Ik kocht dit jaar twee adventskalenders en dit zat er in …

Dankzij het bloggen heb ik heel wat lieve mensen leren kennen. Annelies is één van hen en toen we vorig jaar offline met elkaar afspraken kreeg ik onverwachts een adventskalender cadeau van haar. Niet zomaar eentje, maar een uniek exemplaar vermits ze het zelf voor me had samengesteld. Ik vermoed dat jullie je wel kunnen indenken dat dat een heel fijne én lieve verrassing was. Dit jaar heb ik de rollen omgekeerd en haar verrast met een zelfsamengestelde adventskalender maar blijkbaar heb ik nu zelf ook de smaak te pakken want ik kocht dit jaar TWEE kalenders voor mezelf.

Toen ik op Instagram zag dat er bij Primark een Harry Potter stationary adventskalender uitkwam was ik meteen benieuwd. Ah ja, Harry Potter EN stationary dat kan niet anders als een leuke combinatie zijn. Toch? Eerder toonde ik jullie al wat ik tijdens de eerste helft van de advent tegenkwam. Vandaag deel ik de inhoud van de overige vakjes met jullie.

Dag 13: een pakje Astronomy Tower – sticky notes. Deze zijn handig om iets te markeren maar minder geschikt om iets op te schrijven vermits daar dankzij het Hogwarts silhouette en de tekst weinig ruimte voor over blijft.

Dag 14: een rolletje goudkleurige washitape en dat vond ik eigenlijk zonde vermits het niets met Harry Potter te maken heeft. Het was leuker geweest mocht er ook nog iets van Harry Potter of Hogwarts-print of deze washitape hebben gestaan.

Dag 15:  goudkleurige stickers met ondermeer de schilden van de Hogwarts-huizen die achter het 15de vakje verborgen zaten.

Dag 16: een pen op in de vorm van een toverstaf.

Dag 17 : 4 punaises met het logo van Platform 9 3/4. Hier ben ik iets mee van plan. Als het lukt laat ik het later uiteraard zien.

Dag 18 : een stempel met de letter H. Van Hogwarts natuurlijk maar heel erg duidelijk is dat eigenlijk niet.

Dag 19: grijs/blauwige washitape met een Hogwarts-banner.

Dag 20: een Hogwarts Express meetlat van 15cm.

Dag 21 : hier vond ik opnieuw een leeg vakje vermits het item was losgekomen.

Dag 22: een goudkleurige paperclip in de vorm van de Sorting Hat

Dag 23 : een ronde slijper met een bordeaux-kleurige sticker er op met het Hogwarts schild.

Dag 24: een To Do List – memoblokje met in de rechteronderhoek een Snitch.

Dag 25 : jaja, 25. Deze adventskalender telde door tot Kerstdag zelf en bevatte die dag een Hogwarts notitieboekje.

Op dag 20 vond ik ook nog één van de vermiste papierklemmen en achter het deurtje van dag 24 doken ook twee vermiste paperclips in de vorm van een bliksemschicht en een Gryffindor-gom op.

Nadat ik deze adventskalender te pakken had gekregen dankzij Nancy (nogmaals bedankt voor het meezoeken!) kwam ik zonder op zoek te zijn een tweede leuke kalender tegen bij Kruidvat. Namelijk eentje van Lipton met 24 dagen lang elke dag twee zakjes thee. Vermits mijn favoriete theesmaken nogal makkelijk uit de collectie worden gehaald leek dit me een leuke manier om te achterhalen of er nog andere theesmaken zijn die ik lekker vind.

Ook deze adventskalender is er eentje die je kan openklappen en ik vind het grappig om te zien op hoeveel verschillende manieren ze theekopjes in de illustraties hebben verwerkt.

Sinds mijn vorige blogpost heb ik de Vanille/karamel-thee geprobeerd en blijkbaar is dat totaal niets voor mij. Nochtans vind ik de ingrediënten op zich wel lekker maar blijkbaar niet samen of alleszins niet in thee-vorm.

Gelukkig had de tweede helft van de advent nog wat andere smaken in petto …

Dag 13 : Gold Tea

Dag 14 : Morocco Mint

Dag 15 : Rosebottel

Dag 16 : Orange Jaipur

Ik ben vooral benieuwd naar de laatste uit dit rijtje.

Dag 17: groene Lemon / Melissa thee

Dag 18 : Rode vruchtenthee

Dag 19 : groene Goji / Blueberry thee

Dag 20 : Rooibos

Dag 21 : citroenthee

Dag 22 : Citroen en gember thee

Dag 23 : groene mandarijn / sinaasappel thee

Dag 24 : appel / kaneel thee

De Lipton adventskalender was inderdaad een goede manier om nieuwe smaken te leren kennen. Al moet ik bekennen dat ik tot nu toe nog geen nieuwe favorieten heb ontdekt. Maar ik heb nog niet alle soorten getest dus wie weet komt daar nog verandering in.

De eerste dagen na Kerstmis had ik nog steeds de neiging om mijn adventskalender er bij te nemen en een nieuw vakje te openen. Blijkbaar wordt zo iets al snel een gewoonte. 🙂

8 gedachten over “Ik kocht dit jaar twee adventskalenders en dit zat er in …”

  1. Ik vind het ook heel jammer dat mijn kalenders op zijn. De jouwe was echt helemaal geweldig en aangezien het volgend jaar weer mijn beurt is, ben ik nu al stiekem aan het bedenken wat ik er allemaal in ga stoppen 🙂

    1. Leuk om te horen dat je er van genoten hebt. Hihihi, je hoeft je niet verplicht te voelen om er terug eentje samen te stellen hoor. Op de duur wordt het een beetje moeilijk om nog iets te bedenken om er in te steken hé. Al heb ik al wel enkele ideetjes dus misschien moet ik ze toch maar alvast ergens neerpennen als we er een terugkerende traditie van gaan maken. 🙂

  2. Toffe kalenders allebei; die van Harry Potter bevat voor die prijs nog wel leuke spulletjes eigenlijk (al moet je er dan soms een paar dagen op wachten voor ze opduiken 😉 ). Die theekalender is echt een superhandige manier om heel wat nieuwe theetjes uit te proberen zonder meteen een heel pak te moeten kopen. Bij mij zouden de rooibos / rode vruchtenthees favoriet zijn, vermoed ik 🙂

    1. Dat waren hier tot nu toe ook de favorieten. Blijkbaar kan ik dat al vooraf voorspellen. Al vermoed ik dat die Orange Jaipur ook kans maakt.

    1. Die zijn super hé. Ik gebruik dat eigenlijk zelden maar voor deze ga ik natuurlijk wel iets bedenken zodat ik ze WEL kan gebruiken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.