De N.E.W.T.S. Readathon is op komst

Dankzij Annemieke was ik er dit jaar tijdig bij om dit jaar wél te kunnen meedoen aan de O.W.L.S. Readathon die BookRoast in april organiseerde. Uiteraard zijn de O.W.L.S. niet voldoende om mijn magische diploma als librarian te behalen. Volgende maand doe ik dan ook opnieuw mee aan een leesuitdaging van BookRoast en dit keer zijn het de N.E.W.T.S. (Nastily Exhoausting Wizardings Tests) waar ik voor moet slagen. Tja, ik weet dat ik dit jaar niet ging meedoen aan leesuitdagingen maar deze magische readathon is echt zo fijn uitgewerkt. Indien je er meer over wil weten kan je deze introductiefilm bekijken.

Net als in april kon je ook dit keer een brief van Minerva McGonagall afprinten én een lijst met alle prompts. Het grote verschil met de O.W.LS. is dat je dit keer voor elk vak drie verschillende opties hebt. Je kan voor een Acceptable, Exceeded Expectations of Outstanding kiezen. Behalve natuurlijk wanneer je echt een vak hebt uitgekozen. De vakken die ik zelf zeker moet halen indien ik Mme Pince in de toekomst gezelschap wil houden in de Hogwarts Library zijn een Outstanding voor Ancient Runes en een Exceeded Expectations voor zowel Defence Against the Dark Arts als History of Magic. Dit betekent echter dat ik voor Ancient Runes eerst ook een Acceptable en Exceed Expectations moet lezen en voor de andere twee vaken telkens ook een Acceptable.

Uiteraard wil ik liefst zoveel mogelijk vakken behalen. In april is het me gelukt om voor elk vak een boek te lezen en ik hoop echt dat dat ook dit keer zou lukken. Maar vermits mijn leestempo dit jaar behoorlijk laag ligt is dat misschien niet helemaal realistisch. Al helemaal niet nu je meer boeken moet lezen vooraleer je geslaagd bent voor je vak. Het probleem is immers dat het ministerie heel streng is wanneer het op het gebruik van timeturners aankomt. Ik heb hen gecontacteerd in verband met mijn 150 ongelezen boeken tellende TBR maar zelfs dat was volgens hen geen geldig excuus.

Een vriend wees me er echter op dat ik beter het ministerie kan omzeilen door meteen Hermione te contacteren. Zij gaat het So many books, So little time-gegeven helemaal begrijpen en zal daar ongetwijfeld voor willen opkomen. Ik ben overtuigd dat hij gelijk heeft maar gezien de naam die ze voor haar vorige goed doel heeft uitgekozen (aka het S.P.E.W.-fiasco) heb ik alvast zelf een naam bedacht. Wat denken jullie van Magically Upgraded Study Timeturners for Readers Evolving Addiction Development? Het acroniem klinkt gelukkig iets vlotter. 😉

Dit zijn trouwens de prompts voor de N.E.W.T.S. én de boeken die ik voorlopig van plan ben om te lezen. De groene zijn degene die ik zeker moest lezen. Al hoop ik natuurlijk ook nog wat andere te kunnen afvinken.

Ancient Runes
A: Ehwas (partnership) – read recommended by friend – Ready Player One
E: Book written in past tense – hier moet ik nog naar op zoek, geen flauw idee welk boek in verleden tijd is geschreven
O: Book that has been on your TBR for ages – keuze genoeg hier dus ik ga wsl op het moment zelf kiezen

Arithmancy
A: Book that ends on an even page number
E: Read a standalone
O: Book that’s longer than 350 pages

Astronomy
A: Moon on the cover or anywhere in the title
E: Word ‘night’ in book title or series name
O: Read a sci-fi book (or book with stars on the cover)

Care of Magical Creatures
A: Follow the spiders! Why couldn’t it be follow the butterflies? Book title that starts with a letter A, for Aragog!
E: Book under 300 pages
O: Grab onto Fawke’s tail! Read a book with a bird on the cover

Charms
A: Read a book that you think has a gorgeous cover
E: Read a comic/grapic novel/manga (or book under 150 pages)
0: Spongify (softening charm) – read a paperback

Defence Against the Dark Arts
A: Book that’s black under the dusk jacket – The Ladies Guide to Petticoats and Piracy
E: Gilderoy’s memory charm – (grab a pen!) First book that you remembered just now from your TBR – op het moment zelf
O: Cornish Pixie! Swat it away with a book written by an English author or set in England

Divination
A: Read a white book – Schoon Schip van Katie Fforde
E: Read a short story or a collection of short stories
O: Read the last book you bought/toon from your library

Herbology
A: Mandrake! Quick, put your headphones on! Listen to an audiobook (if not – green cover)
E: Read a book between 350-390 pages
O: Read a book with a flower on the cover

History of Magic
A: Read a fantasy – Wild Country – Anne Bishop
E: Read a book that includes a map – Seraphina van Rachel Hartman
O: Tom Riddle’s diary: fond memory – reread a favorite (or read a classic)

Muggle Studies
A: Cover that includes an actual photo element (person, item, place, etc)
E: Book set in our real world
O: Book written by a person of colour

Potions
A: Polyjuice Potion: read your friend’s favourite book!
E: House Ingredient: book with a cover in your Hogwarts house colour
O: Book that starts with a prologue

Transfiguration
A: Read a book with a LGBTQA+ representation
E: Read a book that’s not a first in the series
O: McGonagall does not mess around! Read a book over 500 pages

Ik ben van plan om mijn lees-vorderingen opnieuw bij te houden in mijn bullet journal vermits ik het vorige keer zo leuk vond om daar een lay-out bij uit te werken. De kans is groot dat ik die hier nadien met jullie zal delen. Nog eventjes doorbijten tijdens die laatste uitputtende tests en dan kan ik mijn muggle Librarian diploma inruilen voor de magische versie. Mijn vakantieplannen voor augustus gaan zich dus grotendeels afspelen in de Hufflepuff common room en de Hogwarts library.

Wie van jullie doet er ook mee aan deze magische leesuitdaging? Of hebben jullie andere vakantieplannen voor augustus?

7 gedachten over “De N.E.W.T.S. Readathon is op komst”

    1. Nu maar hopen dat mijn leestempo tijdig stijgt want ik ben al een hele poos bezig in The Beasts Heart en het lukt me maar niet om me op dat verhaal te focussen. Misschien had ik het al een tijdje geleden terug opzij moeten leggen en een ander boek moeten kiezen.

  1. Amai, ik ben zelf wel helemaal niet zo’n grote HP-fan, maar dit is echt wel een zot goed uitgewerkte uitdaging! Bij mij geen leesuitdagingen in augustus, wegens dat die andere uitdaging – thesis – dan af moet (hoewel ik meer en meer twijfel of dat nog haalbaar is…). Jij veel plezier in alle geval; ik duim dat je leestempo weer de hoogte in vliegt 😉

    1. Die andere uitdaging krijgt natuurlijk voorrang hé. Ik duim alvast mee voor jou. Mijn Goodreads ga ik niet meer halen maar ik hoop dat deze wel haalbaar is. Niet voor alle vakken maar wel voor die vakken die ik nodig heb om Librarian te worden.

    1. Ik deed eigenlijk enkel mee aan de Goodreads-challenge (die ik dit jaar niet zal halen) maar kon niet weerstaan aan deze. De O.W.L.S. waren super leuk dus ik hoop dat deze opvolger even tof wordt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.