Gelezen in augustus 2019 a.k.a. The N.E.W.T.S. Readathon

Deze Gelezen in-blogpost staat helemaal in het teken van de N.E.W.T.S. Readathon waar ik deze maand aan meedeed. In april van dit jaar legde ik eerder al mijn O.W.L.’s af en deze maand was het de beurt aan de N.E.W.T.S. Vermits ik er voor gekozen had om het diploma van Librarian als streefdoel te nemen moest ik deze maand minstens 7 boeken lezen.

Drie verschillende boeken om een Outstanding te behalen voor Ancient Runes, 2 voor een Exceeded Expectations in Defence Against the Dark Arts en 2 boeken voor een Exceeded Expectations voor History of Magic. Ik hoopte daarnaast nog enkele N.E.W.T.S. voor andere vakken te kunnen afleggen en ook dat is gelukt.

Het is vooral het lezen op zich dat me heel erg aanspreekt bij zo’n leesmarathon. De leessprints via Twitter en het bijwonen van een Quidditch-match of les heb ik een beetje aan me voorbij laten gaan. Tja, ik ben nu eenmaal niet zo gek van Twitter en vermits ik het (bewust) niet op mijn smartphone heb geïnstalleerd (Facebook trouwens ook niet) sprak het me niet aan om mijn boek neer te leggen en vervolgens achter de laptop te gaan zitten. Bij mijn weten was er tijdens de N.E.W.T.S. ook geen Instagram-challenge dus dit keer heb ik vooral gelezen. Veel gelezen.

Ik begon met de boeken voor Ancient Runes.

Ink and Bone van Rachel Caine was me aangeraden door Emmy en kwam daardoor in aanmerking voor een Acceptable.
Tandje bij! van Linsay Sands is geschreven in de verleden tijd en leverde me daardoor een Exceeded Expectations op
Adem van Abbi Glines stond al heel lang op mijn TBR en was dus goed voor de vereiste Outstanding.

Vervolgens las ik Harry Potter : The Creature Vault. Dat boek heeft (naar mijn persoonlijke mening) een prachtige cover en leverde me dankzij die mooie omslag een Acceptable voor Charms op.

Hierna ging ik terug aan de slag met boeken voor mijn vereiste scores. Ik las namelijk Wild Country van Anne Bishop. Door dit Fantasy-boek kon ik een Acceptable voor History of Magic afvinken.

The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy van Mackenzie Lee hielp me dan weer aan een Acceptable voor Defence Against the Dark Arts. Voor deze opdracht heb ik even moeten zoeken vermits ik een boek moest hebben waar onder de dustcover een zwarte hardcover verscholen zat. Ik heb dus verschillende ongelezen hardcovers uit mijn boekenkasten gehaald tot ik er eentje vond met een verborgen zwarte kaft. Tijdens het lezen van dit boek hield Hewig me gezelschap.

Nadien las ik meteen door in All I Want van Jill Shalvis. Dat was het eerste boek van mijn TBR dat me op dat moment te binnen schoot en het zorgde ervoor dat ik mijn score kon verhogen tot een Exceeded Expectations. Phew, dat zijn er al twee van de drie.

Voor History of Magic had ik nog een boek met een map nodig. Seraphina voldeed perfect aan die omschrijving en ik was al een hele tijd benieuwd naar dit verhaal dus dat kwam mooi uit. Hagrid zou me sowieso extra bonus-punten geven mocht hij horen dat ik een drakenboek heb gelezen maar jammer genoeg ging hij niet over de puntentoekenning voor History of Magic dus bleef het bij de vereiste Exceeded Expectations zonder bijkomende bonuspunten.

Nu ik al mijn vereiste scores had behaald wilde ik graag nog wat extra vakken doen. Daarom las ik Sweet Little Lies van Jill Shalvis voor Arithmancy. Het boek eindigt op een even paginanummer én door de titel is het een perfect boek om op een subtiele manier tegen Professor Umbitch (sorry, ik bedoel natuurlijk Professor Umbridge) in te gaan. Dat het me een Acceptable voor Arithmancy opleverde was natuurlijk ook mooi meegenomen.

Als Hufflepuff-student moest ik natuurlijk ook mijn Herbology-examen afleggen. Ik dacht daar oorspronkelijk Middernacht van Nora Roberts voor te lezen vermits dat boek een grotendeels groene cover heeft. Maar toen kwam er hier een recensie-exemplaar toe dat me nog meer aansprak voor Herbology. Dus ruilde ik Middernacht in voor een Acceptable in Muggle Studies omdat er zowel twee personen als een landhuis op de cover staan.

Vervolgens begon ik aan het mooie boek dat Clavis me toestuurde. Deze knappe editie van De tovenaar van Oz met prachtige illustraties van Benjamin Lacombe leende zich immers perfect voor mijn Herbology – test. Het boek leverde me een Acceptable voor dat vak op.

Vermits er voor de laatste dag van de maand nog een hittepiek werd voorspeld besloot ik me aan nog een extra boek te wagen. Het is nog maar de vraag of het me ook daadwerkelijk gaat lukken om Accidentally on purpose (opnieuw een boek van Jill Shalvis) tijdig uit te lezen. Als het me lukt verdien ik dankzij dit boek waarvan de titel met een A start ook nog een Acceptable in Care of Magical Creatures. Laten we dus maar hopen dat ik ook Hagrid trots kan maken.

Cijfers:

Goodreads: 66/120
Aantal gelezen boeken: 12
Aantal eigen boeken: 11
Aantal recensieboeken: 1
Pagina’s: 4156 p.

6 gedachten over “Gelezen in augustus 2019 a.k.a. The N.E.W.T.S. Readathon”

    1. Super veel gelezen in augustus en deze maand heb ik al meer boeken gekocht dan dat ik er gelezen heb. Ik heb nog maar een 100blz gelezen in september. Maar goed dat je geen verplicht maandelijks aantal moet lezen. 🙂

  1. Yeay~ Goed gedaan. Ik kom uiteindelijk 2 boeken te kort voor mijn NEWTS. Lezen ging niet zo lekker de laatste 2 weken van Augustus. Ach ja, so be it. Volgend jaar beter 😉

    1. Dan heb je meteen het perfecte excuus om opnieuw mee te doen. De kans is groot dat ik dat zelf ook zou doen hoor. Maar dan wel met een ander beroep als motivatie.

    1. Hij is echt leuk uitgewerkt hé. Als ze hem blijft organiseren ga ik waarschijnlijk blijven afstuderen aan Hogwarts. Je kan immers telkens een ander beroep kiezen hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.