Gelezen in April 2019 a.k.a O.W.L.’s Magical Readathon

Vorig jaar hoorde ik voor het eerst over de OWL’s Readathon. Nu ja, ik las er voor het eerst iets over op Annemieke haar blog. Blijkbaar waren we net te laat om er nog aan mee te doen maar Annemieke was zo lief om dit jaar Remembrall te spelen en me er tijdig aan te doen denken. Dankzij haar zag ik het introductiefilmpje dat Book_Roast op Youtube had gedeeld en had ik meteen nog meer zin om mee te doen.

Eind maart liet ik jullie in deze post al zien waar deze leesuitdaging voor staat en nu ze is afgelopen wil ik graag even met jullie delen hoe mijn eerste deelname verlopen is.

Ik had voor de leesmarathon begon enkel boeken geselecteerd die ik nodig had voor de vereiste OWL’s waarmee je kan afstuderen als Librarian. Gedurende de rest van de maand heb ik nog wat andere boeken uitgekozen die in aanmerking kwamen voor de overige prompts. Wanneer ik deze blogpost aan het voorbereiden ben heb ik nog 2,5 boek voor de boeg indien ik alle prompts wil vervullen. Duimen dus dat dit me gaat lukken.

Deze boeken las ik uiteindelijk O.W.L.’s kon ik uiteindelijk behalen:

Ancient Runes : Retelling
Sea Witch – Sarah Henning – 368p. – ***

Arithmancy : Work written by more than one author
Dates from hell – Kim Harrison, Lynsay Sands, … – 416p. – ****

Astronomy : “Star” in the title
De ster in huis – Nob – 48p. – ***

Care of Magical Creatures : Land animal on the cover
Harry Potter: Creatures : a paper scene book – 20p. – *****

Charms : Age-line : read an adult book
Gedichten voor gelukkige mensen – Bart Moeyaert – 51p. – ****
(oftewel Felix Felicis in boekformaat)

Defence Against the Dark Arts : Reducto : title starts with an “R”
Roses – Rose Mannering – 328p. – ***

Divination : Set in the future
Gewist – Teri Terry – 432p. – ***

Herbology – Plant on the cover
De terugkeer van de koningin – Rebecca Ross – 456p. – ***

History of Magic : Published at least 10 years ago
The Highlander’s Touch – Karen Marie Moning – 356p. – ****

Muggle Studies : Contemporary
Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren – 320p. –

Potions: Next ingredient : sequel
Waanzin – J.D.Robb – 382p. – *****

Transfiguration : Sprayed edges or red cover
Magic Binds – Ilona Andrews – 342p. – ****

Cijfers:

Goodreads: 33/120
Aantal gelezen boeken: 12
Aantal eigen boeken: 8 (waarvan 1 ebook)
Aantal recensieboeken: 3
Aantal bibliotheekboeken: 1
Pagina’s: 3519

3 gedachten over “Gelezen in April 2019 a.k.a O.W.L.’s Magical Readathon”

    1. En zonder Timeturner hé. 🙂 Ik vind jouw 18 boeken zelfs veel gezien je het lezen combineert met werk én je studie. Mijn Goodreads-challenge heb ik waarschijnlijk iets te hoog ingesteld maar ik zie wel waar ik eindig tegen het einde van het jaar. Zolang ik met plezier kan lezen spelen al die cijfertjes en uitdagingen geen rol.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.