Terugblik: O.W.L.’S. Readathon fotochallenge op Instagram.

Eerder kon je al lezen welke boeken ik de voorbije maand las terwijl ik meedeed aan de O.W.L.’S. Readathon. Die post bleek al lang genoeg te zijn zonder dat ik jullie ook toonde welke foto’s ik op Instagram deelde tijdens de #owlsreadathonsnaps2020. Aan de overige randactiveiten deed ik niet mee, maar voor deze zeven dagen durende fotochallenge ging ik wel aan de slag. In deze blogpost kan je dan ook de opdrachten van deze uitdaging zien en mijn invulling.

#1 : Currently Studying

Ik beving me momenteel in de Hufflepuff Common Room waar ik aan het studeren ben voor Transfiguration. In Magic Triumphs van Ilona Andrews komen gedaanteverwisselaars voor en dus kwam het boek in aanmerking voor deze test.

#2: Practicing Divination with tea leaves

Ik ben heel blij dat Divination geen vereiste is voor wie Magizoölogist wil worden. Keer op keer krijg ik de Grim te zien en ook al hou ik van magische wezens, van dit wezen ben ik geen fan.

#3: Timeturner – welk boek zou je opnieuw voor het eerst willen ontdekken

Vroeger dacht ik steeds dat ik de Harry Potter reeks graag opnieuw voor het eerst zou willen lezen maar zodra ik besefte dat dan al mijn huidige HP-gerelateerde herinneringen gewist zouden worden ben ik van gedacht veranderd. Ik wil die herinneringen immers niet kwijtspelen. (ik denk trouwens dat dat voor elk boek telt.)

#4: Taming a Fantastic Beast – het dikste boek op je TBR

Voor mijn O.W.L.’S. TBR is dat waarschijnlijk Magic Triumphs van Ilona Andrews met 439 bladzijden. Het was mijn studieboek voor mijn Transfiguration test. In mijn volledige TBR staan echter ook nog enkele boeken met meer dan 1000 bladzijden te wachten (Diana Gabaldon, Robert Jordan, …)

#5: Book that transformed my life

Tja, dat is geen grote verrassing natuurlijk. Harry Potter and the Philosopher’s Stone deed dat. Door dit boek ben ik meer fantasy gaan lezen maar evengoed meer Engelstalige boeken. Ik heb er mijn favoriete fandom door ontdekt, heb er super lieve mensen door leren kennen, ben er uilen door in het oog gaan houden (want wie weet is het wel die ene die al jaren op zoek is naar mijn adres) en ik heb er zelfs een chronische aandoening aan overgehouden. Door die Potteritis heb ik de neiging om alles aan mijn favoriete fantasywereld te linken.

#6: Marauders Map – je favoriete boekige map

Goh, de eerste die me te binnen schiet is die van Nimmernacht van Jay Kristoff. Die vond ik heel mooi uitgewerkt.

#7: Potion Brewing 101 : favoriete drankje tijdens het lezen

Chai Latte, thee of iets fris zoals water met een vruchtensmaak. Mijn favoriet is de combinatie aardbei/framboos.

Nu maar hopen dat de N.E.W.T.S. Readathon en fotochallenge even goed gaan als de O.W.L.’S. Want dan ben ik na augustus een collega van Newt Scamander en Charlie Weasley.

7 gedachten over “Terugblik: O.W.L.’S. Readathon fotochallenge op Instagram.”

    1. Die zijn inderdaad superschattig maar het zijn magneten. Die zaten bij het kleine Marauders Map magneetbord dat ik enkele jaren terug bij Primark kocht.

    1. Dat algoritme blijft een nadeel hé. Ik hoopte eigenlijk dat ze dat nu ook in quarantaine gingen zetten maar tot nu toe blijkbaar niet.

    2. Ja, ik ook. Ik zou het zelf ook super vinden mocht er een optie zijn om er voor te zorgen dat de stories van mensen waarvan je niets wil missen als eerste zouden verschijnen.

    1. Dankjewel Annemieke! Hoe gaat het ondertussen bij jou qua lezen? Bij mij herhaalt de traditie zich weer en lees ik in de maand na een readathon opvallend minder. Het lukt me amper om me te focussen dus dan gaat het lezen natuurlijk niet vlot en neig ik sneller naar iets anders.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.