O.W.L.’S.Readathon 2020

Herinneren jullie je deze leuke readathon nog? Vorig jaar deed ik hier voor het eerst aan mee en gelukkig organiseert Bookroast hem dit jaar opnieuw. Via haar Youtube-kanaal kan je het filmpje bekijken waar in ze alles uitlegt. Inclusief de aanpassingen die ze dit jaar heeft toegevoegd. Net als bij de vorige editie stelde ze een Career Guide samen met allerlei magische beroepen. Vermits niet iedereen in hetzelfde vakje past mag je zelf uitkiezen welk beroep jou het meeste aanspreekt en welk doel haalbaar is.

Dit jaar werden er niet minder dan zes nieuwe vakken toegevoegd aan deze gids. Bovendien zijn er ook enkele extra cursussen bijkomen voor wie nog een stapje verder wil gaan. Vorig jaar werd ik dankzij deze O.W.L.’S. en N.E.W.T.’S een librarian. Zodra Mme Pince op pensioen gaat kan ik haar dus opvolgen. Maar vermits het lijkt alsof zij nog lang niet toe is aan afscheid nemen van haar bibliotheek (dat kunnen we haar uiteraard moeilijk kwalijk nemen) besloot ik dit jaar een extra vak te leren.

Dit jaar stap ik namelijk in de voetsporen van Newt Scamander en ga ik studeren om Magizoologist te worden. Dat is alleszins de bedoeling of het ook haalbaar is is nog maar de vraag. Want ik vermoed dat jullie al wel gemerkt hebben dat mijn leestempo nog steeds laag ligt. Bovendien kon ik niet aan de extra cursussen weerstaan en besloot ik om ook de Dragon Tamer training en Animagus training aan mijn studies toe te voegen. Ik ga echter wel eerst met de vereisten van de basis cursus starten en nadien zien wat haalbaar is voor de extra trainingen.

Naast de zes nieuwe vakken en extra cursussen voor wie nog meer wil lezen / studeren kan je dit jaar ook op een aparte spreadsheet boeken voorstellen voor bepaalde prompts. Zo kunnen mensen die zonder inspiratie zitten daar gaan rondneuzen naar boeken die hen aanspreken. Ook is er een buddy finder-optie voor wie boeken samen wil lezen en bespreken.

Dit zijn de prompts voor deze O.W.L.’S. De organisatrice tracht steeds iets nieuws te bedenken maar dat wordt uiteraard elk jaar wat moeilijker. Ik heb er meteen de titels bij vermeld die in aanmerking komen. Hiervoor heb ik me enkel gericht op boeken van mijn TBR.

Ancient Runes
Heart rune
heart on the cover or in the title
Claire: bekend van tv – Wiroja

Artihmancy
Magical qualities of number 2: balance/opposites
read something outside your favorite genre
een Star Wars strip, graphic novel of script

Astronomy
Night classes
read majority of this book when it’s dark outside
Nightchaser – Amanda Bouchet

Care of Magical Creatures
Hippogriffs
creature with a beak on the cover
Bitten – Kelley Armstrong / Magic Triumphs – Ilona Andrews / List en Leugens

Charms
Lumos Maxima
white cover
Sneeuwval – Tess Gerritsen / Schoon Schip – Katie Fforde / De kleine getuige

Defence Against the Dark Arts
Grindylows
book set at the sea/coast
Serieus verliefd – Jill Shalvis (als die tegen dan tenminste is aangekomen)

Divination
Third eye
assign numbers to your TBR and use a random number generator to pick your read
?

Herbology
Mimbulus Mimbletonia
title starts with an M
MacRieve – Kresley Cole / Magic Study – Maria V. Snyder / Magic lost, trouble found

History of magic
Witch hunts
book featuring witches/wizards
Practical Magic – Alice Hoffman / Wicked Charms – Janet Evanovich

Muggle studies
Book from a perspective of a muggle
contemporary
Jill Shalvis / Robyn Carr / P.S. I love you / 9 november / …

Potions
Shrinking Solution
book under 150 pages
strip / comic / gedichtenbundel / …

Transfiguration
Animagus lecture
book/series that includes shapeshifting
Beauty and the Beast hervertelling / Night’s Honor – Thea Harrison / Magic Triumphs / Curtsies & Conspiracies

Om Magizoologist te kunnen worden moet ik mijn O.W.L.’S. behalen van de volgende vakken : Care of Magical Creatures, Charms, Herbology and Potions. (Paars)

Voor de Animagus Training zijn naast Potions ook Arithmancy en Transfiguration vereiste vakken. (blauw)

Voor de Dragon Tamer Training moet ik een boek met draken lezen. Het wordt dus tijd om het vervolg op Seraphina of een ander drakenboek in huis te halen.

Ik ben dus momenteel volop aan het duimen dat het lezen een pak vlotter zal verlopen in april. Wie van jullie doet ook mee aan deze Readathon en welk vak hebben jullie gekozen?

4 gedachten over “O.W.L.’S.Readathon 2020”

  1. Ooh, coole carriere gekozen! Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk gekozen voor de carriere waar ik vorig jaar bij twijfelde en niet koos: bibliothecaris. Veel succes met lezen!

    1. Bij mijn eerte deelname was de keuze snel gemaakt. Toen koos ik net als jij voor Librarian waardoor ik nu zowel mijn Muggle als Wizard diploma op zak heb voor dat vak. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.