Harry Potter Bullet Journal 2020: #1

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren. Met andere woorden … mijn bullet journal doet dienst als een pensieve waarin ik veel herinneringen kan herbekijken.

Vorig jaar besloot ik voor het eerst om het hele jaar door een Harry Potter-gerelateerde lay out te gebruiken en dat ga ik dit jaar opnieuw doen. Ik weet nog niet of ik hier opnieuw maandelijks een update ga posten. Misschien doe ik dat in 2020 iets minder vaak maar deze eerste maand wil ik al zeker met jullie delen. De washitape die ik met kerst van mijn man kreeg kwam al meteen goed van pas. Verder gebruikte ik voor deze maand washitape uit mijn voorraad en stickers die ik online had besteld.

Jullie konden het al bij de intro zien maar ik ben bij de start van het nieuwe jaar in een nieuw exemplaar gestart. Het is nog steeds geen ‘echte’ bullet journal maar wel een prachtig notitieboek dat eruit ziet als het Fantastic Beasts and Where to Find Them boek dat Newt Scamander uitbrengt in de tweede Fantastic Beasts film.

Het grootste verschil met vorig jaar is dat er minder lijntjes per bladzijde staan en dat ik dus voor mijn maandoverzichten voor de agenda, blogplanning en menu twee bladzijden moet gebruiken in plaats van één. Voorlopig heb ik de overige overzichten bij één pagina gehouden maar het wordt dus nog even afwachten of dat voldoende gaat zijn. Stel je voor dat ik me plots wel weer volop op het lezen kan focussen en ik meer boeken ga lezen dan dat er op zo één pagina neer te pennen zijn.

Toch wel handig wanneer je bij de stickers die je wil gebruiken vrijwel steeds een geschikt rolletje washi-tape weet te vinden in je voorraad.

Dat nieuwe rolletje leek me handiger om als losse stickers te gebruiken in plaats van een doorlopende strook. Als de post ze zou willen herkennen dan zou ik ze ook wel als postzegel kunnen plakken wanneer ik iets naar mede-Potterheads verstuur.

De maandmenu’s vind ik vooral handig om later doorheen te bladeren wanneer ik even zonder inspiratie zit. Ja, dat gebeurt wel eens. Ook al heb ik een uitgebreide verzameling kookboeken en recepten.

Vooral bij deze overzichten ben ik benieuwd of ik ga toekomen met slechts één pagina. Links hou ik opnieuw bij welke boeken ik las. Ook dit jaar ga ik daar telkens een overzicht in cijfers aan toevoegen vermits die van Goodreads niet altijd even betrouwbaar zijn.

Aan de rechterzijde noteer ik alle zaken die ik geknutseld, verzonden of cadeau gegeven heb. Kwestie van niet teveel in herhaling te vallen bij het geven van pakjes. Ook al is dat laatste precies onvermijdelijk wanneer je iemand al heel lang kent.

Op de bovenste bladzijde hou ik bij wat er binnenkomt van nieuwe aanwinsten en ontvangen post. Op de andere bladzijde schrijf ik aan het einde van de maand een terugblikpost met allerlei herinneringen. Deze stickers vind ik zo leuk dat ik alvast een tweede set heb besteld. Ik dacht dat je ze zelf nog moest uitknippen maar ze waren al voorgesneden. Dus dat scheelde weer wat in tijd.

Dit schattige heksje dat blijkbaar dezelfde lievelingskleuren heeft als ik kijkt toe over de maandelijkse terugblik met hoogte -en dieptepunten.

 

12 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal 2020: #1”

 1. Wat een leuke stickers! Ik ben heel benieuwd hoe je bullet journal wordt als die wat is ingevuld, het begin mag er in ieder geval wezen! 🙂

 2. Dat heksje is inderdaad leuk!
  Ik ben ook in een nieuw boekje gestart, dat vind ik altijd zo leuk. Binnenkort deel ik ook nog eens enkele foto’s van mijn nieuwe bullet journal op mijn blog, want ik vind ‘m echt leuk geworden!

  1. Leuk dat je er weer een aantal foto’s van gaat delen. Ik vind het altijd heel fijn om te zien hoe vriendinnen hun exemplaar hebben ingevuld. Zo leuk dat iedereen zo’n boekje perfect op zichzelf weet af te stemmen.

   1. Ik vind het prutsen op zich heel ontspannend. Het heeft me enkele maanden en zelfs jaren gekost om iets te vinden dat werkt voor mij, maar nu word ik er alleen nog maar blij van :-).
    Zo erg dat Juliette ook ‘een boekje wil om in te prutsen’. Dus heb ik maar een schriftje voor haar gemaakt 🙂

    1. Dat is natuurlijk het doel op zich hé. Zo fijn trouwens dat het aanstekelijk werkt en dat Juliette nu ook haar eigen schriftje heeft.

 3. Wat een supermooi boekje! En die stickers zijn ook echt superleuk. Dat beloofd weer een heel mooi naslagwerk te worden voor het komende jaar. 😀

  1. Dankjewel! Jammer genoeg heb ik ondertussen ontdekt dat de nieuwe washitape snel loskomt maar dat valt gelukkig wel te verhelpen. Ik heb ondertussen nog wat extra Harry Potter stickers besteld zodat ik zeker een heel jaar zal toekomen.

  1. Dankjewel Charlotte. Ik vind het fijn om die notitieboeken hiervoor te gebruiken zodat ik nadien een reden heb om ze nooit weg te moeten doen. Van de ingevulde bladzijden deel ik eigenlijk nooit geen foto’s. Deels omdat ik geen zin heb om de helft van mijn afspraken te gaan vervagen maar eigenlijk is er ook niet zoveel aan vermits ik geen trackers of zo gebruik. Het zijn dus allemaal gewoon ingevulde regels. Series en films die ik zag zet ik er in een ander kleurtje bij en de dagen waarop ik Tai Chi doe markeer ik met een stip of cirkel maar dat is het wel zo’n beetje.

 4. Weeral superleuk gedaan! Ik gebruik eigenlijk maar hier en daar stickers en washi-tape, maar als ik dat zo bij jou zie, krijg ik altijd zin om er meer mee te doen (waarna ik dan weer geen tijd vind, maar bon, de intentie is er toch al 😉 ).

  1. Dankjewel! Het is ook zo verslavend hé. Ik voel me er niet te schuldig om vermits ik ze ook echt gebruik maar anderzijds kom ik heus nog wel een tijdje toe met wat ik nu in huis heb. Maar ik had dus nog niets van stickers of washitape rond Londen en die ben ik daarnet online ergens tegengekomen. Dus die heb ik net aan mijn lijstje toegevoegd vermits het me wel leuk lijkt om in mei in mijn bullet journal een verslag bij te houden wanneer ik met mijn nicht naar Londen ga.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.