Ik kocht dit jaar twee adventskalenders en dit kwam ik er tot nu toe in tegen …

Dankzij het bloggen heb ik heel wat lieve mensen leren kennen. Annelies is één van hen en toen we vorig jaar offline met elkaar afspraken kreeg ik onverwachts een adventskalender cadeau van haar. Niet zomaar eentje, maar een uniek exemplaar vermits ze het zelf voor me had samengesteld. Ik vermoed dat jullie je wel kunnen indenken dat dat een heel fijne én lieve verrassing was. Dit jaar heb ik de rollen omgekeerd en haar verrast met een zelfsamengestelde adventskalender maar blijkbaar heb ik nu zelf ook de smaak te pakken want ik kocht dit jaar TWEE kalenders voor mezelf.

Toen ik op Instagram zag dat er bij Primark een Harry Potter stationary adventskalender uitkwam was ik meteen benieuwd. Ah ja, Harry Potter EN stationary dat kan niet anders als een leuke combinatie zijn. Toch? Wel, dit kwam ik tot nu toe tegen in mijn kalender …

Deze adventskalender kostte 12€ dus ik verwachtte er geen al te dure items in terug te vinden. De afwerking sprak me echter meteen aan. Het is namelijk een vrij dikke doos die je kan openklappen en zowel de buitenzijde (donkerpaars met een silhouette van Hogwarts, een snitch en een gouden sierrand) als de binnenzijde waar elke deurtje mooi versierd is komen zowel feestelijk als magisch over.

Ik vroeg me al meteen af wat ik nog zou kunnen knutselen met die deurtjes maar jammer genoeg gaan ze niet zo vlot open en scheuren ze wel eens stuk.

In het eerste vakje kwam ik metalen paperclips tegen. Nu ja, eerder papierklemmen. Twee donkerblauwe en twee goudkleurige. Ik ga er alleszins vanuit dat ik het vierde (vermiste) exemplaar nog in één van de andere vakjes ga tegenkomen.

Dag twee leverde me een mini groene fluostift op, dag drie een Ravenclaw gom en dag vier eentje van Hufflepuff. Hoera! Jullie mogen eens drie keer raden wat tot nu toe mijn favoriete item was …

Vervolgens kwam ik twee dagen achter elkaar een mooi magneet tegen. De ene rood met een stapel oude boeken erop en de andere donkerblauw met daarop Hogwarts in een sneeuwbol. Dag zeven zorgde voor twee nieuwe potloden waarvan één met print en het andere effen goud en de dag nadien kreeg ik een grijze balpen met daarop een Hogwarts-banner. Van deze vier dagen vond ik de magneten het leukste.

De negende dag leverde opnieuw een mini-fluostift op. Dit keer een gele. Dag tien blijft nog even een mystery want ook hier ging duidelijk een item op de loop. De elfde dag leverde kleine sticky notes op van elk Hogwarts huis en op dag 12 dook er een Slytherin gom op. Eigenlijk is er bij deze vier dagen niet meteen iets dat mezelf echt aanspreekt. De sticky notes hadden leuk kunnen zijn maar ze zijn zo donker qua print dat je de huizen amper kan herkennen.

Nadat ik deze adventskalender te pakken had gekregen dankzij Nancy (nogmaals bedankt voor het meezoeken!) kwam ik zonder op zoek te zijn een tweede leuke kalender tegen bij Kruidvat. Namelijk eentje van Lipton met 24 dagen lang elke dag twee zakjes thee. Vermits mijn favoriete theesmaken nogal makkelijk uit de collectie worden gehaald leek dit me een leuke manier om te achterhalen of er nog andere theesmaken zijn die ik lekker vind.

Ook deze adventskalender is er eentje die je kan openklappen en ik vind het grappig om te zien op hoeveel verschillende manieren ze theekopjes in de illustraties hebben verwerkt.

Deze smaken kwam ik tot nu toe al tegen …

Een groene jasmijnthee, een fruitige perzik/mango thee, een tropische vruchtencombinatie en klassieke groene thee. Hier was de perzik/mango zonder twijfel de favoriet. Groene thee lust ik nog steeds niet graag al heb ik de jasmijnthee wel geprobeerd.

De vanille caramel past wel mooi bij dit seizoen maar ik heb hem tot nu toe nog niet getest. De cherry morello heb ik wel meteen gedronken en die vond ik wel lekker. Kamille-thee heb ik nooit lekker gevonden dus die geef ik aan iemand die het wel lust maar de Blauwe vruchtenthee hou ik dan weer voor mezelf bij want daar ben ik wel fan van.

Voor linde-thee telt voor mij hetzelfde als voor kamille dus ook deze slaag ik over. De Russian Earl grey ga ik echter nog wel eens uitproberen. Ook van muntthee ben ik niet gek maar mijn ouders gaan deze Intense munt waarschijnlijk wel lusten. De citrus-thee is hier dan weer wel welkom.

Hebben jullie ook een adventskalender? Een klassieke met chocolade of iets helemaal anders?

Tegenwoordig hebben ze er echt zoveel verschillende. Ik kwam er meerdere tegen die me aanspraken (eentje met HP juwelen, die kleine schattige Harry Potter Funko’s, …) maar de prijzen deden dat jammer genoeg iets minder.

19 gedachten over “Ik kocht dit jaar twee adventskalenders en dit kwam ik er tot nu toe in tegen …”

 1. Wij zijn nogal van de adventskalenders thuis… De kindjes hebben er elk eentje: Schleich had dit jaar eindelijk nog eens een nieuwe met dino’s uit en de jongste vermaakt zich geweldig met de playmobil boerderij kalender. Voor mijn man kwam ik in de supermarkt een leuke tegen van Bonne Maman met de schattigste mini potjes confituur. Hij was heel enthousiast, maar is er, tot frustratie van de kinderen, geweldig slecht in om elke dag een vakje open te doen. Ik heb het maar gelaten dit jaar, het staat al behoorlijk vol. Wel heb ik een Midori Traveler’s Notebook gekocht met de bedoeling om in de Advent elke dag een gelovig stukje te lezen (bij Zijlacht… al is dat iets minder mijn ding & ik volg ook de online advents retraite van de Dominicanen in Lille, Frankrijk. Daar staan echt mooie bedenkingen in!). Ik sta helaas alweer een paar dagen achter omdat ik ’s avonds soms te futloos ben om nog te schrijven, daar moet ik maar eens verandering in proberen te brengen vandaag.

  1. Ze zijn er tegenwoordig dan ook voor zowel groot als klein hé. Die met de kleine confituurpotjes is wel heel origineel. Ik heb bewust voor deze gekozen vermits ik niet iets wilde kopen om bij de rest te zetten. Stationary gebruik ik ook echt wel en thee drink je natuurlijk binnen de kortste keren op. Maar ik snap dus wel waarom jij besloot om het dit jaar een keertje over te slagen. Je alternatief is wel een heel mooi idee. Hopelijk kon je dit weekend een beetje bijlezen en schrijven.

  1. Jij had vorig jaar wel die leuke funko-kalender … of herinner ik me dat verkeerd? Staan die kleine popjes ook in je boekenkasten? Ze leken me precies heel klein om uit te stallen in een gevulde boekenkast. Alsof je ze dan amper zou opmerken.

  1. Ik weet ook niet goed wat ik met die mini-popjes zou doen. Ze lijken zelfs nog wat kleiner dan de mini mysteries dus ik vermoed dat die dan meer in een doos zouden opgeborgen worden dan dat ze in het zicht zouden staan.

 2. Ze zien er allebei heel erg leuk uit!
  Ik heb dit jaar voor het eerst een adventskalender van Pukka, ook met thee dus. Eigenlijk vind ik het best leuk, zo elke dag een momentje voor mezelf. Al heb ik ook al gehad dat ik ‘m vergat mee te nemen naar het werk, en ’s avonds zie dat de thee van de dag een groene thee is. Dan heb ik ‘m dus maar voor de volgende dag gelaten 🙂

  1. Ik ben zelf geen fan van groene thee maar jij drinkt hem dus enkel overdag en niet ’s avonds. Uit gewoonte of is het minder goed om die thee ’s avonds te drinken?

   1. Groene thee heeft hetzelfde opwekkend effect als koffie. Als ik die ’s avonds zou drinken, zou mijn nachtrust onbestaande zijn. En laat ik die, na jarenlang onderbroken slaap, zo hard koesteren 🙂

     1. Nee, nee! Ik drink die als ik een dipje heb, of ’s morgens na een moeilijke nacht… Helpt goed (en ik vind het ook heel lekker, vooral als je ‘m niet té lang laat trekken want dan wordt het bitter). Favorieten zijn groene thee met jasmijn en groene thee met citroen of citrusvruchten.

 3. Ooh die theekalender vind ik super tof. Die vanille karamelthee lijkt me mega lekker! Helaas verkopen ze die thee hier niet in de winkel, anders had ik ‘m wel gekocht.

  1. Hey Irene, ik denk dat ik hem bij Albert Heijn al wel ben tegengekomen. Dus als je daar een keer geraakt kan je je slag slaan.

  1. Ik heb hem nog steeds niet getest. De laatste tijd drink ik ’s avonds vrijwel steeds iets met kaneel. Een winter of herfstthee, of de bosbes kaneel van Pickwick. Binnenkort toch maar eens testen of deze iets voor mij is.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.