Foto-update #167

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik stelde een pakketje verjaardagspost samen voor Lotte.

Eigenlijk vraag ik me nog steeds af wat ze hier mee willen zeggen? Is heb het woord traineren precies nog nooit eerder tegengekomen.

In deze foto-update valt het op dat ik veel leuke/lieve/mooie post heb ontvangen maar naast leuke kaarten en brieven keeg ik ook fijne mails zoals deze.

Tai Chi, nog steeds.

Een bestelling die net op tijd aankwam

de mooie cover van het nieuwe Femma-magazine

Lieve post van Stefanie met zowel een kaartje van Beauty and the Beast als lekkere thee.

Kleine zelfstandigen steunen en je ondertussen afvragen of de weegschaal daar een onderscheid in zou maken. Op zich zou je van solidaire calorieën toch niet mogen bijkomen hé. Hoe kan ik anders het plaatselijke ijssalon steunen?

Ik begon de O.W.L.S. Readathon met het herlezen van deze comics van Sarah Andersen en deze sprak me meteen aan. Ik heb nog steeds het beertje dat ik kreeg bij mijn geboorte (kan me niet voorstellen dat ik dat ooit zou wegsmijten) en momenteel staat dat op de vensterbank te wachten tot er kleine kinderen langs wandelen.

Zo’n fijn gevoel om even heel je blogfeed te hebben bijgelezen.

Ik ben de laatste tijd wat meer recepten met kikkererwten aan het testen. Deze Marokkaanse wortelsalade (een receptje van Libelle Lekker) vond ik zelf heel geslaagd maar manlief was er minder gek van.

Vrienden en familie denken dat ik de lettervreter ben maar eigenlijk is mijn echtgenoot dat.

Dat valse Corona-virus moet niet proberen om via de gracht binnen te sluipen. Nala houdt het alvast heel goed in het oog.

Samen buiten lezen in de tuin en plots beseffen dat we samen de Hufflepuff-kleuren dragen. “Allez, Liesbet, ga je daar nu echt een foto van maken?“

Wanneer je voor het eerst in drie weken nog eens buiten komt. In je eigen tuintje, in de schaduw met een boek. Maar dan blijkbaar wel een boek dat zo meeslepend is dat je niet merkt dat de schaduw verschuift met 20 minuten later dit als eindresultaat. Gelukkig had Flamigel meer effect als After Sun.

Tweemaal leuke post op één dag. Een leuke brief van Katrien (als je dit leest, ik ben er nog niet aan toegekomen maar er komt heus een reactie jouw richting toe hoor ) en een Timetuner-pin.

Ondertussen ziet dit post-hoekje er alweer wat anders uit maar ik word er telkens opnieuw blij van om deze brieven en (foto)kaarten te zien staan.

Nog steeds een Chai Latte fan.

Manlief was zo lief om even bij Leonidas te stoppen nadat hij naar de supermarkt ging. De reden waarom ik het voor mezelf heb goedgepraat? Een serieus ontregelde cyclus. 17 dagen. Serieus als je lichaam dat normaal vindt dan vind ik dat chocolade-eitjes eten zonder bij te komen vanaf nu ook normaal is.

Nu mijn man van thuis uit werkt probeer ik elke week iets te bakken. Vorige week was dat deze Kruimeltaart met bosbes en kaneel.

Ik maakte een kaartje voor de jarige zoon van een vriendin

en schreef opnieuw een Amnesty brief.

Ik stelde vast dat die bosbessen perfect bij de kleur van mijn cardigan passen,

kreeg Paaspost van mijn twee neefjes die een paaseieren-slinger hadden gemaakt en een kaartje van de kinderen van een vriendin. Zo lief. De slinger heeft ondertussen een ereplekje in de boekenkast(en) gekregen.

Er werd nog een ander recept met kikkererwten getest. Dit keer was het een vegetarische variant op Hachi Parmentier. Opnieuw naar een recept van Libelle Lekker. Al heb ik wel enkele zaken aangepast.

Ik begon aan een puzzel met 1000 stukjes maar besloot na een tijdje om hem niet af te werken. Blijkbaar vind ik puzzelen enkel leuk wanneer de puzzels niet meer dan 500 stukken tellen. Anders vind ik het te chaotisch worden omdat je geen overzicht hebt over die massa puzzelstukken.

Nadat ik online twee verschillende posts tegenkwam besloot ik aan het knutselen te gaan. De ene post ging over een verpleegster die haar haar in knotjes deed en daar haar gezichtsmasker aan bevestigde omdat haar oren pijn deden van de continue spanning. De andere post ging over een jonge kerel die daar met zijn 3D-printer tussenstukken voor had gemaakt. Dus toen vroeg ik mezelf af of je daar ook geen oplossing voor zou kunnen haken en ja hoor. Ik was ook duidelijk niet de enige die daar aan had gedacht want ik kwam verschillende foto’s tegen toen ik op zoek was naar een patroon.

Shiny post vanuit Gent. Ganesha van The Fallen Angels stuurde me een bestelling kaarten toe en voegde er ook een lief kaartje en een Happy Pill aan toe. Ik zou het natuurlijk fijner vinden mocht ik haar kunnen bezoeken en een knuffel geven maar gelukkig kan ik haar op deze manier wel een beetje steunen in deze moeilijke periode voor kleine zelfstandigen. Ik heb ook alvast iets bij haar besteld dat ik ga ophalen zodra dat soort uitstapjes terug veilig zijn.

Ja hoor, ik speel nog steeds af en toe Wizards Unite. Onlangs verscheen daar een nieuwe Portkey en dus konden we een nieuwe locatie bezoeken. Dit keer is dat de winkel van Fred & George Weasley.

20 gedachten over “Foto-update #167”

 1. O, wacht even… Is een thuiswerkende echtgenoot een geldige reden om elke week iets te bakken? Dát is nu eens nuttige informatie!

  ‘Traineren’ is volgens mij ‘de boel bewust vertragen’… maar misschien wordt dat woord alleen in bepaalde regio’s gebruikt?

  1. Uiteraard en je kan het natuurlijk niet riskeren dat je die werkende mens iets voorschoteld dat niet 100% geslaagd is dus een proefsessie is verplicht. Aha, dan heb ik meteen weer iets bijgeleerd. Ik was het woord echt nog nooit tegengekomen.

  1. Gelukkig viel het na enkele dagen Flamigel nog goed mee. Maar ik heb het inderdaad wel heel snel. Daarom dat ik steeds al lachend zeg dat ik beetje bij beetje in een vampier aan het veranderen ben en dat ik binnenkort waarschijnlijk in brand schiet zodra ik in de zon kom. Een vriendin zei me onlangs dat ik mezelf dan beter Fawkes kan noemen. Dus misschien moet ik nu wel overschakelen op die vergelijking vermits ik dan nog wat meer naar Harry Potter kan verwijzen. 🙂

 2. Ik moest deze ochtend aan jou denken, omdat mijn pyjama de hufflepuff kleuren heeft. Ik heb hem eigenlijk al sinds kerst maar nu pas besef ik dat het hufflepuff kleuren zijn 😀

  1. Zo tof! Wel grappig dat er steeds meer mensen zijn die bij Hufflepuff of Harry Potter meteen aan mij denken. 🙂 Het klinkt alvast als een heerlijke pyama.

 3. Wat een heerlijk overzicht weer! Ik heb mijn owls een beetje opgegeven ik kreeg zulke toffe boeken binnen deze week! Dus helaas haha. Ik heb nu ook meteen zin om iets te gaan bakken haha

  1. Al dat quarantaine gebak gaat ongetwijfeld nefast zijn voor mijn gewicht maar het heeft wel iets troostends. Deze week heeft manlief echter aardbeien en frambozen gekocht dus toch even wat gezond tegengewicht voor dat eerdere gebak. De laatste anderhalve week zijn de OWLS hier ook een beetje stilgevallen. In het begin ging het snel doordat ik vrij dunne boeken had uitgekozen maar vanaf ik al mijn vereiste opdrachten gelezen heb gaat het een pak trager.

   1. Nou ja ik leg me er een beetje bij neer. Gedwongen lezen werkt ook niet. En ik hou echt van aardbeien, naast watermeloen mijn favoriete fruit

    1. Gelijk heb je. Als het niet lukt dan kan je er sowieso niet van genieten hé. Dan kan je beter kiezen voor iets waarbij je wel tot rust kan komen.

 4. Bij ons gaat het ijssalon vandaag weer terug open. Ik voel ineens heel erg de nood om lokale handelaars te steunen!

  1. Haha, dat snap ik volledig. Ondertussen staat er hier een potje met Ferrero-ijs in de diepvries. Al een geluk dat we er allebei van eten. Wel jammer dat ik de enige van ons twee ben die er door bijkomt. 🙂

   1. Daarom haal ik maar geen ijs in huis: dan zou ik ook in mijn huispak en pyjama ijs kunnen eten. Nu moet ik me aankleden als ik zin heb in ijs en die drempel is net iets hoger 😀

    1. Haha, dat is natuurlijk een wijze redenatie. Maar dan zou ik helemaal niet aan ijs eten toekomen vermits ik zelf nog niet naar de winkel mag gaan. Nu koopt manlief af en toe een pot van een halve liter en dan eten we er af en toe een beetje van. Normaal haalden we alleen een ijsje nadat we gefietst hadden dus ik vrees wel dat ik er nu meer van zal bijkomen als anders. 🙂

 5. Klinkt toch alsof je een leuke tijd had! Ik vind puzzelen trouwens ook heel lastig als er meer dan 500 stukjes zitten (zeker als er dan veel dezelfde soort kleuren in zitten), dus ik snap je volledig! Tegenwoordig doe ik heel graag die Wasgij puzzels!

  1. Dat snap ik helemaal. Daarmee had ik ook bewust een Wasgij puzzel uitgekozen. Die vind ik doorgaans heel fijn om te maken omdat er zoveel details in verwerkt zijn maar 1000 stukjes was duidelijk niet mijn ding. Ik zal er dus nog eens één moeten kopen met 500 stuks.

  1. Veel thee is inderdaad altijd goed hé. 🙂 Ondertussen heb ik zelfs nog meer lieve post ontvangen. Zoveel zelfs dat de kast vol stond en ik twee linten aan de muur heb opgehangen zodat al die lieve kaarten en wensen mooi tot hun recht komen. Nogmaals bedankt voor jouw verrassingspost Sas. ❤️

 6. De Chai heb ik nog niet besteld… Ik heb nog zo veel andere thee, en vind het zo stom op één doosje chai te bestellen en de verzendkosten te betalen. Maar het staat wel op mijn lijstje!
  Nu we thuis zijn, worden er ook wat meer calorieën geconsumeerd, onder de vorm van desserts. Maar we bewegen meer en komen meer buiten, dus dat compenseert wel een beetje denk ik.
  Die kruimeltaart ziet er zo lekker uit!
  En paaseitjes bij een verontregelde cyclus: toegestaan! Al hoop ik dat je het niet al te vaak meer moet meemaken… (de cyclus dan).
  Ik maakte vorig verlengd weekend een puzzel van duizend stukken, maar het was wel een makkelijke. Het was toch even heel ontspannend!
  En dit weekend ga ik eindelijk aan de slag met het versturen van de knuffelpost. Zelf ontving ik al twee brieven, maar heb nog geen tijd gevonden om er zelf te versturen…

  1. Dat begrijp ik. Zelf heb ik ook getwijfeld vermits de thee daar (tot mijn verbazing) duurder was dan bij Simon Levélt en de verzendkosten even duur waren dan een doosje theemix. Maar vermits ik die regelmatig klaarmaak heb ik uiteindelijk toch twee blikjes besteld in de hoop dat ik nu toekom tot ik weer zelf naar die winkels kan gaan.

   Hier was er jammer genoeg nog niet veel fysieke compensatie. Ik ben gisteren echter wel voor het eerst terug buiten geweest. Met goedkeuring van de specialiste op voorwaarde dat ik op een rustig moment en naar een rustige plek ging wandelen. Ik had ook een mondmasker op dat mijn moeke voor me gemaakt heeft én dat was super warm maar het was wel heel fijn om nog eens buiten te komen. Ik merkte meteen dat het niet goed was voor mijn minieme conditie en spieren dat ik wekenlang heb stilgezeten dus ik zal het terug wat moeten opbouwen.

   Haha, ik hoop dat de weegschaal jouw goedkeuring mee in rekening neemt. 🙂 Ik heb zelf al wat post mogen ontvangen en heb gisteren ook weer wat extra kaarten op de post gedaan. Er liggen er nog een aantal klaar op de kast dus ik hoop me er deze week nog eens rustig voor neer te zetten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.