Harry Potter Bullet Journal 2020: #2

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren. Met andere woorden … mijn bullet journal doet dienst als een pensieve waarin ik veel herinneringen kan herbekijken.

In januari vroeg ik me nog af of ik opnieuw maandelijks mijn lay-out zou delen. Ik vermoed dat het wel duidelijk is geworden dat ik besloten heb om dat niet te doen. Eén keer om de zoveel maanden zie ik het wel zitten maar maandelijks leek me een beetje teveel van het goede omdat enkele bladzijden er iedere maand exact hetzelfde uitzien en ik niet teveel in herhaling wilde vallen.

Dus in plaats van een uitgebreide maandelijkse post ga ik jullie hier enkel wat details van de lay-out tonen.

Februari

Deze stickers vond ik via AliExpress en deze Mirror of Erised sticker bepaalde de kleuren washitape die ik gebruikte.

Een Divination les en glazen bol voorspelden een vrij rustige blogplanning.

Ik genoot nog ietsje langer van de Kerst-sfeer door deze sticker te gebruiken bij het maandmenu.

Bij gelezen boeken hoort uiteraard een boek en de toverstaf staat voor de zaken die ik geknutseld en verzonden heb.

Hedwig sierde dan weer de bladzijde met post, cadeautjes en aanwinsten die ik mocht ontvangen en deze runen sierde de terugblik-pagina.

Maart

Deze maand draaide helemaal rond Ron Weasley. De rechtersticker kreeg ik van Haaike cadeau en kwam dus perfect van pas. De gebroken toverstaf zat in een set stickers die ik bij AliExpress had gevonden.

Ook het flesje Felix Felicis en de Quidditch-koffer komen uit die set. De Gryffindor-sticker kreeg ik dan weer van Stefanie die tijdens de kerstswap een fijn pakket voor me had samengesteld.

Ja hoor, ook deze Chocolate Frog sticker (die moest ik natuurlijk op het maandmenu zetten)

en de Weasley trui komen uit dezelfde set. De chocolate frog – kaart sticker met Dumbledore en de decoratieve stickers komen uit de set waar ook de Mirror of Erised deel van uitmaakt.

Deze Howler moest natuurlijk bij de pagina met post en aanwinsten en een bezem bij de terugblik-pagina. Zo blij dat ik al die leuke stickers in mijn bullet journal kan verwerken want zo heb ik er nadien ook nog plezier aan.

April

Vermits ik in april mee doe aan een readathon vond ik dat Hermione perfect bij deze leesmaand aansloot. De linkersticker kreeg ik van Haaike (Nogmaals merci! Ze zijn al goed van pas gekomen) en de rechtersticker bestelde ik bij Anouk van Anotherview.

Tja, de Timeturner mag natuurlijk niet ontbreken én boeken horen er ook bij. Dat is nu eenmaal zo, daar kan je niet om heen.

Vervolgens nog een sticker waarin zowel de Timeturner als Hermione’s toverstaf werden verwerkt en dan zijn we alweer bij de terugblik-pagina terechtgekomen.

O.W.L.’S.

Ook de O.W.L.S. Readathon kreeg (net als vorig jaar) een eigen lay-out. De stickers met proclamations vond ik wel toepasselijk vermits er niet veel van lezen komt indien je gestoord wordt. 🙂

Rechts staat een overzicht met de O.W.L.S. en extra trainingen die ik moet behalen indien ik een Magizoologist, Animagus en Dragon tamer wil worden.

Sticker van onze favoriete Magizoologist erbij en dan een overzicht van alle prompts. Ook hier heb ik het tekenen en stempelen achterwege gelaten en ben ik tussen mijn voorraad stickers gaan zoeken wat er van pas kwam.

Monsters Book of Monsters bij Care of Magical Creatures natuurlijk en een Mimbulus Mimbletonia – achtige plant bij Herbology.

Een potion-flesje en een Advanced Potion Making sticker bij Professor Snape zijn vak en opnieuw Newt bij de laatste bladzijde. Ook deze sticker is een ontwerp van AnotherView.

17 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal 2020: #2”

  1. Met die stickers en washitape is mijn lay-out gelukkig snel klaar. Verder heb ik er niet veel werk mee. Gewoon af en toe iets aanvullen en dat duurt slechts een minuutje of twee. Maar zelf kom ik dan weer niet toe aan kaarten maken en ik moet tegen vrijdag toch echt een verjaardagskaart knutselen vermits ik geen geschikt exemplaar in huis heb voor het zoontje van mijn nicht. Hopelijk lukt dat deze middag. Ik vind het echter moeilijk om nu iets te doen waar ik me echt op moet focussen. Daardoor verschijnen er ook iets minder blogposts.

 1. Oké, dit is awesome! Ik heb eindelijk een goede reden gevonden om bullet journal (of een ander concept zoals jij ervan maakt) nog eens uit te proberen!

  1. Oh, dat is een super mooi compliment. Gewoon even goed nadenken over wat jij graag wil. Niet een standaard voorbeeld volgen maar de indeling kiezen die voor jou persoonlijk het beste werkt. Voor mij is dat deze én de Harry Potter lay-out maakt het nog wat leuker voor me.

   1. Ik had het vroeger al eens geprobeerd, maar snel weer afgehaakt, eigenlijk moet ik inderdaad eens stilstaan bij wat ik wil en waar ik baat bij heb. Bedankt voor de tip! En gewoon zo’n (Harry Potter) mooie layout doet er gewoon echt heel veel aan!

  1. Ik vind het echt fijn dat ik ze op deze manier kan blijven terugzien. Dat ze niet ‘verloren’ gaan. Waarschijnlijk ga ik een deel van die stickers ook verwerken tot magneet zodat ik ze kan blijven hergebruiken. Al is er ondertussen niet zoveel plek meer over op mijn magneetbord. 🙂

    1. Dat ga ik inderdaad moeten doen want anders zie je op de duur de foto’s niet meer die ze op hun plek moeten houden. 🙂

  1. Pas op hoor. Eens je er mee start is het heel moeilijk om te stoppen. 🙂 Al een geluk dat ik ze ook echt gebruik want ik blijf er af en toe bij bestellen. 🙂

  1. Ik kan je van sommige de link doormailen waar ik ze besteld heb. Laat maar iets weten indien je dat graag wil.

  1. Ik vind het super fijn dat ik ze op deze manier kan verwerken en ze nadien nog af en toe terug zie. Zo was ik net nog in mijn bullet journal van vorig jaar én het jaar daarvoor aan het bladeren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.