Foto-update #162

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Op Kerstavond en Kerstdag waren we gewoon met ons tweetjes thuis. Deze feestdagen vierden we dus heel rustig en gezellig. In het gezelschap van pinguins, met een kerstlegging, kerstsokken en een kersttrui (goede dingen komen in drievoud hé 😉 ) en ik maakte een warme chocomelk met één van de chocolatespoons die ik van Secret Santa cadeau kreeg.

Op kerstavond wisselden manlief en ik tussen de soep en de patatten (letterlijk!) cadeautjes uit vermits er iemand heel benieuwd wat naar wat hij zou krijgen. Op tweede kerstdag speelden we ondermeer Trivial bij mijn ouders thuis en op Kerstdag zelf ging er bij deze orchidee nog een extra bloem open. Manlief kreeg ondermeer deze C3PO beker. Hierdoor hebben we elk een beker die veranderd wanneer je er iets warms in schenkt en heeft R2Tea2 eindelijk gezelschap van zijne maat.

Ik werd de voorbije weken heel vaak gelukkig van de lieve kaartjes en wensen die hier toekwamen.

Zo stuurde Sas met een post toe om me beterschap te wensen en ze voegde er kaartjes met mooie quotes aan toe. Van die kaart met de regenboog krijg je meteen een glimlach op je gezicht. Fieke zorgde ook voor een glimlach én een grote aanvulling voor mijn theezakjes-verzameling. Dankjewel dames!

Dankzij Céline en Haaike vond ik nog meer verrassingen tussen de kerstpost. Beide vonden dat ik als organisatrice van de Kerstpost-actie ook een kaartje verdiende en voegde er iets aan toe waaruit blijkt dat me heel goed kennen. Het toeval wil dat ze ook allebei aankwamen op een moment waarop alles even leek tegen te zitten waardoor hun lieve verrassing meteen voor een lichtpuntje zorgde. Ik vind de tarotkaarten van Fairyloot echt prachtig en dankzij Céline heb ik nu die van zowel Hermione als Harry. Haaike stuurde me stickers toe van Ron, Harry en Hermione en die gaan ongetwijfeld van pas komen. Ik wil ze echter nog niet meteen gebruiken vermits ik ze zo schattig vind. Dus misschien moet ik er eerst maar even een Bookstagram-foto mee maken.

Ik heb uiteraard ook heel wat gekookt en een beetje gebakken. Zo verwerkte ik restjes in een quiche, bakte ik koekjes voor de grootouders en onze buurvrouw die een gezellige avond had georganiseerd rond de vuurkorf, ik likte de pot uit nadat ik op vraag een chocoladetaart had gemaakt voor tweede kerstdag (Ja, ook 38-jarigen doen dat nog steeds.) en haalde deze ovenschotel met puree, tomaten en mozzarella uit de oven. Misschien moet ik er toch eens wat vaker aan denken om ook foto’s te maken van alle gezonde gerechten die hier worden gegeten voor jullie een verkeerd beeld krijgen van ons eetpatroon.

Naast eten maakte ik ook nog wat andere zaken. Een fanfic lidkaart voor Marcia die er het voorbije jaar voor zorgde dat ik opnieuw fanfiction begon te lezen. Een Gryffindor waar ik voorlopig nog geen bestemmeling voor in gedachten heb en een diamond painting van Beauty and the Beast die ik een hele tijd terug van mijn buurvrouw cadeau kreeg.

In het nieuwe jaar veranderde ik mijn wallpaper op de laptop nog eens, kreeg ik een mooie paarse sjaal en dit prachtige geïllustreerde boek van The Tales of Beedle the Bard cadeau van mijn schoonouders, troostte ik mezelf met deze schattige Dobby die was afgeprijsd (7€ ipv 12€) waardoor ik dus toch nog een solden kocht. Meestal vermijd ik steden het liefst in die periode vermits ik geen fan ben van de drukte. Op weg naar huis stopte ik ook even bij Starbucks zodat ik de reisbeker kon uitproberen die ik van mijn Secret Santa cadeau kreeg.

Samen met mijn nicht werd besloten om de eerste nichtjesdag van het nieuwe jaar door te brengen in een stad die we nog niet kenden. Uiteindelijk werd dat Middelburg. Merci voor de tips Annelies! Sommige zaken van je lijstje waren gesloten maar we hebben daardoor wel nog andere lekkere adresjes ontdekt.

Een bezoekje aan Boekhandel de Drukkerij stond uiteraard op de planning. Zo’n toffe winkel. Ik kwam er echter niet meteen een boek tegen dat ik wilde adopteren maar nam wel iets anders mee naar huis én zit sindsdien afwisselend met ‘The shit is bananas. B-A-N-A-N-A-S’ en ‘Toss a coin to your Witcher’ in mijn hoofd. Al heeft deze boekhandel niets te maken met dat laatste liedje. Daar zijn die van Netflix verantwoordelijk voor.

Vermits de zaak waar we ’s avonds wilden gaan eten gesloten was besloten we op goed geluk om Zanzi op de markt uit te proberen en dat bleek een goede keuze te zijn. Ik koos voor de salade met pulled chicken en avocado en die was super lekker. De zoete aardappelfrietjes van mijn nicht trouwens ook. Ja, wij zien elkaar zo graag dat we aan elkaars eten zitten. Geen Joey-taferelen te zien dus. Na het eten zagen we ook nog dat het stadje er ’s avonds nog steeds heel gezellig uitziet.

Mijn Drukkerij-aanwinst was trouwens deze doos met 100 kaarten uit de Harry Potter films. Die stond al een tijdje op mijn wishlist en werd dus ondertussen afgevinkt. Nu nog afwachten of ik het over mijn hart kan krijgen om een aantal van die kaarten te versturen naar vrienden en vriendinnen.

Verder werd er hier vooral veel gerust en nog steeds niet ontzettend veel gelezen. Maar ik blijf gewoon duimen en hopen dat daar binnenkort verandering in komt.

19 gedachten over “Foto-update #162”

 1. Toffe weken heb je gehad. Uiteindelijk vieren we de feestdagen allemaal op onze eigen manier. En das dik oke. Middelkerke ligt niet zo ver van waar ik woon trouwens. Mijn zusje is in Middelkerke naar school geweest. Ik blijf duimen op betere leesdagen voor je! Dat ze maar snel mogen komen ♥

  1. Oops! Ik merk hier net dankzij jouw reactie dat er een fout in mijn blogpost staat. We zijn immers niet in Middelkerke maar in Middelburg (dichtbij Goes in Zeeland) geweest. Ik schrijf mijn blogpost eerst uit in een tekstverwerkingsprogramma en die past nogal vaak woorden automatisch aan zonder dat ik het opmerk. We zijn vroeger wel twee keer op verlof geweest in Middelkerke. Maar dat is ondertussen alweer een tijdje geleden. Super lief trouwens dat je blijft meeduimen.

  1. Ja, dat was echt een fijne tip van je. Leuk om het nieuwe jaar in te zetten met een voor ons nog ‘nieuwe’ stad.

  1. Ik gok op een Etsy-shop. Meen me alleszins te herinneren dat ik ze daar een tijd geleden zelf tegenkwam toen ik op zoek was naar leuke stickers voor mijn bullet journal.

  1. Merci Annabel! Er is eigenlijk niet zoveel recept aan maar eenvoudige gerechten zijn vaak nog het lekkerste hé. https://www.zwartraafje.be/recepten/groenten/1.html Ik doe enkel olijfolie in de puree, die van bovenop laat ik weg. Ik strooi de geraspte kaas ook gewoon over de tomaten en mozzarella heen in plaats van op de puree zelf. Oh en met trostomaatjes of kerstomaten vind ik hem zelf het smakelijkst.

 2. Ik lees al geruime tijd ‘in stilte’ mee, maar nu ook eens een reactie van mij. Ik geniet altijd erg van je posts, maar de foto-updates zijn mijn favorieten. Bedankt voor het delen van deze inkijkjes in je leven! Hoop dat je je snel weer kunt verliezen in een boek.

  1. Oh, zo fijn! Dankjewel voor je reactie Suzanne en nu ik je als stille lezer even hoor kan ik je hier meteen ook welkom heten. Er zijn ondertussen heel wat medelezers met me aan het mee duimen dus het kan niet anders of dat lezen moet binnenkort weer vlotter gaan.

  1. Ja hé, dat is steeds een leuke verrassing. Het vraagt natuurlijk meer tijd dan het samenstellen van een online reactie of bericht en ik begrijp dat het niet evident is om daar de tijd voor te vinden wanneer je een huishouden en werk moet zien te combineren. Maar net daardoor apprecieer ik het nog meer wanneer er zo’n envelop toekomt en ik besef dat iemand daar echt de moeite voor heeft gedaan. Ik blijf fan van traditionele post.

  1. Haha, ik ben niet de enige bij wie het blijft plakken. Op zich was het wel een welkome afwisseling voor Toss a coin … Zit er toch nog een beetje variatie in mijn hoofd. 🙂 Ik vind dat nummer van Gwen Stefani eigenlijk nog steeds een heerlijk nummer.

 3. Haha, R2Tea2, zalig!
  Fijn dat je jaar zo leuk begonnen is met dat bezoek aan Middelburg. Ik was al wel in Zeeland, maar Middelberg bezoeken is er tot nu toe nog niet van gekomen, terwijl het er op jouw foto’s wel de moeite uit ziet!

  1. Ik hoorde voor het eerst van dit stadje dankzij een blogster die een verslag had gepost over haar bezoekje aan de plaatselijke boekhandel. Vervolgens werd het door een andere blogvriendin getipt als leuk stadje en na ons bezoekje kan ik bevestigen dat die tip helemaal klopt. We zijn er nu enkel voor een dagje geweest maar het lijkt me ook leuk om er een keer te overnachten en dan de tweede dag ietsje verder te rijden voor een dagje aan de kust.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.