Potteritis #4

De term Potteritis durft hier wel eens af en toe ter sprake komen. Ik kan er immers niet omheen. Het is blijkbaar sterker als mezelf. Harry Potter-referenties zijn een onmisbaar aspect in mijn leven in die mate dat het een aandoening leek die ik dan zelf maar omschreef als Potteritis. Ik ben nog steeds niet genezen en vermoed dat het om een chronische en ongeneeslijke aandoening gaat. Nog steeds betrap ik mezelf er immers regelmatig op dat ik iets denk te zien en het vervolgens iets helemaal anders is.

In ieder geval leek het me leuk om hier af en toe enkele momenten te delen waarin mijn Potteritis opspeelde.

De kans is groot dat je Potteritis hebt …

Wanneer je beide neefjes en meetkindje soms je huiskleuren dragen en jij daar telkens belachelijk blij van wordt.

Indien je man (die ondertussen ook besmet is) plots tegen je zegt dat de jonge Stephen Hawkins lijkt op Voldemort wanneer hij nog in het weeshuis zat.

Als je bij DeSleghte een exemplaar van the Monster book of Monsters in het rek denkt te zien staan

Wanneer je in plaats van schaapjes te tellen inademt op Wingardium en uitademt op LeviOsa. Vraag me niet waarom ik het doe. Ik stond er zelf ook van versteld toen ik me er onlangs op betrapte.

Wanneer je een loshangende vest toe doet tegen de kou en beseft   dat je dat op dezelfde manier doet als Snape.

Als je je bij het luisteren naar Master of Puppets van Metallica voorstelt dat Dobby die Master Master zingt. Ja, ik zie hem daar zelfs bij headbangen. Maar dan gewoon op het podium én niet tegen een muur.

Indien je bij het maken van witte chocoladefudge aan Cornelius Fudge moet denken

Als je je bij de aanhoudende Brexit-crisis afvraagt of The Ministry of Magic niet beter even kan ingrijpen

Wanneer je op deze foto die Kathleen via Instagram deelde meteen Harry Potty ziet in plaats van het grote bord met een tijdelijke actie bij Waterstones. (Voor de mensen die geen Potteritis hebben … links bovenaan)

Indien je afspreekt met een mede-potterhead en jullie allebei in een Potter-outfit toekomen terwijl er geen dresscode was afgesproken.

Wanneer je een Hufflepuff totebag koopt terwijl je al een hele hoop totebags hebt.

plus adresstickers van Harry Potter. Misschien hé. (Zo jammer trouwens dat Oktoberdots er mee gestopt is.)

“Who the King, Who the King, Who the King” – Weasly is our King! (Yep, geen enkel liedje is bestand tegen het Potteritis-virus)

Indien je op het kleine GPS-scherm Neville leest ipv Nevele. Maar het was met een half oog én het zijn kleine lettertjes dus dat kan ik nog een beetje goedpraten.

Wanneer je op enkele dagen tijd tweemaal naar Brugge gaat omdat je de ochtend na het eerste bezoek ontdekt dat Olleke notitieboeken en kaarten van Mina Lima heeft binnengekregen. Al een geluk dat we er op weg naar huis nog even konden stoppen zodat ik nu een prachtig Advanced Potion Making notitieboek heb.

Als je een klein vreugdedansje deed toen bleek dat de Patronus jurk die je online bestelde effectief bleek te passen.

Indien je Harry Potter Book Night vierde met Queenie’s Apfelstrudel.

Indien de meeste mensen aan het scherm gekluisterd zitten voor festival-tickets maar jij hetzelfde doet om te ontdekken hoe de cover van de geïllustreerde versie van Harry Potter and the Goblet of Fire er gaat uitzien.

Indien je meedoet aan een leesmarathon in Harry Potter – thema en daarvoor je woonkamer transformeert tot de Hufflepuff Common Room.

Wanneer  je er zelfs in slaagt om WorldDownSyndromDay aan Harry Potter te linken.

Als je in Antwerpen Ron’s emotional range tegenkomt en mensen het gek vinden wanneer je lachend voor een vitrine staat.

Wanneer Jamie Oliver punten scoort door er voor uit te komen dat hij ook een Potterhead is.

Wanneer je nicht een foto stuurt van een tekening die haar neefje heeft gemaakt met de  vraag wat je er in ziet én je de vraag kan beantwoorden. Een Quidditch – match! Alleen heeft Hermione volgens hem Draco’s haarkleur dus dat was wel een beetje verwarrend. 🙂

Indien je meer uitgeeft aan reparaties dan de handtas op zich waard is maar je wel super blij bent dat je hem opnieuw kan gebruiken.

Wanneer je bij het zien van het busje van deze aannemer automatisch denkt aan renovaties waarbij je huis wordt omgetoverd tot Flourish & Blotts.

Indien je bij het bekijken van deze boekcover eerst toverstaffen ziet in plaats van botten.

Wanneer je bij het betreden van een winkelcentrum meteen aan de grote hal van Hogwarts moet denken.

Als je bij het zien van dit boek steeds aan een Patronus denkt.

En hier meteen de Grim in ziet.

Wanneer je denkt dat het metekind van je schoonzus een Hermione taart wil maar hij het eigenlijk over een Armani-taart heeft. Tja, ik weet wel welke van de twee IK zou willen.

Indien je metekindje nu al klaar zit om in je voetsporen te treden als Potterhead.

Wanneer in je huis dit soort gesprokken plaats vinden …

Ik: Ik heb me voor niets zitten afjagen want die voorspelde regenbuien zijn niet tot hier geraakt.
Hij: Ja, maar ze zeiden dan ook enkel dat er ‘kans’ was op buien.
Ik: Zoals er kans is dat mijn Hogwarts-brief morgen aankomt.
Hij: Ben je dan ineens weg?
Ik: Als ik in hun bibliotheek mag werken wel ja.
Hij: Goed, dan zal ik er wat in de gangen gaan rondlopen met een kat en tegen iedereen die ik passeer zeg dat ze straf verdienen.
Ik: … * bedenk me plots dat dat gesprek helemaal is ontspoord en dat we toevallig weer in Hogwarts zijn terechtgekomen.*

10 gedachten over “Potteritis #4”

 1. Haha, sommige herken ik wel. Ik hou op zich wel van Harry Potter en heb inmiddels ook wel het een en ander van merchandise Maar ik zou eigenlijk gewoon een keer alle boeken na elkaar moeten lezen. Want ik ben destijds nooit verder gegaan na boek 7. Waarschijnlijk omdat de dikte me afschrok. Maar ik ga ooit een nieuwe poging wagen!

  1. Vroeger deed ik dat heel vaak. Dan herlas ik alle boeken na elkaar. De laatste jaren lijkt dat er niet meer van te komen. De eerste delen wel, maar de volledige reeks niet. Ik ben nu aan het wachten op de geïllustreerde editie van Harry Potter and the Goblet of Fire (het 4de boek) omdat het me leuk lijkt om het boek nu eens in die versie te herlezen. Bedoel je dat boek of Harry Potter and the Order of the Phoenix? Het vijfde deel is het dikste. Maar als je gestopt bent na het 7de boek dan zou je ze allemaal al gelezen hebben. 😉

  1. Haha, ja soms zijn die dus wel eens grappig. Ik vind het ook hilarisch wanneer we op exact hetzelfde moment hetzelfde zeggen. Blijkbaar denken we vrij vaak hetzelfde.

  1. Ik heb ze vrij vaak gedragen sinds ik ze begin dit jaar kocht maar dat is natuurlijk niet zo’n verrassing. Jammer genoeg is ze wel wat gekrompen tijdens het wassen maar gelukkig enkel in de lengte.

 2. Ooh tof die jurk! Ik heb bestel ook geregeld HP-kledij bij de large. Ik heb mij een t-shirt gekocht met die quote van Dumbledore er op.
  ooooh de cover ziet er prachtig uit alweer. En hoera voor Jaime!

  Heb jij de GoTs eigenlijk gelezen?

  1. Voor mij was het het eerste kledingstuk dat ik bij hen bestelde. Ik was dus heel blij toen ze bleek te passen. Al is ze ondertussen wel wat korter geworden door het wassen. Ik kreeg eerder wel eens heel leuk t-shirt cadeau dat bij Large werd gekocht maar daar zijn mijn bovenarmen jammer genoeg te stevig voor. Dat is altijd een zwak punt wanneer ik op zoek moet naar nieuwe kleding. Gelukkig is het makkelijk te omzeilen door een mouwloze jurk te combineren met een cardigan. Nee, de Game of Thrones serie heb ik niet gelezen. Die hoort thuis op het lijstje met verfilmingen (of serie in dit geval) die ik zag zonder het origineel te lezen.

 3. Haha, heerlijk! Wij gaan dit jaar op vakantie naar Engeland, en één van de kastelen in de buurt (Gloucester) is waar de opnames voor de films zijn doorgegaan. Nu wil ik precies nog een beetje liever naar dat kasteel 🙂

  1. Oh, dat gaat ongetwijfeld bijzonder aanvoelen wanneer je daar zelf kan rondwandelen. Hopelijk hebben jullie een heerlijke vakantie in Engeland.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.