Gelezen in November 2019

De voorbije maand las ik voor mijn doen behoorlijk wat strips. Er kwam ook een graphic novel langs en een gedichtenbundel. Doordat deze boeken zo dun zijn lag de teller qua aantal gelezen boeken plots een pak hoger. Ik las ook nog andere boeken hoor maar merkte dat het me behoorlijk veel moeite kostte om me daar op te concentreren. Een van hen zorgde ook bijna voor een nog grotere leesdip en daardoor besloot ik om die serie gewoon op te geven. Terwijl andere boeken er dan weer net voor zorgden dat ik heel graag wil verder lezen in enkele reeksen.

Minnedrankjes
De leerling-heks
Verhalen bij de open haart
De schone en het beest

Ik hield het Halloween gevoel nog iets langer vast door de maand in te zetten met een aantal Melissande-strips. Als kind en tiener vond ik die vroeger heel grappig maar het viel me al snel op dat ik ze als volwassene minder indrukwekkend vind.

Daarnaast las ik ook een Alice in Wonderland graphic novel van Chauvel en Collette die behoorlijk chaotisch overkwam en nog het best te omschrijven valt als bevreemdend. Maar dan op een eerder negatieve manier want Alice haar avonturen zijn nu eenmaal vrij chaotisch maar hier ergerde ik me behoorlijk bij sommige stukken en ik ben er nog niet uit of het boek een heel bizarre vertaling heeft of dat het in de oorspronkelijke taal even bizar overkwam.

Ook las ik eindelijk Hoger dan de bergen en dieper dan de zee. Een verhaal van Laila Koubaa met illustraties van Laura Janssens. Deze graphic novel vertelt het verhaal van een vluchteling maar doordat er af en toe plots losse verhalen opduiken in die grootvader zijn levensverhaal had ik het gevoel dat zijn eigen verhaal minder goed overkwam. Het lijkt me ook zo raar dat een grootouder zijn kleinkinderen aanspreekt met bijnamen als niertje of levertje. De illustraties vond ik dan weer wel heel mooi uitgewerkt. Die lijken op zichzelf al een heel verhaal te vertellen.

Wat ik van De fluisterende schedel van Jonathan Stroud vond kon je eerder deze week al lezen

en jullie weten ook al dat Bloedstollend van Lynsay Sands me ervan overtuigde om de Argeneau-serie NIET verder te lezen.

Helium van Bart Moeyaert heb ik niet in één keer maar beetje bij beetje uitgelezen. Ik heb deze gedichtenbundel op een heel andere manier ervaren als zijn eerder verschenen werk en dat kwam grotendeels door het thema van dit boek. Maar daar ga ik later ongetwijfeld nog wat meer over neerpennen.

Vervolgens koos ik met Ontelbare kussen van Jill Shalvis bewust voor een wat luchtiger boek maar ik merkte dat het me zelfs bij dit ontspannende verhaal moeite kostte om bij het verhaal te blijven. Ik vind het trouwens wel jammer dat er bij deze publicatie niet vermeld wordt dat het boek deel uitmaakt van de Heartbreaker-serie.

Vermits luchtige ontspanning niet leek te werken besloot ik vervolgens om één van de drie boeken te lezen die ik van mijn Spook-a-Swap maatje kreeg. Bij City of Ghosts van Victoria Schwab lukte het me gelukkig al een pak beter om in het verhaal weg te duiken en zowel dit boek als De fluisterende schedel van Jonathan Stroud zorgden ervoor dat er ook twee series zijn waar ik wél heel graag in wil verderlezen.

Vervolgens gingen we voor een midweek naar Centerparcs waar ik minder las dan ik had verwacht maar wel genoot van de twee boeken die ik wél las. Ik begon namelijk aan Prudence, het eerste boek uit The Custard Protocal serie, een spin-off van de Soulless-reeks van Gail Carriger. Tot nu heb ik het gevoel dat deze spin-off iets minder impressionant was dan zijn voorganger maar vermits het wel een heel amusant boek was ga ik de serie wel verderlezen en zien of ik het dan minder als een herhaling van zijn voorganger ga ervaren.

Daarna las ik Sun and moon, Ice and snow van Jessica Day George. Een hele tijd terug las ik een enthousiaste recensie over dit boek die geschreven werd door Kathleen van Verbeelding. We zijn allebei nogal fan van Beauty and the Beast hervertellingen dus kwam deze titel ook bij mij op mijn wenslijst terecht. Een tijdje terug kocht ik hem via Awesome books en daar ben ik heel blij om want ik vond het een heel fijn sprookje. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het verhaal overtuigender vond dan de personages. Maar daar probeer ik binnenkort nog wel wat over uit te wijden.

Ik sloot de maand af met bovenstaande boeken. Dit soort boeken over de verfilmingen van mijn favoriete reeks doen me steeds opnieuw stilstaan bij hoeveel tijd, energie en creativiteit er in het realiseren van die films is gekropen. Drie van de vier boeken bevatten ook een aantal knappe ontwerpen die je uit het boek kan halen. De kans is dus groot dat die binnenkort eens in mijn Instagram foto’s gaan opduiken.

Fantastic Beasts and Where to Find Them : Newt Scamander : A movie scrapbook
Harry Potter : Diagon Alley : A movie scrapbook
A spellbinding guide to the films : Harry Potter and Fantastic Beasts
Harry Potter : Hogwarts : A movie scrapbook

Ik las ergens dat een doorsnee boek gemiddeld 250 woorden per bladzijde telt, als die inschatting klopt dan zou A year like no other vanaspeninthesunlight iets meer dan 3158 pagina’s tellen. Deze Harry Potter fanfic telt namelijk niet minder dan 96 hoofdstukken en 789 589 woorden. Normaal vermeld ik fanfics niet in mijn gelezen posts maar deze fanfic is behoorlijk goed uitgewerkt en daardoor indrukwekkend qua zowel inhoud als omvang. Dus verschijnt er deze maand wél een fanfic in mijn terugblikpost.

Cijfers:

Goodreads: 100/120
Aantal gelezen boeken: 16 + fanfic
Aantal eigen boeken: 10
Aantal recensieboeken: 0
Pagina’s:  2725p. + een fanfic van ongeveer 3158p

10 gedachten over “Gelezen in November 2019”

  1. Wauw, veel gelezen! November was bij mij ook vrij succesvol op leesvlak, maar dat was helaas omdat ik enkele weken thuis was na mijn val. In Helium ben ik nog niet begonnen. Mijn TBR-stapel wordt alsmaar groter, terwijl ik toch altijd maar weer boeken in de bib vind. The Never Ending Story of a Book Nerd zeker? 🙂

    1. Laat me dat maar weten indien je ze nog eens gaat herlezen. Bij mij viel het herlezen jammer genoeg wat tegen.

  2. Och Melisande, dat is heel lang geleden! Ik zou eens moeten zien of ze ze in de bib van mijn ouderlijk dorp nog steeds hebben om te zien of ze bij mij wel de tand des tijds doorstaan hebben. Benieuwd naar wat je nog gaat neerpennen over Helium, want grote kans dat die hier ook wel eens in de kast gaat belanden 🙂

    1. Ik moet mijn recensie nog uitwerken. Sinds ik die blogplanning heb leeggehaald gaat alles hier wat rustiger aan. Al moet ik nu natuurlijk wel opletten dat ik na een tijdje niet vergeet dat ik dat boek wilde recenseren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.