O.W.L.’S. Readathon oftewel Gelezen in April 2020

Vermits de O.W.L.’S Readathon de hele maand april omvatte ziet mijn Gelezen in – blogpost er deze maand een beetje anders uit. Wie enkel een lijstje wil zien van de boeken die ik las en mijn leesgedrag in cijfers kan meteen doorscrollen naar het einde van dit bericht. Verder deel ik hier niet enkel wat ik las maar ook waarom ik net die boeken las én hoelang ik er over heb gedaan.

Net als bij de vorige editie heb ik ook dit keer eigenlijk niet meegedaan aan de rand-activiteiten. Vrijwel alles verliep immers via Twitter en ik heb nog steeds mijn draai niet gevonden op dat Social Media kanaal. Eigenlijk heb ik het ondertussen ook een beetje opgegeven vermits het gewoon te druk en chaotisch voor me aanvoelt. Twitter hé, niet deze magische readathon want daar heb ik WEL van genoten.

Hieronder vind je de opdrachten voor elk examen terug én het boek dat ik er voor las. Die boeken werden nog een paar keer aangepast en komen dus niet overeen met de TBR-lijst die ik deelde voor de O.W.L.’S. begonnen. Niet volledig alleszins.

Ancient Runes – Heart rune – heart on cover or in the title
Titel: Claire – bekend van tv
Auteur: WIROJA
Bladzijden: 46p.
Duur: 2 april

Arithmancy – Magical qualities of number 2 – opposites
Titel: Orcs – Forged for war
Auteur: Stan Nichols & Joe Flood
Bladzijden: 204p.
Duur: 2 april

Astronomy – Night classes – read mostly while it’s dark
Titel: Night’s Honor
Auteur: Thea Harrison
Bladzijden: 281p.
Duur: 19 – 21 april

Care of Magical Creatures – Hippogriffs – creature with a beak on the cover
Titel: Warhammer : Broederschap van drie
Auteur: Chris Metzen en Co
Bladzijden: 111p.
Duur: 5 april

Charms – Lumos Maxima – white cover
Titel: Sneeuwval
Auteur: Tess Gerritsen
Bladzijden: 319p.
Duur: 4-5 april

Defence Against the Dark Arts – Grindylows – book set at the sea/coast
Titel: Een verre kust
Auteur: Jenny Colgan
Bladzijden: 109p.
Duur: 22 april

Divination – Third Eye – number your TBR and use generator
Titel: Stiefzus
Auteur: Jennifer Donnelly
Bladzijden: 395p.
Duur: 14-16 april

Herbology – Mimbulus Mimbletonia – title starts with M
Titel: Magic Study
Auteur: Maria V.Snyder
Bladzijden: 425p.
Duur: 10 – 11 april

History of Magic – Witch hunts – book featuring witches/wizards
Titel: Wicked Charms
Auteur: Janet Evanovich & Phoef Sutton
Bladzijden: 321p.
Duur: 24 – 25 april

Muggle Studies – book from a perspective of a muggle – contemporary
Titel: Schoon Schip
Auteur: Katie Fforde
Bladzijden: 350p.
Duur: 27-30 april

Potions – Shrinking Potion – book under 150 pages
Titel: Pyamadagen
Auteur: Sarah Andersen
Bladzijden: 111p.
Duur: 2 april

Transfiguration – Animagus Lecture – book with shapeshifting
Titel: Magic Triumphs
Auteur: Ilona Andrews
Bladzijden: 439p.
Duur: 6 – 9 april

Dragon Tamer Training – extra research on dragons – book with a dragon
Titel: De hobbit
Auteur: J.R.R.Tolkien & David Wenzel
Bladzijden: 138p.
Duur: 3 april

Het was mijn doel om de examens af te leggen die ik nodig had om een Magizoölogist, Animagus en Dragon Tamer te worden (de blauwe vakken). Als dat lukte had ik al heel gelukkig geweest. Tot mijn verbazing slaagde ik uiteindelijk voor alle O.W.L.’S. Dat ik voor enkele opdrachten enkel een geschikt boek kon vinden tussen de graphic novels en boeken met cartoons heeft daar uiteraard toe bijgedragen. Dat bij het dagelijkse leven nog steeds de pauzeknop werd ingedrukt door het Corona-virus dat eerder gemaakte plannen liet wegvallen had natuurlijk ook invloed op deze leesmarathon.

Hierdoor las ik de voorbije maand 13 boeken.
3 graphic novels
1 strip
1 boek met comics
1 kortverhaal (ebook)
7 boeken

Professor MacGonagall én Professor Sprout, het hoofd van mijn Hogwarts-huis, kunnen dus tevreden/trots zijn.

In het kort:

Pyamadagen – Sarah Andersen – 111p.
Orcs – Forged for war – Stan Nichols & John Flood – 204p.
Claire – Bekend van tv – Wiroja – 46p.
Warcraft : Broederschap van drie – Chris Metzen en Co – 111p.
De Hobbit (Graphic Novel) – J.R.R.Tolkien & Charles Dixon
Sneeuwval – Tess Gerritsen – 319p.
Magic Triumphs – Ilona Andrews – 439p.
Magic Study – Maria V. Snyder – 425p.
Stiefzus – Jennifer Donnelly – 395p.
Night’s Honor – Thea Harrison – 282p.
Een verre kust – Jenny Colgan – 109p.
Wicked Charms – Janet Evanovich & Phoef Sutton – 321p
Schoon Schip – Katie Fforde – 350p.

Cijfertjes:

Goodreads: 33/100
Gelezen boeken: 13
Eigen boeken: 12
Recensieboeken: 1
Gelezen bladzijden: 3249p.

 

4 gedachten over “O.W.L.’S. Readathon oftewel Gelezen in April 2020”

  1. Woo! Proficiat 😀
    Twitter is ook niks voor mij. De readathon is ook gewoon eerder iets dat ik doe voor mezelf en ik merk wel dat het me aanzet eindelijk eens die boeken te lezen die ik steeds voor me uit schuif.
    Als je nog zo’n readathons kent, laat maar weten 😉

    1. Merci! Ik ben echt benieuwd hoe ik het er met de NEWTS vanaf zal brengen want dat wordt een serieuze uitdaging indien ik de Dragon Tamer en Animagus cursus er bij wil nemen. Wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben die zich niet thuis voelt op Twitter. Gelukkig is de uitdaging op zich al zo fijn uitgewerkt dat het sowieso leuk is om mee te doen aan deze challenge ook wanneer je de rand-activiteiten overslaagt. Als je van readathons houdt moet je zeker eens bij Annemieke van https://adancewithbooks.wordpress.com/ gaan kijken die blijft steeds opnieuw leuke leesuitdagingen ontdekken én delen. Ik kan het haar niet nadoen maar ga wel regelmatig eens kijken hoe haar challenges vorderen. Vorig jaar deed ze nog aan een andere toffe HP challenges mee maar die liep doorheen het hele jaar.

    1. Ik ben nieuwsgierig of onze mening gaat overeenkomen. Zelf heb ik het met plezier gelezen maar het wist me niet om ver te blazen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.