is ook echt groot. Niet dat ik er momenteel last van heb (vermits ik het openbaar vervoer probeer te vermijden) maar toch.

Mijn slaapkamer was vroeger de kleinste kamer in het hele huis. Daar waren nadelen aan verbonden (zo was mijn bureaustoel was klapstoel omdat ik anders niet tussen mijn bureau en kleerkast in kon) maar eigenlijk was dat een heel gezellige kamertje met een knusse leeshoek aan het einde van het bed (verstopt achter de kleerkast).

Ik vind die vriendschapsvoorstellen op Facebook verschrikkelijk misleidend. Want ik ga er steeds vanuit dat het een vriendschapsverzoek is om dat dan goed te keuren terwijl het dus geen verzoek is. Grrr

Een tijdje terug heb ik verschillende soorten melk gebruikt om Chai latte te maken en ontdekte daardoor het volgende: met amandelmelk is de smaak wel ok maar het lijkt niet langer op een chai latte, rijstmelk bevat belachelijk veel koolhydraten en bij sojamelk is de opgeschuimde melk blijkbaar fijner van textuur.

Ik blijf het gek vinden dat je wanneer je geen stem hebt wel nog steeds kan fluisteren.

We hebben een nieuwe deurbel en dat nieuwe geluid klinkt zoveel aangenamer dan het vorige. Dat was trouwens niet de reden waarom we de bel hebben vervangen (de vorige had het gewoon begeven) maar het is wel leuk meegenomen. Het is dus niet zo’n bruut luid signaal waardoor je bijna een meter in de lucht springt wanneer het plots de stilte doorbreekt.

Blijkbaar hou ik niet van de geur en smaak van veggie gehakt.

Ik stelde onlangs het volgende vast … dingen die verdwijnen bij een hittegolf: concentratie, suikerwaarden, energie. Dingen die niet verdwijnen tijdens aanhoudende hitte: gewicht.

Nu had ik toch echt gehoopt dat er wat zou wegsmelten.

We gingen een jaar of twee geleden naar Jazz Middelheim en ik was toen echt onder de indruk van het optreden van Melanie de Biasio. Het leek wel alsof ze sprookjes stond te vertellen maar dan zingend. De beelden die werden vertoond op het grote scherm sloten mooi aan bij de ingetogen sfeer van het optreden en ik vond het prachtig hoe de hele tent muisstil was. Zelfs wanneer een nummer minutenlang duurde bleef iedereen betoverd luisteren zonder storend geroezemoes.

Ik hou van kersen. Maar dan wel die hele donkere die bijna zwart lijken vermits die heerlijk zoet zijn.

Ik ben ooit op de spoed beland en vervolgens een nacht in het ziekenhuis moeten blijven door … gyros. Ja, dat kan dus. Nu ja, ik kan dat. Blijkbaar kon ik niet tegen de kruidenmix die gebruikt werd voor de marinade (én had dat lijstje van hierboven eigenlijk nog wat langer moeten zijn).

Soms lijkt het wel alsof ik alles probeer te vereeuwigen. Weekmenu’s, verschenen blogposts (bujo), afspraakjes (bujo), uitgaven (huishoudboek), herinneringen (foto-update’s), gelezen boeken (blog en bujo), …

Voel je vrij om hier onder een weetje over jezelf achter te laten. Ja, dat mag gerust een gek weetje zijn zodat ik mezelf iets minder gek ga voelen. 😉

14 gedachten over “Facts About Me #20”

 1. Auwie, die polsontsteking van het lezen…
  Fijn om zo’n dingen over je te weten te komen.
  Ik hou (in OneNote) ook van de afvinklijstjes :-).
  Weetje hier: ik maakte watermeloenwaterijsjes voor Juliette, maar ik hou zelf eigenlijk niet zo van watermeloen. Nochtans doet een (water)ijsje deugd bij dit weer, maar geef mij dan toch maar een kop thee in de plaats!

  1. Hoera voor afvinklijstjes! Zo leuk ook om daar dan vanalles in te kunnen afvinken. In mijn agenda doe ik dat ook steeds. Normaal vind ik watermeloen lekker en verfrissend maar dit jaar heeft manlief tweemaal een voorgesneden stuk meegenomen in plaats van een volledige meloen en die smaak viel telkens tegen. De voorbije dagen heb ik telkens een waterijsje gegeten. Thee wordt hier nu pas gedronken wanneer hij is afgekoeld of als ice tea maar ik merk dat ik mijn bekers thee wel mis. Hopelijk dalen de temperaturen snel zodat ik daar weer van kan genieten.

    1. Ik ontdekte het jammer genoeg pas vrij laat maar blijkbaar kan je met die Chai Latte mix ook een lekkere koude versie maken. Dat kwam dus mooi uit. 🙂

 2. Oh dat had ik voor met een Slytherin-dekentje in Primark. Ik was me de hele tijd aan het voorbereiden of ik het al dan niet kon verantwoorden om daar dat dekentje te kopen. Op het moment dat ik dacht, ik leef anders zo bewust dan mag het wel voor één keer als ik het nergens anders vind en toen bleek het ene dekentje weg te zijn 🙁

  Muggen steken mij ook door mijn kledij! Zelfs als ik anti-mug op mij heb, steken ze daar waar ik net één plekje huid onbespoten had.

  1. Zo herkenbaar. Dat heb ik dus zelf ook heel vaak voor. Eerst twijfelen en dan vervolgens te laat zijn. Toen ik dat Hufflepuff dekentje zag heb ik die gewoonte een keer doorbroken en het meteen gekocht vermits ze meestal wel veel van Gryffindor en Slytherin hebben maar niet van Ravenclaw of Hufflepuff. Die herkenning telt trouwens ook voor die volhardende muggen. Die beestjes zijn echt niet te doen.

    1. Haha, misschien ben je gebrainstormt doordat ik zowel op Instagram als op mijn blog ‘af en toe’ naar mijn Hogwarts huis verwijs. 🙂 In het begin waren echt enkel de twee huizen die het meeste aan bod kwamen in de boeken en verfilmingen het meeste aan bod bij Primark. Gelukkig zijn er ondertussen ook al wat Hufflepuff en Ravenclaw producten verschenen.

 3. Dat je nog kan fluisteren bij stemverlies is dat je stembanden dan nauwelijks trillen. Daarom is het ook niet goed om te fluisteren als je stem kwijt bent. Je stembanden worden er lui van. (De dingen die je leert als je JAREN last heb van je stem haha)

  1. Ik vond het altijd heel fascinerend dat dat wel nog steeds lukte maar merkte inderdaad dat ik er evengoed last van kreeg. De laatste tijd valt mijn stem regelmatig weg. Maar gelukkig is het doorgaans maar voor even.

 4. Haha dat van die vriendschapsvoorstellen… Toen ik nog Facebook had dacht ik ook eens iemand te aanvaarden die ik zelf nu niet per se zou gaan opzoeken maar ik dacht dat ze mij als vriend wou en daar stond ik nu ook niet weigerachtig tegenover. Bleek dat dus geen verzoek en had ik haar zelf een verzoek gestuurd terwijl dat absoluut mijn bedoeling niet was :p

  En uitbollen met de fiets vind ik ook een zalig gevoel! 😀 Zeker als er een licht briesje waait. Haren in de wind enzo.

  1. Echt hé. Maar wel maar een licht briesje want bij teveel tegenwind kan je niet voluit uitbollen. 🙂
   Die Facebook hangt het echt zo uit. Ik krijg continu zaken te zien die ik niet wil zien en dat ik wat ik wel wil zien uiteraard niet.
   Toen je vroeger kon aanduiden dat je enkel iemands foto’s en status wilde zien in je feed bleef het nog een beetje overzichtelijk maar nu is het veel te overdonderend geworden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.