Unboxing: Spook-a-Swap 2019

Ik denk dat jullie ondertussen wel weten dat ik een boekenswap-fan ben. Exact tweemaal heb ik getwijfeld of ik wel aan al die swaps zou blijven meedoen. Eén keer omdat er in vier swaps meer budget kruipt dan in één (die bedenking woog echter niet op tegen het plezier dat ik er uit haal) en onlangs ook omdat ik er zoveel spulletjes door bij elkaar krijg. Leuke spulletjes, dat wel … maar waar moet ik die allemaal blijven steken. Ondanks die twijfels bezwijk ik tot nu toe keer op keer zodra Kwante een nieuwe swap aankondigt ze deze swaps zo goed organiseert dat ik er telkens alle vertrouwen in heb dat het helemaal goed komt. Maar ook omdat het iedere keer een fijne ervaring is.

Van het nagaan van de interesses van je lootje en vervolgens op basis van die gegevens een fijn pakket voor hem/haar proberen samen te stellen, tot het knutselen en inpakken toe. Maar evengoed het samen uitkijken naar het moment waarop je de doos die je werd toegestuurd mag openen. Ik geniet er steeds opnieuw van en ook bij deze Halloween-editie was dat het geval.

Ik toon jullie graag even wat ik van mijn Spook-a-Swap maatje heb gekregen en sluit nadien af met wat ik naar mijn eigen lootje heb verstuurd.

Gekregen:

Het begon eigenlijk al leuk toen de doos hier toekwam want ik herkende meteen het mooie Hedwig-kaftpapier én had die dag net een mooi beeldje van Hedwig gekocht. Ik vind zo’n toevalligheden altijd leuk.

Toen ik het pakje opende kwam ik eerst dit grote zwarte pak en spinnenweb tegen. Plus het kaartje dat ik als eerste moest openen. Daar zat deze prachtige uilenkaart in. Ik vind ze echt zoooo mooi en de boodschap van Elise (mijn swapmaatje) die net als ik een Harry Potter fan is was super tof …

“Voor je verder gaat even waarschuwen: niet schrikken! Ik ontmoette bij mijn laatste tripje naar onze magische wereld Hagrid en tijdens het bijkletsen in het verboden bos kwamen we Aragog en zijn familie tegen (geloof het of niet : Hij is nog gegroeid!) Omdat er duistere tijden zijn aangebroken in de dreuzelwereld stonden Hagrid en Aragog erop om mij wat spinnen mee te geven ter bescherming.

Ik moet toegeven dat ik die kleine schepsels niet helemaal onder controle kan houden en er misschien een beetje (of misschien een beetje veel, sorry) in jouw pak zijn gekropen. Maar geen zorgen, ze doen je geen kwaad!  …”

Ik ga niet de hele boodschap overschrijven maar ik denk dat jullie nu wel weten waarom het zo’n leuke ervaring was om dit pakket te mogen uitpakken.

Sorry spin, maar ik moest jouw huisje echt afbreken … anders kon ik niet aan mijn pakjes.

Die zaten namelijn verborgen achter dit spinnenweb én in deze leuke Harry Potter cadeautas.

Zou Elise met twee pakjes gestart zijn en hebben die zich vervolgens vermenigvuldigd zoals de schatten in Bellatrix Lestrange haar Gringotts-kluis? Normaal is de Halloween-swap een ‘kleine’ swap maar ik kreeg super veel cadeautjes toegestuurd.

Zo fijn ook dat mijn lootje deze zo leuk had ingepakt. Ik vond de Follow the Spiders-slinger een heel leuk detail.

Als eerste kwam ik een October Reading Bingo tegen, die gaan we bewaren tot volgend jaar. Vervolgens passeerden er wormsnoepjes met cola smaak, Pumpkin juice en een heel mooi schriftje in Hufflepuff-thema mét een Hufflepuff-balpen. Super blij dat ik daar nu een reserve van heb want dan kan ik er nog langer gebruik van maken.

Ik kreeg niet minder dan DRIE boeken én drie Halloween-bladwijzers. Deze boeken kreeg ik : Grave Witch van Kalayna Price, Practical Magic van Alice Hoffman en City of Ghosts van Victoria Schwab.

Verder kwam ik ook een Chocolate Frog, twee paperclips (Hedwig en Dumbledore) en een To Do List van Harry, Hermione en Ron tegen. Bij dat lijstje zit ook een leuke (deels paarse!) HP balpen. Joepie!

Nog meer snoep (ik ben vooral benieuwd naar de kersen-lolly) en een In case of Dementor Attack-chocoladereep (komaan Dementors … ik heb zin in chocolade!). Het laatste pak dat ik opende bevatte een flesje Butterscotch Beer. Dus nu zit ik een beetje met een dilemma … Ga ik het flesje openen en proeven (ik heb immers nog nooit geen Butterbeer gedronken) of bewaar ik het mooi onaangeroerd in de kast bij de rest van mijn collectie?

Ron zou waarschijnlijk nachtmerries overhouden aan deze swap maar ik vond het zelf zo fijn uitgewerkt. Heel creatief en met oog voor detail. Met behoorlijk wat spinnen ook. 🙂

Spinnen en spookjes. Ik kwam zelfs een Harry Potter – spookje tegen.

Yup, ook deze swap was een groot succes wat mij betreft. Dankjewel voor het heerlijke swappakket Elise. Nu maar hopen dat mijn eigen lootje ook blij was met het pakket dat ik voor haar had samengesteld …

Gegeven:

 

Mijn lootje Linda gaf aan dat ze ondermeer van Engelen, eenhoorns en aliens hield. Dus daar heb ik bij het samenstellen van dit pakket rekening mee proberen te houden. Ik had het boek ietsje te snel ingepakt waardoor het jullie nu met een digitale cover moeten stellen in plaats van een foto van het boek. De mooie beker zag ik in haar Pinterest-wishlist staan en heb ik gelukkig online kunnen bestellen.

Alien-sokken, een Unicorm-magneet en Halloween memobriefjes in de vorm van een spookje en een Pompoen-potlood.

Ruimtevaart bladwijzers, Halloween chocolade, de zoute Pringles waarvan ze aangaf dat ze ze lekker vindt en Neptunus memo-briefjes.

Verder maakte ik ook zelf nog enkele bladwijzers in Halloween-thema en oranje wollen pompons tegen het verschuiven (én eigenlijk ook gewoon omdat ze zo zacht en schattig zijn)

en een theelichthouder met een zwarte kat, pompoenen en vleermuizen.

Vervolgens werden die cadeautjes uiteraard ook in Halloween-sfeer ingepakt. Het griezelige Halloween-kaartje vond ik bij The Fallen Angels in Gent.

Ondertussen ben ik al volop bezig met het samenstellen van een swap-pakket voor mijn Secret Santa lootje. Doen jullie ook mee aan Swap-acties?

15 gedachten over “Unboxing: Spook-a-Swap 2019”

 1. Zo, jij bent goed verwend! Ik doe niet mee met kerst, je weet wel waarom denk ik. Daarnaast was ik het sowieso al niet van plan dit jaar. Misschien weer met Valentijn, nog even kijken. Maar zo creatief als jouw pakketje was dat jij hebt ontvangen, zou iets kan ik echt niet maken!

  1. Ja hé, dit Zwartraafje was gisteren een heuse geluksvogel. Elise heeft er echt iets mooi en creatief van gemaakt. Hopelijk lukt het met Valentijn wel voor jou. Ik begrijp dat het voor jou moeilijker is om er iets creatiefs van te maken maar een mooi inpakpapier doet ook al veel hé. Ik merk dat het – nu er vier swaps per jaar zijn – moeilijker wordt om zaken te blijven bedenken om op mijn wenslijstje te zetten. Boektitels zijn geen probleem maar over goodies moet ik al eens wat langer nadenken.

 2. Leuk pakketje heb je gekregen en samengesteld! Ik heb nog nooit meegedaan aan een swap, maar het lijkt me wel echt heel leuk! Dus misschien ooit een keer!

  1. Ik vond het in het begin ook spannend maar bij Kwante heb ik nog nooit pech gehad. Ze volgt het echt goed op zodat alles goed loopt. Je kan het al eens proberen samen met je zusje door voor elkaar een pakket met kleine verrassingen samen te stellen.

  1. Elise heeft er echt iets magisch en creatiefs van gemaakt. Zo’n fijne verrassing. Ik vond het gisteren fijn om in de FB-groep de anderen hun pakketten ook te bekijken. Er zijn veel leuke swappakketten uitgewisseld.

 3. Wauw, wat een geweldig pakket heb je gekregen! En gegeven ook natuurlijk. Altijd leuk om te zien, ook al doe ik zelf nooit mee 🙂

  1. Ik blijf het fijn vinden om te doen. Zo tof om rond te snuisteren naar geschikte items en die dan vervolgens in thema in te pakken. Er ligt hier ondertussen al heel wat klaar voor de Secret Santa Swap. Maar voor mijn ouders en schoonouders hun kerstcadeautjes moet ik nog steeds iets bedenken. Ik zit precies even zonder inspiratie vermits we precies alles al een keer gegeven hebben.

 4. Flesje openen, proeven en daarna uitspoelen zodat het toch gewoon mee in de kast bij de collectie kan? 🙂
  Ik vind dit echt allebei zot grote en goed uitgewerkte pakketten, amai!

  1. Dat was mijn eerste gedacht maar ik vrees dat het lege flesje er niet zo mooi gaat uitzien. Er waren verschillende mooie pakketten bij deze swap. Heel wat mensen hadden er echt hun werk van gemaakt. Zowel bij het uitkiezen van de pakjes als het inpakken.

 5. OMG wat een prachtige creatieve pakketten!
  Ik ben supernerveus over mijn eerste deelname aan een swap nu met de kerstswap van Kwante. Ik heb zo’n schrik mijnswapmaatje te ontgoochelen. Maar ik heb wel enorm veel plezier met het bedenken van de pakjes en verrassingen en ik doe enorm mijn best 😀 Meer kan ik niet doen hé. Super benieuwd wel

  1. Ik zou nu kunnen gaan zeggen dat dat voor niets nodig is maar vermits ik zelf ook telkens in spanning afwacht of mijn swapmaatje blij gaat zijn met haar pakket zou dat een beetje hypocriet van me zijn. Maar je gaf het zelf al aan … zolang je er je best voor doet ben je sowieso goed bezig.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.