Terugblik OWL’s Magical Photo’s & Bullet Journal lay-out

Woensdag konden jullie al lezen welke boeken ik de voorbije maand las terwijl ik mee deed aan de OWL’s Magical Readathon. Deze uitdaging bleef echter niet beperkt tot het lezen van boeken. Zo kon je bijvoorbeeld lessen volgen, een Quidditch match spelen of kans maken op verschillende unieke toverstoffen via Twitter. Eigenlijk heb ik het Twitter-gebeuren grotendeels aan me voorbij laten gaat vermits ik daar minder actief ben. Ergens vind ik het wel een beetje zonde dat dit me minder aansprak want het viel duidelijk op dat de organisatrice ook hier behoorlijk veel tijd heeft ingestoken.

De fotochallenge die ze gedurende zes dagen organiseerde op Instagram onder de naam #owlsmagicalphotos sprak me dan weer wel meteen aan en de foto’s die ik toen gedeeld heb wil ik ook hier even met jullie delen.

Day 1 : current exam
💛⚡💛
For me that is Sea Witch by Sarah Henning. I’ve chosen this one for my Ancient Runes exam and I love the gorgeous cover.

Day 2 : most magical possession
💛⚡💛
I have so many magical items in my library and it’s impossible to pick just one favourite. After all … I must not tell lies. Instead I’ll share my most recent asset.
💛⚡💛
The paper scenes in this Creatures book of @insighteditions are mesmerising and magical. I love the colourscheme in this specific image and all those little details.

Day 3 : House Pride
💛⚡💛
Ik heb een andere foto gedeeld op Instagram maar de app is zo sympathiek om niet alle foto’s op te slagen wanneer ik er meerdere tegelijkertijd deel. Dus tja, dan maar een andere Hufflepuff foto hé. Het is nu niet dat ik er daar niet meerdere van heb om uit te kiezen.
💛⚡💛
You might belong in Hufflepuff, Where they are just and loyal, Those patient Hufflepuffs are true. And unafraid of toil.
💛⚡💛

Day 4 : Meet the Witch/Wizard + 10 facts

Yesterday Anouk from @anotherviewnl shared this lovely portrait that she made based on a picture of me. Her timing is perfect cause the prompt for the third day of #owlsmagicalphotos is Meet the witch and we were asked to share 10 personal facts.
⚡💛⚡
So, here we go …
⚡💛⚡
1. My favourite cookie recipe is that of the white chocolate cookies with cranberries from the Hummingbird Bakery.

2. I might have a fanfic addiction.

3. I also have a severe weakness for books, notebooks, bookmarks and anything Harry Potter-related

4. My memory is so awful that I could really use a pensieve

5. I have Diabetes, Potteritis, … Well, the list goes on for a while but there is only one thing on it that I like.

6. Purple and turquoise are my favourite colours.

7. I love dresses and skirts and haven’t worn a jeans for the last three years.

8. I’m quite insecure and often feel guilty for a lot of things

9. I love traditional mail and prefer cards and letters over emails and text messages.

10. I never learned to like the taste of coffee but I absolutely love tea.

Day 5 : a book you’d take to Hogwarts
💛⚡💛
Well, this one offcourse. I have absolutely no intention to infuriate Professor Snape by forgetting my copy of Advanced Potion Making.

Day 6 : favourite exam read so far
💛⚡💛
I already mentioned the gorgeous Creatures paper scene book so for today I picked another favourite and that’s the book I’m reading right now. I really love the Kate Daniels series by Ilona Andrews.

Wat ik naast het lezen van zoveel mogelijk prompts en het maken van foto-opdrachten nog deed is het bijhouden van leesvorderingen in mijn bullet journal. Ik heb even getwijfeld of ik er wel een aparte lay-out voor zou maken vermits ik mijn gelezen boeken sowieso al maandelijks neerpen. Uiteindelijk kon ik toch niet aan de verleiding weerstaan en haalde ik mijn knutselmateriaal opnieuw boven met dit als resultaat …

De leuke brief van Minerva moest er natuurlijk mee in verwerkt worden. Ook mijn magical carreer mocht niet ontbreken. Deze documenten die Book_Roast aanbood als pdf zorgden voor nog wat extra magie.

Ancient Runes, Arithmancy, Astronomy en Care of Magical Creatures. Die laatste zorgde er voor dat ik die leuke stempel van Monster Book of Monsters nog eens kon gebruiken. De prent ernaast komt uit de Your Magical Career-folder die ik deels had afgeprint.

Charms, Defence Against the Dark Arts, Diviniation en Herbology. Zie je wel dat ik al die stickers en washi-tape nodig heb. Bij deze lay-out was het toch wel handig dat ik wat keuze had bij mijn knutselmateriaal. De stickers met spreuken zaten tussen het Stupefy-notitieboek dat ik dit jaar als Bullet Journal gebruik.

History of Magic, Muggle Studies, Potions en Transfiguration. Voor Potions haalde ik trouwens de hoogste score (5 sterren op Goodreads) dus Snape kan trots op me zijn.

Of ik quotes uit de boeken en films in mijn lay-out heb verwerkt? Dat zou wel eens het geval kunnen zijn. Ik koos er ook voor om McGonagall zowel als leerkracht als als Animagus te tonen bij mijn Transfiguration-boek.

Bij Muggle Studies wist ik niet meteen welk materiaal ik kan gebruiken tot ik me herinnerde dat ik nog wat van deze washitape had liggen. Tja, die kwam natuurlijk perfect van pas.

De perfecte boek-sticker voor Herbology en natuurlijk mocht Mme Sprout ook niet ontbreken.

Ook haar collega Trelawney is van de partij en mijn voormalige juf Plastische Opvoeding mag tevreden zijn. Ik heb immers de Pointillisme-techniek nog eens toegepast. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou doen trouwens.

Ik vermoed dat de foto’s voor zichzelf spreken en dat ik het niet nogmaals hoef te bevestigen maar ik heb me dus enorm geamuseerd tijdens de O.W.L.S Magical Readathon en als ik het niet vergeet (Je mag gerust opnieuw Remembrall spelen als je dat ziet zitten Annemieke) wil ik zeker opnieuw meedoen wanneer de N.E.W.T.S worden georganiseerd.

5 gedachten over “Terugblik OWL’s Magical Photo’s & Bullet Journal lay-out”

  1. Ik ben graag remembrall 😉

    Ik zit er over na te denken om toch een boekje bij te houden met de leuke readathons enzo. Iets wat ik elke week of maand moet bijhouden is niets voor mij maar toch vind ik het wel leuk om af en toe op deze manier bezig te zijn. Dus dit net zien is wel heel leuk en motiverend. 😉 En ja dan ga met terug werkende kracht deze readathon er nog in zetten. 😀

    1. Haha, jij bent mijn favoriete remembrall. Tof dat ik je kon motiveren. Ondertussen heb ik je lay-out al gezien en die zag er heel tof uit. Bij de NEWTs ga ik ongetwijfeld ook opnieuw alles bijhouden.

  2. Amai, moesten mijn examenbladen er vroeger even mooi uitgezien hebben als de jouwe, leren zou toch een pak toffer geweest zijn 🙂
    En echt, al drie jaar geen jeans meer gedragen? Wow! Ik wist wel al dat je graag rokjes en kleedjes draagt, maar aangezien ik zo ongeveer “leef” in jeans, lijkt drie jaar mij echt wel een eeuwigheid 🙂

    1. Ja en het gekke is dat het vroeger dus net omgekeerd was. Toen droeg ik steeds een jeans. Nu ben ik het echter te goed gewoon geworden om losse rokken en kleedjes te dragen en verdraag ik die spanning van een broek niet meer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.