2019: kort én bondig. Nu ja, mijn soort bondig.

Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar even een persoonlijke-terugblikposts inplannen. Eentje die niet gevuld is met favoriete boeken of een al dan niet binnen de perken gebleven boekenbudget. Maar wel eentje met leuke uitstappen, aanwinsten, tegenslagen, zaken die ik gemaakt of gekregen heb, … Gewoon omdat het kan en ook een beetje omdat ik een verschrikkelijk geheugen heb en ik anders binnenkort al niet meer weet wat ik in 2019 heb uitgestoken naast lezen en bloggen.

Gekregen:

Niffy Niffington van manlief * Hufflepuff ontbijtkom van Nancy * Alice in Wonderland book sleeve van Audrey * Anotherview (Anouk) maakte een leuk portret van me * lieve/leuke post * lekkere thee  van Annelies * Herbology Hermione van Nancy * Cornish Pixie van manlief * Marauders Map book sleeve van Marilyn * Magnetische Hedwig-bladwijzer * koekjesstempels met de Hogwarts-huizen van Kwante * post uit Zwitserland, kamppost, snailmail, … * zeemeerminnenstaart – deken van mijn nichtjes * edelstenen van Bram en Ganesha * een Waterstones klantenkaart (die ik wel maar zelden ga kunnen gebruiken maar toch hé) * Hermione Granger stationary set van Ganesha * een Luna Lovegood brooddoos van Nancy * Don’t let the Muggles get you down travelmug van Stefanie  * Hedwig halsketting en Harry Potter washitape van manlief

Gekocht:

Funko Newt Scamander * Harry Potter pyjama * Patronus jurk van Large * Chocolate Frog replica * Marauders Map paraplu *
Advanced Potion Making en History of Magic notitieboeken van MinaLima * Fantastic Beasts notitieboek (mijn huidige bullet journal) * tuinstoelen (kwestie van even aan te tonen dat niet alles dat ik koop iets met HP te maken heeft) * halsketting met bliksemschicht * Books turn muggles into wizards sokken * Platform 9 3/4 handtas * stempels van Fantastic Beasts en Harry Potter * hilarische kaarten, magneten én een bladwijzer van Katie Abey * paarse fresia’s en pioenrozen * Funko Trelawney * Herbology mini Funko’s van Ron en Harry zodat ze Hermione gezelschap kunnen houden * een Hufflepuff-tasje voor mijn diabetes testmateriaal * Harry Potter and the Chamber of Secrets gekocht in de HC versie die ik nog niet had * een Hedwig beeld bij Intratuin (volgens hen is dat gewoon een witte uil maar wij weten uiteraard wel beter hé) * Marauders Map én Hufflepuff Vans * 2 adventskalenders * het 14de seizoen van Supernatural

Oops, dat is wel heel veel Harry Potter. Tja, favoriete aanwinsten zijn zaken die je opvrolijken hé en Harry’s wereld is nu eenmaal mijn happy place.

Bezocht:

De Harry Potter pop up store in Utrecht * Gent, Antwerpen, Mechelen, Blankenberge, Utrecht, Hasselt, Brugge, Eindhoven, Maastricht, Breda en Bergen op Zoom * Ontbijtlezing Bart Moeyaert *Jazz avond in Mechelen * F.A.C.T.S. * Boekenfestijn (de laatste keer) * twee optredens van een Brassband * Elftopia (en daar Bram ontmoet en De schaduw van de Sha van Petra Doom laten signeren) *  Planckendael bezocht op een prachtige én rustige dag * Hobbysalon in Mechelen  * 2x naar Centerparcs

Gedaan:

met heel wat lieve blogvriendinnen afgesproken zoals Annabel, Annelies, Annemieke, Audrey, Céline, Kwante, Marcia en Talitha * in de Kringloopwinkel een boek vinden waar ik al een hele tijd naar op zoek was * 2x van een heerlijke High Tea bij Marolus genoten met lieve vriendinnen * samen met mijn nicht exact dezelfde jurk kopen (ok, in verschillende maten maar toch) * gaan ontbijten voor de verjaardag van mijn nicht * naar een shoppingcenter vluchten omwille van de airco (goed plan van mijn nicht) * knutselmiddagen met de Creamiekes * deelgenomen aan een Boekenbingo snail mail actie * mijn metekindje aangeleerd van wie de Spectrespecs zijn * een tankini gekocht * cookiemonster cupcakes maken met de kindjes van een vriendin * op mijn metekindje gepast en haar ondertussen veel boekjes voorlezen en knuffelen * eens naar een andere kapper gegaan (voor iemand die dat spannender vindt als naar de tandarts gaan is dat een heuse belevenis) * Ize haar tweede verjaardag gevierd met een heus visjesfeest * naar een trouwfeest gegaan * tijdens een vrijgezellen een Britse detectiveschrijfster gespeeld tijdens een moorddiner * wandelen in het bos (te weinig dus dat zou ik in 2020 wat vaker moeten doen) * Tai Chi (opnieuw te weinig. Veel te weinig zelfs. Dus ook dat is duidelijk nog een werkpuntje)  * heel veel boeken weggedaan (zodat het risico op brekende planken drastisch verlaagd is) * een boek gevonden waar een blogvriendin naar op zoek was * 2x naar de Boekenbeurs geweest

Gemaakt:

veel kaarten (inclusief HP kaarten) * een haarspeld met boeken * een Hufflepuff-sjaal voor een mede-Hufflepuffer * een Porseleinen-overlevingspakket voor iemand wiens winkel 20 jaar bestond * een Slytherin sjaal voor Marcia en een Ravenclaw versie voor Annemieke * verschillende nieuwe recepten waaronder enkele die ik zelf bedacht zoals  een cake die naar kaneelbroodjes met karamel en pecannoten smaakt en een Chocolate Salted Caramel Fudge * een adventskalender voor een vriendin * een door Draco Malfoy geschreven (ok, als je een beetje fantasie hebt alleszins) kaart voor een Marcia * een Chocolate Frog én Gryffindor sjaal

Ontdekt:

Jozef  in Utrecht *  Spice’ all things nice van Ben & Jerry (merci Petra) * Fitchen in Gent * Kloonies in Antwerpen dankzij Talitha * Dat Skyr-yoghurt niet mijn ding is * dat het herstellen van een Hogwarts-handtas van Primark meer kost dan de tas zelf  * Chocolate Nation dankzij Annelies * Buchbar dankzij Marloes de Vries die daar kwam signeren * Olleke in Brugge * Moophoria van Ben & Jerry * Piece of Cake in Maastricht * FAB in Maastricht * Zacht en luchtig framboos van Campina (jammer genoeg niet verkrijgbaar in België) * Aardbei-watermeloen smoothie van Wasbar * iemand die mijn blog volgt – onverwachts bij deSlegte (Dag Katrien!) * de heerlijke frambozen-waterijsjes van Lidl (die jammer genoeg slechts tijdelijk beschikbaar waren) * de Brookie van Peck 47 in Brussel * Awesome Books *
dat de HP winkel in Brussel minder leuk was dan ik had verwacht * Bocca in Gent * Mangolino van Pitten en Bonen in Antwerpen

Gezien:

His Dark Materials * Virgin River * The Witcher * Dark Phoenix * The Addams Family * Men in Black International * Gods of Egypt * Peppermint * Lucifer * The Mortal Engines * Aquaman * Pride & Prejudice & zombies * The Sorcerers Apprentice * The Girls in Black * Game of Thrones * Supernatural 14 (eerste 5 afleveringen alleszins) * The Nutcracker * The Crimes of Grindelwald

Gewonnen:

2 boeken dankzij Kwante * toverstaf bij Anderwereld door het schrijven van een Haiku * prijspakket van Sas * een waardebon bij The Fallen Angels

Minder leuk:

tot driemaal toe afscheid moeten nemen in de familie * een felle reactie op een vaccin * schade aan de auto door rukwinden * verbranden zonder zon * scheenbeenvliesontsteking en andere ontstekingen (uiteraard tijdens een vakantie) * een heel leuke jurk die al na één keer wassen krimpt * dat averechts lichaam van me * en het gebrek aan energie dat ervoor zorgt dat ik me vaak uitgeput voel en niet op het lezen kan focussen * Snitch diadeem die stuk ging * …

Toch nog steeds vrij beknopt hé … niet?

Ik hoop dat jullie ook enkele heel fijne herinneringen aan het vorige jaar kunnen blijven koesteren.

24 gedachten over “2019: kort én bondig. Nu ja, mijn soort bondig.”

 1. Haha, je hebt in ieder geval genoeg meegemaakt in 2019. En gelukkig ook heel veel toffe dingen gedaan! Ik wens je een even mooi 2020 toe, maar dan met iets meer leesvibes 🙂

  1. Dankjewel Nikita! Ik hoop dit jaar weer wat meer te kunnen wegduiken in boeken dus jouw wens is hier heel welkom.

 2. Wat een fijn lijstje. En volgens mij is 2019 een mooi jaar geweest voor je, ondanks de mindere momenten!
  Ik vind het ook altijd fijn een lijstje te maken, omdat ik het anders ook vergeet, haha.

  1. Zowel mijn blog (digitaal) als Bullet Journal (uitgeschreven) doen dienst als Pensieve. Ik heb echt zo’n rampzalig geheugen dat ik dit soort herinneringen moet neerpennen als back-up.

  1. Ja, het zou leuk zijn mochten er aan het einde van dit jaar terug enkele leuke afspraakjes met jullie in mijn terugbliklijst kunnen opduiken. Dan kunnen we nog eens gezellig offline bijpraten.

 3. Hihi, de titel :-). Ik vind het geweldige lijstjes, behalve het laatste natuurlijk. Ik hoop dat je ‘minder leuk’-lijstje van 2020 véél korter wordt, en dat we dit jaar misschien nog eens kunnen afspreken!

  1. Tja, dat was alvast een waarschuwing voor de lezers hé. Alhoewel terugkerende lezers ondertussen wel weten dat bondigheid niet mijn sterkste punt is. Ik hoop net als jij dat in 2020 de lichtpuntjes de tegenvallers in hun schaduw mogen laten vallen.

   Je mag me gerust iets laten weten wanneer je een keer vrij bent op een weekdag. Dan kan ik richting Gent komen of jij naar Antwerpen of ergens helemaal anders … dan kan natuurlijk ook. Ik zou het alleszins heel fijn vinden om nog een keer met je af te spreken.

   1. Ik vrees dat weekdagen lastig zullen worden… Dit jaar is 80% van ons verlof collectief, en elke extra vrije dag die ik vrij mag kiezen zal helaas opgaan naar schoolvakanties. Maar misschien lukt het op een brug- of feestdag?

    1. Oh, dat maakt het wel extra moeilijk voor jullie om de schoolvakanties te kunnen opvangen. Geen probleem hoor, ik probeer normaal de weekends leeg te houden maar ik maak graag een uitzondering voor jou. Of we spreken een keer af met J. erbij als dat makkelijker voor je is.

 4. Mooi overzichtje! Goed idee eigenlijk om dingen zo eens op een rijtje te zetten… dan blijven de mooie dingen óók goed bij!

  Mocht je in 2020 nog eens tot op Elftopia geraken, dan worden er deze keer absoluut foto’s gemaakt, hé. 😉

  Graag gedaan, trouwens, i.v.m. de Spice ’n All Things Nice (die hier weliswaar uit de rekken verdwenen lijkt, weih!).

  1. Absoluut! Doe me daar maar aan denken indien ik het vergeet doordat ik onder de indruk ben van alle invloeden en drukte. Typisch eigenlijk hé, dat dat ijs dan nadien nergens meer te vinden is. Wel goed voor de lijn. Dat dan weer wel.

 5. Hihi, heerlijke titel! En die tuinstoelen die daar gezellig tussen alle HP-spulletjes staan. Al had ik nu toch gedacht dat je ergens wel HP-tuinstoelen zou vinden 😉
  Nog eens een hééél grote merci voor dat fantastisch pakket met De kleurenvanger! “Mensen superblij maken” hoort in alle geval bij jouw terugblik op 2019 🙂

  1. Tja, eerlijk is eerlijk hé. Zo zijn de lezers meteen ook al een beetje verwittigd voor wat hen te wachten staat. Die tuinstoelen vond ik er zelf ook grappig tussen staan. Ik kan er natuurlijk nog steeds wat Harry Potter stickers opplakken maar ik vermoed dat manlief dat er net een beetje zal vinden overgaan. 🙂 Dat is heel héél graag gedaan en ik hoop ook dit jaar af en toe iemand aangenaam te kunnen verrassen met een onverwachtse kaartje, brief of pakket.

  1. Gelukkig wel. We hebben niets schade gehad. Maar manlief had de auto wel bewust ergens anders geparkeerd omdat er in onze straat altijd veel wind is. Hopelijk viel het bij jullie ook mee.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.