Aanwinsten December 2019: boeken én kerstpakjes

Doorgaans deel ik hier enkel welke nieuwe boeken ik de voorbije maand aan mijn collectie mocht toevoegen. Zowel met mijn verjaardag als aan het einde van het jaar deel ik echter ook graag met jullie welke pakjes ik mocht openen. Deze maand was ik een vooruitziende vrouw en besloot ik om zelf geen boeken te kopen. Nu ja, niet voor mezelf alleszins. Wel als kerstcadeau voor anderen. Dat was blijkbaar een goed idee want …

Ik kreeg in totaal niet minder dan acht boeken cadeau. Drie daarvan kreeg ik van Stefanie, mijn Secret Santa tijdens de gelijknamige swap-actie die Kwante ook dit jaar opnieuw organiseerde. Eerder konden jullie mijn unboxing al bekijken dus ik verwijs jullie graag naar daar door voor de fijne cadeautjes die Stefanie voor me uitkoos.

De boeken die ik van haar kreeg deel ik echter wel opnieuw.

Dankzijn mijn attente Secret Santa kan ik niet minder dan drie verschillende series verder lezen. De romantische Heartbreaker Bay-serie van Jill Shalvis, de Highlander-reeks van Karen Marie Moning waar wat tijdreizen en Schotten aan te pas komen en de Elder-serie van Thea Harrison. Deze laatste leerde ik dankzij een vriendin kennen en er komen ondermeer shapeshifters en draken in voor.

Van de vriendin die me de boeken van Thea Harrison liet ontdekken (Dag Nancy!) kreeg ik Imprudence van Gail Carriger en deze prachtige Luna Lovegood brooddoos cadeau. De oplettende lezers (lees: mensen met een beter geheugen als ik) denken nu misschien ‘Huh, maar dat boek had je toch al. Niet?’ en ja dat klopt. Ik had het boek in een geplastificeerde hardcover-editie uit een amerikaanse verkoop maar vermits die versie totaal niet bij het eerste deel past ben ik heel blij met deze nieuwe versie. Bovendien zorgde dit nieuwe boek er dus ook voor dat mijn TBR NIET steeg en dat was handig meegenomen.

Naast die twee leuke pakjes kreeg ik ook nog een hele lading bladwijzers en leuke boekgerelateerde-kaarten. Dit zijn er slechts enkele van maar wel degene die me het meeste aanspraken.

Kerstavond vierden we rustig met ons tweetjes. Die avond gaven we elkaar ook cadeautjes. Ik vond het wel grappig dat manlief ze volgens thema had ingepakt. Deze twee fantasyboeken (Archangel’s Legion en Archangel’s Blade van Nalini Singh) zaten verborgen achter inpakpapier met sterrenprint.

Terwijl hij voor About that kiss en Rainy Day Friends van Jill Shalvis inpakpapier met een hartjesprint (nog een restant van een Valentine Swap) had uitgekozen. Dat eerste boek had ik eigenlijk al in het Nederlands. Er stond toen ik het kocht niet aangegeven dat het om een onderdeel van een serie ging en eigenlijk vond ik het niet zo fijn om het in het Nederlands te lezen. Dus ook hier ben ik blij dat het boek nu beter bij de rest van de reeks past én dat het boek mijn TBR niet deed stijgen.

Eervolle vermelding voor het feit dat diezelfde TBR zelfs na het krijgen van al dit nieuwe leesvoer nog steeds lager is dan aan het begin van dit jaar. Slechts twee boeken lager maar toch. Beetje bij beetje is hij dus toch aan het zakken.

Dat ik minder lees en desondanks mijn tbr laat zakken komt vooral door het feit dat ik:

– veel minder recensieboeken lees als vroeger
– van een aantal ongelezen boeken afscheid heb genomen vermits ze me totaal niet meer aanspreken
– ook enkele nieuw gekochte boeken heb weggedaan toen bleek dat ik ze ronduit slecht vond
– Goodreads blijkbaar af en toe flipt en dan de boeken die ik gelezen of verwijderd heb niet van mijn plank verwijderd. Het ziet er naar uit dat je die app soms meermaals dezelfde opdracht moet geven vooraleer het daadwerkelijk doet wat je vraagt. Hierdoor kwam ik regelmatig gelezen boeken bij op mijn digitale plank met ongelezen boeken.

Oops, ik ben hier een beetje aan het afwijken van het thema van deze post … mijn aanwinsten van deze maand.

Naast boeken kreeg ik van mijn man ook deze leuke Harry Potter washi-tape. Mijn favoriete afbeelding is dit van Hermione, Harry en Ron in het bootje voor Hogwarts. Dit rolletje gaat uiteraard goed van pas komen bij mijn nieuwe Bullet Journal (waar ik nog steeds aan moet beginnen).

Hij gaf me ook deze halsketting als verrassingsgeschenk omdat je al zolang op die brief aan het wachten bent”.

Van mijn ouders kreeg ik geld waardoor mijn boekenbudget voor volgend jaar meteen werd aangevuld dus ook in 2020 zullen hier waarschijnlijk nieuwe boeken blijven opduiken. Misschien wel na nieuwjaar want die dag gaan we bij mijn schoonouders vieren.

Kregen jullie ook iets fijn cadeau met de feestdagen?

16 gedachten over “Aanwinsten December 2019: boeken én kerstpakjes”

 1. Hihi, die washitape is keischattig! Ik dacht eerst dat het postzegels waren 🙂 De kaartjes zijn ook heel mooi, zeker die “potlood”, “vlinder” en “zeemeermin”.
  Hier ook heel fijne cadeautjes, met leesvoer, knutselgerief en kleding, wreed contente mens dus, ikke 🙂 En eens we terug in Zwitserland zijn gaan we elkaar ook weer ons traditioneel boekencadeau geven met één nieuw boek en eentje uit de kast, dus dat komt nog 🙂 Fijn oudejaar vanavond!

  1. Dat dacht ik dus eerst ook toen ik hem in het echt zag. Je kan ze uiteraard ook telkens zo uitknippen en gebruiken maar het is wel degelijk een doorlopende rol washitape. Die kaartjes zijn echt schattig hé. Oh, dat is juist. Ik ben benieuwd welk boek je dit jaar gaat ontdekken dankzij jullie traditie. Hopelijk kunnen jullie deze avond een fijn eindejaar vieren en wordt het nieuwe geweldig.

 2. Die washitape is inderdaad heel schattig. Ik heb één boek gekregen, over kleurenleer en het mengen van acrylverf. Voor de rest zijn al mijn andere hobby’s wel heel goed vertegenwoordigd in de kerstcadeaus.

  1. Zo tof om je interesses daar in te zien voorkomen hé. Bij mij lag de focus duidelijk op boeken én Harry Potter. Misschien maar goed dat ik geen knutselmateriaal heb gekregen gezien de hoeveelheid die hier ligt te wachten om verwerkt te worden. 🙂

  1. Tof hé! Ik moet zelden een lunchbox meenemen maar ik denk dat ik er in het vervolg een salade in ga bereiden voor tijdens de lunch. Zodat ik die leuke lunchdoos wat vaker kan gebruiken.

 3. Wat leuke cadeautjes!
  Zelf heb ik ook hele leuke pakjes gekregen onder andere van jou 😉
  En één van de dingen die ik niet gekregen heb, heb ik zelf gekocht. De Dobby-drinkbus gaat vanaf morgen mee naar het werk!

  1. Die Dobby-drinkbus is super leuk. Op zo’n manier is het natuurlijk nog leuker om een steentje bij te dragen aan minder afval. Ik moet deze week in Antwerpen iets ophalen en dan neem ik mijn reisbeker zodat ik op weg naar huis van een lekkere Chai Latte kan genieten.

  1. Zo redeneer ik dus zelf ook. Al zijn het er maar twee, hij is toch weer wat gezakt. Stilletjes aan lukt ook hé. De ketting vind ik nog steeds heel leuk. Dat was zo’n lieve verrassing.

  1. Ik vind hem echt super tof. Er waren blijkbaar twee verschillende soorten maar manlief heeft degene voor me uitgekozen die ik zelf ook zou kiezen.

 4. O, wat een attente man, die ketting is superleuk en natuurlijk heel passend! 😀

  Die kaartjes zijn echt mooi, zeg… Waar zijn die van die linksboven de ‘Vlinder’ en ‘Potlood’ liggen? Die in bruinige tinten? (Als ik zo nieuwsgierig mag zijn. :-P)

  Ik heb dankzij een vlotte opeenvolging van kerst en verjaardag in december ook wat nieuwe boeken aan mijn kast mogen toevoegen!

  1. Echt hé, ik vond (nog steeds trouwens) die ketting een super fijne en lieve verrassing. Heb ze ondertussen al heel veel gedragen maar dat is natuurlijk niet zo verrassend.

   Natuurlijk mag je dat vragen. De kaartjes werden door Blossom Books uitgebracht naar aanleiding van de release van Evermore van Sara Holland. Heb je al die nieuwe aanwinsten makkelijk in de kast gekregen of ben je net als ik wat aan het puzzelen gegaan?

   1. Dat doet me eraan denken dat ik Evermore ook nog op mijn Wil Ik Lezen-lijstje heb staan…

    Ik ben inderdaad flink aan het puzzelen geslagen. Met enige creativiteit heb ik wat plaats weten te winnen, maar helaas niet genoeg… de kasten overstromen nog steeds. 😛

    1. Ik vrees dat het gebrek aan kastruimte een chronische aandoening is bij boekliefhebbers. Al een geluk dat veel van hen doorgaans ook creatief zijn in het bedenken van oplossingen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.