Het begin van de rest van je leven – Cathy Kelly

Titel: Het begin van de rest van je leven
Auteur: Cathy Kelly
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: 17,99€
Bladzijden: 440p.
Bron: recensieboek

Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe, betere leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp?

Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder?

Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Maar halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnenstapt en het volkomen op zijn kop zet.

De drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra speciale dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. De gebeurtenissen op deze dag luiden voor hen alle drie een wel heel bijzonder jaar in …

Mijn mening:

Net als ondermeer Nora Roberts en Maeve Binchy beschikt Cathy Kelly over de vaardigheid om personages te creëren waar je binnen de kortste keren mee meeleeft doordat ze niet perfect zijn maar wel wel een goede inborst hebben en hun uiterste best doen. Het verhaal begint met de verjaardagen van Callie, Sam en Ginger. Drie vrouwen die elkaar niet kennen maar wel op dezelfde dag jarig zijn. Alleen lijken deze verjaardagen dit jaar een kantelmoment te vormen.

Voor Callie die in armoede opgroeide maar nu net in luxe leeft, voor Sam die na jaren dromen eindelijk haar grote droom werkelijkheid ziet worden en voor Ginger die liefst iedereen gelukkig wil maken maar daarbij zichzelf vaak lijkt te vergeten en jammer genoeg ontdekt dat niet iedereen diezelfde instelling heeft.

Vooral Ginger sloot ik al snel in mijn hart. Haar verhaal deed me beseffen dat ik me heel gelukkig mag prijzen met vriendinnen die me accepteren zoals ik ben. Ik vond het ook grappig dat ze zich net als ik soms afvraagt of ze niet beter in een ander tijdperk had geleefd waarin het schoonheidsideaal beter bij haar postuur zou hebben aangesloten.

Ik hield bij dit verhaal vooral van het evenwicht. De schrijfster wist me zowel te ontroeren als aan het lachen te brengen. De personages kwamen geloofwaardig over en je zag ze geleidelijk aan ook echt groeien. Bij Callie’s dochter was deze omslag in karaktervorming zelfs een groot pluspunt vermits ze aan de start van het verhaal geen al te beste indruk maakt. ,

De titel Het begin van de rest van je leven is goed gekozen. De ingrijpende gebeurtenissen waarmee het verhaal van start gaat vormen een keerpunt voor de drie hoofdpersoanges. Op die dag wordt hun hele leven onderuit gehaald maar terwijl ze vervolgens rechtkrabbelen leren ze wel waardevolle zaken én ontdekken ze dat die veranderingen een nieuw én beter begin doen ontstaan.

Het is een verhaal over familie en vriendschap. Maar het gaat ook over misverstanden, verschillen, gelijkenissen, ergernissen en mededogen. Over de druk die vrouwen wordt opgelegd en de druk die ze zichzelf opleggen.

Het einde kon me niet helemaal overtuigen. Dat leek plots wat te snel te gaan en de humoristische noot die eerder een fijn element was in het verhaal werd hier iets te hard doorgedrongen. Anderzijds was ik wel heel blij met het klassieke ‘eind goed al goed’ want dat zorgde er voor dat dit hartverwarmende verhaal je ook aan het einde met een goed gevoel achterlaat

4 gedachten over “Het begin van de rest van je leven – Cathy Kelly”

  1. Oh, dit lijkt me wel een leuk boek om echt te ontspannen. 🙂 die personages leren kennen vind ik ook altijd het leukst! Het is geen boek dat ik zou kopen, eerder ééntje om uit de bieb te halen.

    1. Het is inderdaad perfect leesvoer om bij tot rust te komen en als je van goed uitgewerkte personages houdt dan zit je met dit boek zeker goed.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.