Aanwinsten Augustus 2019

In vergelijking met de omvang van mijn vorige Aanwinsten-blogpost valt deze editie nog redelijk mee. Desalniettemin mocht ik ook deze maand weer wat nieuwe boeken aan mijn collectie toevoegen. Ik nam echter ook van een aantal afscheid want ze moeten natuurlijk wel allemaal in mijn boekenkasten blijven passen. Kijken jullie even mee welk nieuw leesvoer er een plekje op mijn planken kreeg?

Magic Study – Maria V. Snyder

The Darkest Kiss – Keri Arthur

Begin augustus ging ik met mijn tante naar de kringloopwinkel in Duffel en daar vond ik deze twee boeken. Van Keri Arthur las ik een tijdje terug voor het eerst een kortverhaal en vermits dat ontspannend leesvoer bleek te zijn besloot ik deze paperback mee naar huis te nemen. Ook Magic Study kreeg een nieuwe thuis. Al moet ik dus wel het eerste deel nog te pakken krijgen vooraleer ik hier in kan beginnen.

Vamp! – Linsay Sands

Eindelijk! – Linsay Sands

Voorgoed! – Linsay Sands

Enkele dagen later hadden we met de Creamiekes afgesproken. Met ons drietjes wilden we eigenlijk naar Antwerpen gaan maar vermits het die dag de hele tijd aan het regenen was werd er besloten om naar het Waasland Shopping Center te gaan. Daar vond ik bij Boekenvoordeel twee boeken van Linsay Sands die ik nog niet had en toen we in het naar huis rijden bij een kringloopwinkel stopten vond ik er nog eentje. Ze houden daar bij Candlelight Romans precies van uitroeptekens in hun titels.

De kleuren van schaduw – V.E.Schwab

De schaduw van de sha – Petra Doom

Verder kocht ik op Elftopia het tweede boek uit de Overstekers-serie van Petra Doom. Het eerste deel wist me aangenaam te verrassen dus ik ben benieuwd naar het verdere verloop van deze reeks. Bovendien kon ik zo meteen Petra nog eens ontmoeten én werd mijn boek meteen ook gesigneerd. Ook de voorganger van De kleuren van schaduw was een fijne verrassing dus ik ben heel blij dat Lannoo me een recensie-exemplaar van dit tweede deel toestuurde.

The Extinction Trials – S.M.Wilson

The Extinction Trials  :  Exile – S.M.Wilson

Rebel Belle – Rachel Hawkins

Naar het einde van de maand toe had ik met Annemieke afgesproken in Breda en zoals boekvriendinnen dat wel vaker doen vroegen we aan elkaar of er interesse was voor boeken die we wilden wegdoen. Dat bleek het geval te zijn en dus ruilden we enkele boeken met elkaar. Deze nieuwe aanwinsten keerden na een fijne middag bijpraten met me mee naar huis.

We bezochten die middag drie verschillende boekhandels maar ik kwam jammer genoeg niets tegen dat ik echt wilde hebben. Nu ja, jammer … mijn rug vond het niet erg dat mijn rugzak in het naar huis reizen minder zwaar woog. De planken van mijn boekenkasten waarschijnlijk ook niet. 🙂

Hebben jullie deze maand nog een leuk boek aan je collectie mogen toevoegen?

Edit: Vlak nadat deze post verscheen stond de postbode aan de deur met een prachtig recensie-exemplaar. Clavis stuurde me immers deze mooie editie van De tovenaar van Oz  met illustraties van Benjamin Lacombe toe.

8 gedachten over “Aanwinsten Augustus 2019”

 1. Weer een mooie verzameling!
  Ik koop heel weinig boeken maar de laatste tijd koop ik er toch regelmatig eens… Ik kocht Notes on a nervous planet & Reasons to stay alive, beide van Matt Haig. En daarnet in de kringwinkel: de wereld van Sofie en De mandarijnen van Simone Debeauvoir

  1. Kringwinkelvondsten zijn leuk hé. Ik had begin deze week ook geluk bij het plaatselijke filiaal. Ze hadden er vrij recent de boeken aangevuld en ik heb twee exemplaren uitgekozen waar ik wel benieuwd naar was maar waar ik vrij zeker van ben dat ik ze niet meermaals ga lezen. De kans is dus groot dat ik er nadien iemand anders mee gelukkig probeer te maken of ze terug naar de Kringloopwinkel of DeSleghte breng. Eigenlijk vind ik het wel fijn dat een boek op die manier ook meermaals gelezen wordt.

 2. Ik heb de voorbije maand geen enkel boek gekocht! (Mijn Bookchoice abonnement tel ik voor het gemak even niet mee.)

  1. Wauw, zo ga het je wel lukken om je aantal ongelezen boeken te laten zakken. Bij mij is het ondertussen weer wat gestegen dankzij twee kringloopvondsten én een 2de aan 1/2 prijs actie bij Waterstones. Oops!

 3. Oh, dat is wel een mooie buur voor Overstekers (op de foto)! 😉

  Ik ben benieuwd wat je van Maria Snyder zult vinden als je ooit de hand op deel 1 weet te leggen. Het is een hele tijd gelezen dat ik die boeken las, maar ik heb er toen wel van genoten.

  1. Ik ben ondertussen net begonnen in De kleuren van schaduw. Na het vele lezen in augustus ligt het tempo nu weer wat lager. Over de serie van Maria Snyder heb ik al verschillende positieve reacties van mensen gehoord dus ik ben benieuwd of ik de boeken zelf ook fijn ga vinden.

  1. Al een geluk dat jij met de auto was zodat je die goed gevulde tas in de koffer kon leggen. 🙂 Ik zal binnenkort nog eens met een zware lading boeken op stap moeten indien ik er een aantal naar DeSleghte in Antwerpen wil brengen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.