Foto-update #171

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Leuke post in tweevoud. Een tof kaartje van Stefanie die me regelmatig mooie/toffe kaarten van Beauty and the Beast plus thee toestuurt. Plus een papieren knuffel van Annelies en knutselmateriaal dat ze niet enkel voor me meenam toen ze naar een plaatselijke hobbywinkel ging maar ook nog eens op de post deed.

Zomerse salades

Wolken die eruit zien alsof je ze kan vastgrijpen en knuffelen. Of ik die knuffels misschien iets te hard begin te missen? Tja, …

Een nieuwe traditie? Talitha stuurde me een tijdje terug een leuke kaart die ze zelf had besmet met het Potteritis-virus. Ik dacht eerst een Harry Potter kaart voor haar te knutselen maar besloot vervolgens om haar voorbeeld te volgen en zelf ook een bestaande kaart te besmetten.

Een rijtje verrassingspost voor lieve vriendinnen.

Dit keer dacht ik eraan om het kikkererwtenvocht op te vangen toen ik een vegetarische Hachis Parmentier maakte en verwerkte ik het vervolgens in een chocomousse. Dat wilde ik eigenlijk al doen sinds Fieke er ooit een recept voor deelde op haar blog. Toen Irene onlangs hetzelfde deed via Instagram (en later ook op haar blog) besloot ik er toch maar eens werk van te maken en ik vond het een geslaagde test. Van dat kikkererwten-vocht heb ik immers niets geproefd.

Jaja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Na lang wachten kwam de aannemer langs om ons terras te leggen waardoor ik nu niet meer in een put tussen de afvoerleidingen moet stappen wanneer ik naar de tuin wil gaan. Buiten lezen is nu nog een pak fijner geworden. Ondertussen hebben we ook al buiten kunnen eten en dat is zeker voor herhaling vatbaar als het weer wil meewerken.

Kleine gelukjes:

Een regenboog vlak nadat het terras is afgewerkt.

Een veer die voor me naar beneden dwarrelt terwijl ik aan het wandelen ben.

Wandelen op zich, ook al zijn het maar kleine stukjes.

Kersen uit de tuin van mijn nonkel en nicht.

Pangerecht

Een verjaardagscadeautje voor manlief dat ondertussen een plekje kreeg in de boekenkasten.

Als dat geld zo makkelijk blijft binnenkomen zal het niet lang meer duren vooraleer ik een verborgen bibliotheek kan laten bouwen.

Zelfs die van Goodreads hebben door dat ik een Harry Potter-fan ben.

Nog meer kleine gelukjes:

Droog binnen zitten terwijl deze donkere wolken buiten passeren.

Tja ok, maar dan wel de gezonde zondares hé. Af en toe toch alleszins. Oftewel buiten van het mooie weer kunnen genieten. In de schaduw uiteraard want licht ontvlambaar. Ja, ik combineer rood fruit met een rood boek.

Dit soort gevulde kommetjes.

Met mijn nicht wandelen en bijpraten in het natuurreservaat her bij ons in de buurt.

Ontspannend leesvoer en een lekkere chai latte,

een bestaand recept dat ik al meermaals heb gemaakt een beetje aanpassen waardoor de appelcakes plots smaken als kleine appeltaartjes.

van mijn nonkel zuivere propolis krijgen en daar pillen mee vullen om mijn immuniteit te verhogen. Ik neem dat al een tijdje op aanraden van de huisarts maar vroeger kocht ik ze kant-en-klaar bij de apotheek. Deze zuivere propolis zou echter meer effect moeten hebben dan de aangevulde versie.

Mijn man vroeg me op een dag waarom ik een sjaal rond mijn nek en hals legde terwijl we in de schaduw zaten. “Hier is wel echt veel schaduw hé, hier kan je toch niet verbranden.” Mijn benen: “Moehahahahaha.”

Hartjes spotten bij zowel het fruit als de kaas.

Zomerse tiramisu (met fruit, dus dan is het gezond)

Voor het eerst sinds de quarantaine met de familie samenkomen. Gelukkig werkte het weer mee en konden we de hele tijd buiten op het terras van mijn broer en schoonzus blijven zitten. Met sushi dan nog dus dubbel genieten.

Een kaartje voor een jarige Gryffindor

en eentje voor een mede-Hufflepuff die wel wat extra Lumos kon gebruiken.

Fandom fusion

een prachtige maan terwijl het nog licht was. Jammer genoeg kon ik het niet deftig op foto vereeuwigen was. In het echt kon je er details op onderscheiden.

Nog maar eens een pangerecht. Dit keer vegetarisch.

Ok, op die manier heb ik zelf toch ook een beetje een geheime bibliotheek in huis ontdekt.

Deze Hufflepuff – sjaal is bijna klaar. Nu nog het gedeelte dat ik niet zo leuk vind … draadjes instoppen. Of ik uitstelgedrag-gewijs alvast begonnen ben met het haken van strengen voor een nieuwe Slytherin-sjaal? Misschien wel ja. Maar ik vrees dat ik er binnenkort niet langer aan ontsnap vermits de groene wol op is en ik nog niet naar de winkel kan gaan op nieuwe te kopen.

Manlief liet me weten dat hij online een manga was tegengekomen die ik misschien wel ga willen lezen.

Mijn nichtje was zo lief om me van een nieuwe voorraad plakrollers te voorzien dus ik kan er weer even tegen.

Nog meer post om te verzenden. Dit keer een verjaardagskaart.

Toen ik terugkwam van een fietstochtje ontdekte ik dat Dobby niet meer aan mijn fietssleutel hing. ’s Avonds kreeg ik een berichtje van mijn vader met de vraag of die misschien van mij was vermits hij het bij hen op de oprit had gevonden. Sorry Dobby, je ontsnappingspoging is mislukt.

De katten van de buren waren even in de war nadat het terras werd gelegd maar ondertussen heeft Scar een nieuw favoriet plekje ontdekt.

De voorbije weken heb ik ook heel wat kaarten gemaakt dus die deel ik hier meteen ook nog even met jullie.  De kaart voor een jarige Gryffindor zagen jullie al eerder in deze blogpost verschijnen.

een geboortekaartje voor de collega van mijn nicht. Gebaseerd op de geboortekaart die de kersverse ouders zelf hadden gekozen.

Zomerse kaarten: tijdens

en na

een verjaardagskaart voor de tante van mijn nicht. Enkele van de tips die ik kreeg waren dat ze van honden en zachtgekleurde bloemen houdt.

Een kaartje dat ik bijna voor mezelf had gehouden. Ja, ik ben een fan van afgeronde hoek.

een verjaardagskaart voor een jong meisje dat van Frozen houdt.

eentje voor mijn nonkel die imker is

en een ander voor mijn metekindje die nog enkele weken naar de vosjes-klas ging.

vervolgens ook nog een verjaardagskaart voor het zoontje van Sas die zijn eerste verjaardag ging vieren.

een bedank-kaart voor de pianojuf van mijn echtgenoot

kamppost voor het zoontje van een vriendin waarvan de papa niet begonnen was met het voorlezen van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

en post voor de 40ste huwelijksverjaardag van mijn ouders.

Zoals ik al zei … veel kaarten. Veel foto’s ook in deze terugblik vermits het ondertussen al een maand geleden is sinds er hier nog eentje verscheen.

10 gedachten over “Foto-update #171”

 1. Zoveel lekker eten! 😀 Ik heb ondertussen ook nog eens chocomousse gemaakt met kikkererwtenvocht en deze tweede poging was zelfs nog beter gelukt! Heb de hele pot met mijn vriend op een avond leeggegeten.

  1. Haha, dan was hij duidelijk meer dan geslaagd. Manlief is geen chocoladefan dus ik ga het wsl niet iedere keer maken wanneer ik kikkererwtenvocht overheb. Maar ik ga het sowieso wel nog maken want het was veel te lekker om dat niet te doen.

 2. Dit kikkererwtenvocht klinkt nu niet direct appetijtelijk, maar het resultaat ziet er wel lekker uit.

  En euh… groeien er ook speculaasjes aan die kersenboom?!

  1. Uh uh. Ja hoor, want als het aan een boom groeit dan is het gezond hé. Dan wil ik gerust geloven dat die kersenboom wat dicht bij een speculaasjes-boom heeft gestaan. 🙂

  1. Dankjewel Sofie! Ik maakte duidelijk meer kaarten dan dat ik boeken las. Die melding van Goodreads deed me glimlachen. Zij doen dat wel vaker zo’n aangepaste meldingen en ik vind dat eigenlijk wel een leuk detail.

  1. Daar had ik zelf wat schrik voor en mede daardoor was ik er nog steeds niet aan toegekomen. Maar eerlijk is eerlijk, ik proefde het zelf echt niet.

  1. Dankjewel! Het wordt stilletjes aan tijd om eens te brainstormen over de kerstkaarten. Jaja, nu al. 🙂 Zo’n regenboog krijg je nooit even mooi op de foto als in het echt hé. Maar het contrast met de donkere wolken was inderdaad prachtig om te zien.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.