City of ghosts – Victoria Schwab

Titel: City of ghosts
Auteur: Victoria Schwab
Uitgeverij: Scholastic
Bladzijden: 285p.
Bron: eigen collectie

“They’re here.
They’re watching.

Cass can pull back the Veil that separates the living from the dead.

When Cass’s parents start hosting a TV show about the world’s most haunted places, the family heads off to Edinburgh. Here, graveyards, castles and secret passageways team with restlass phantoms.

But when Cass meets a girl who shares her “gift”, she realizes how much she still has to learn about the Veil – and herself. And she’ll have to learn fast. The city of ghosts is more dangerous than she ever imagined.”

Ik was al een hele tijd benieuwd naar dit boek en ben dan ook heel blij dat ik het tijdens de Spook-a-Swap van mijn lootje Elise cadeau kreeg. Vooral ook omdat het de editie is die ik op het oog had. Uiteraard is de inhoud het belangrijkste maar de verpakking is in dit geval prachtig. De verlichte ramen in de achtergrond, glinsterende sterren aan een pikzwarte hemel, de geesten rondom het hoofdpersonage die er allemaal anders uitzien en op een speciale manier gedrukt zijn zodat het lijkt alsof ze er echt zijn maar toch ook weer niet, … Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik fan ben van hoe deze uitgave er uitziet.

Gelukkig kon de inhoud me ook bekoren. Ik hou van de atmosfeer die Victoria Scwab zo goed tot stand weet te brengen in dit boek. Zowel de locatie als het verhaal spraken me van in het begin aan waardoor ik dit boek niet alleen graag gelezen heb maar er door Schwab’s vlotte schrijfstijl en fijne sfeervorming ook binnen de kortste keren in kon opgaan.

“Are you a fan of Harry Potter?” I ask her.
“Are you asking because I’m English?”
“No,” I say, “I’m asking because it’s Harry Potter and it’s amazing. And the author wrote the books here!”

Waarom ik al gefascinereerd was door dit boek nog voor ik het gelezen had? Wel … Edinburg … geesten. Of nog beter … deze twee samengevoegd in één boek. Bovendien kreeg ik er nog een heel aantal Harry Potter referenties bovenop en dat maakt me uiteraard alleen maar gelukkiger.

Waar Cass en haar vriend Jacob het over superhelden en origin-stories hebben schrijven haar ouders ghost stories en ik zou die eigenlijk wel willen lezen vermits ze deel uitmaken van een bovennatuurlijk serie die een combinatie vorm van geschiedenis, magie én geesten. Yes, yes én yes dus. Alleen een beetje jammer dat al snel blijkt dat haar ouders enorm gefascineerd zijn door geesten maar dat ze ondanks hun uitgebreide theoretische kennis over dit thema minder goed zijn in de praktijk.

“Pigworts!” announces Jacob triumphantly. “Broom ball! Crowpuff!”
He’s never actually read the books, which he knows drives me crazy …

Ik vermelde eerder al dat het met de  sfeerschepping heel goed zit in City of ghosts. Het verhaal is niet zo zeer enger dan Lockwood & Co maar ik vond bepaalde scènes wel beklijvender overkomen. Dit boek doet me nog meer zin krijgen om Edinburg te bezoeken al weet ik niet zeker of die ghosthunting-tours iets voor mij zouden zijn. Behalve natuurlijk wanneer Sam en Dean het team komen versterken.

Weetjes:

#1: Ik ontbijt soms met een boterham met pindakaas en banaan. Cass gaat echter nog een stapje verder en voegt daar ook nog eens chocolate chips aan toe. Blijkbaar stop ik iets te snel bij het bereiden van mijn ontbijt.

#2: Ik kwam in dit boek een mede-raaf tegen maar vond het niet zo’n fijne soortgenoot.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.