Aanwinsten November 2019

In november ging ik niet één maar tweemaal naar de Boekenbeurs. Op dit jaarlijkse boeken-evenement kocht ik enkele nieuwe boeken maar ik kreeg ook een paar recensie-exemplaren mee naar huis. Later in de maand stond de postbode ook nog een keer aan de deur met een nieuw recensieboek. Ik zou hier wel willen beweren dat ik me dus al bij al nog goed heb weten in te houden maar uiteindelijk ben ik ook bezweken aan de Amazon-aanbieding waarbij heel wat Engelstalige boeken behoorlijk waren afgeprijsd. De vraag is alleen wanneer die hier gaan toekomen. Nog voor deze blogpost gepubliceerd wordt of vlak nadien?

Ik hoop een beetje op het eerste vermits de feestdagen waarschijnlijk ook voor nieuw leesmateriaal gaan zorgen en de aanwinsten toch net iets minder overdadig lijken wanneer ze stelselmatig toekomen. 😉

Daar gaat de bruid van Kaat de Kock was een BoekenBeurs-actie en Helium, de gedichtenbundel van Bart Moeyaert waar ik heel benieuwd naar was kreeg ik bij L&M Books.

Toen ik enkele dagen later terugkeerde naar de Boekenbeurs nam ik zowel deze twee gedichtenbundels als Verzamel de liefde mee en vroeg aan Bart Moeyaert of hij ze voor mij en voor mijn schoonmoeder (ze kreeg Verzamel de liefde iets later als verrassing cadeau) wilde signeren. Ik kreeg er zelfs een knuffel bovenop toen ik hem nadien een doosje fudge gaf.

Bij mijn nicht ging ik uiteraard ook even langs om dag te gaan zeggen en haar wat fudge te bezorgen. Het is misschien niet de meest voedzame lunch maar wel handig om aan te zitten zo tussen het signeren door. 🙂

Ik dacht dat ik nog langer moest wachten tot deze versie van Wayward Son uitkwam en was dan ook heel blij toen ik het boek onverwachts tegenkwam. Versplinterd is dan weer een recensieboek dat ik meekreeg van Agora Books. Dankjewel daarvoor.

De boeken hierboven kreeg/kocht ik allemaal tijdens mijn eerste bezoekje aan de Boekenbeurs maar toen ik op 10 november na het Panelgesprek over Vlaams/Nederlandse vertalingen nog even dag ging zeggen bij de Clavis-stand kreeg ik dit mooie exemplaar van De avonturen van Pinokkio mee van Laura. Dit keer niet met illustraties van Benjamin Lacombe maar die prachtige cover heeft desalniettemin een heel uitnodigend effect.

Eerder deze week kwam de postbode ook nog De wensmuur van Mia Sheridan bezorgen. Dit boek verscheen bij Z&K en het werd omschreven als een sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest. Tja, jullie weten ondertussen al dat een uitgeverij dan meteen mijn aandacht heeft getrokken hé. Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit verhaal.

November was trouwens ook de maand waarin ik besloot om een serie uit mijn kast te verwijderen vermits ik ze niet langer wilde verderlezen. Hierdoor zakte mijn TBR plots behoorlijk en vervolgens nog wat meer toen ik ontdekte dat Goodreads bepaalde boeken die ik al gelezen had niet van mijn plank met ongelezen boeken had verwijderd. Het zag er dus eventjes naar uit dat het me wel zou lukken om die TBR dit jaar met een gelijkstand of heel minimieme daling te laten eindigen maar toen kwam Amazon die plannen dus verstoren.

Of het zou me tijdens een midweek Centerparcs plots wel weer moeten lukken om helemaal op te gaan in een verhaal en daardoor een aantal boeken uit te lezen. Wanneer deze blogpost online komt zijn we net terug van enkele dagen rust in Centerparcs Erperheide dus morgen komen jullie te weten of die midweek voor een hoger aantal gelezen boeken heeft kunnen zorgen.

Hoeveel boeken ik gelezen heb in Centerparcs kunnen jullie pas morgen ontdekken maar ik kan jullie vandaag wel alvast mijn nieuwe Amazon-aanwinsten laten zien. We hadden immers geluk tijdens het terug naar huis rijden waardoor we nog op tijd waren om de gemiste pakketten op te halen. Voor mijn TBR gaan deze vier boeken geen ramp zijn vermits ik ze binnen de kortste keren ga uitlezen. Bovendien bevatten drie van hen heel leuke illustraties en items die ik ongetwijfeld een keer ga gebruiken bij Instagram-foto’s.

Deze twee boeken gaan daar waarschijnlijk weer wel even op mijn TBR staan vooraleer ik er aan toekom. Naast boeken kocht ik ook deze Weasleys’ Wizard Wheezes stationary set. Ik dacht eigenlijk dat er aan de linkerzijde kaarten lagen zodat je zowel een brief of kaart kon versturen maar het blijkt een notitieboekje te zijn. Blijkbaar ben ik dus in staat om mijn HP notitieboek-verslaving verzameling onbewust te laten groeien.

8 gedachten over “Aanwinsten November 2019”

    1. Misschien is het wel eens de moeite om op te zoeken wat er in jullie regio wordt georganiseerd aan boek-evenementen. Ik heb immers vaak het idee dat er in Nederland meer wordt georganiseerd dan hier.

  1. De wensmuur ga ik ook op mijn lijstje zetten. Dat boek van Pinokkio ziet er zo mooi uit. Ik vind het echt tof dat steeds meer van die klassiekers opnieuw uitgebracht worden in supermooie versies.

    1. Ja hé, dat vind ik zelf ook heel leuk. Zo wordt het immers wel heel fijn om een klassieker te (her)ontdekken.

    1. Dat Pinokkio-boek is echt prachtig. Ik had het geluk dat ik het mocht recenseren maar het is inderdaad een exemplaar dat zeker de moeite waard is. Ook hier is nog een recensie van op komst. Eentje met veel foto’s vermits de illustraties zo knap zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.