O.W.L.’s Magical Readathon 2019

Het viel me al eerder op dat Annemieke steeds de leukste challenges en readathons weet te vinden. Nu heb ik me dit jaar voorgehouden om enkel een streefdoel in te stellen bij Goodreads en verder geen doorlopende uitdagingen te doen. Een leesmarathon spreekt me echter wel aan. Al helemaal wanneer deze Harry Potter-gerelateerd is. Annemieke was zelfs zo lief om even remembrall te spelen en me tijdig te herinneren aan de BookRoast organiseert.

Na het bekijken van de aankondigingsfilm op YouTube was ik helemaal verkocht. Het klonk op zichzelf al heel fijn maar de organisatrice zorgde ervoor dat het nog magischer werd door twee pdf’s beschikbaar te stellen die je kan afprinten. Hierdoor beschik ik nu over een brief van niemand minder dan Minerva McGonagall, een lijst met prompts en een bestand waarin magische beroepen worden voorgesteld én de vereisten die nodig zijn indien je hier voor wil slagen.

Vermits ik jaren geleden al een graduaat haalde in het Bibliotheek-wezen maar ik met dit diploma enkel een muggle-functie kan bekleden grijp ik mijn kans en zal ik april proberen om nu ook mijn Librarian diploma als wizard te behalen. Met een beetje geluk lukt me dat en kan ik in de toekomst Madam Pince gezelschap gaan houden in de Hogwarts bibliotheek of aan de slag gaan in Flourish & Blotts.

Hiervoor moet ik wel mijn O.W.L.’s halen voor Ancient Rhunes, Arithmancy, Defence Against the Dark Arts, History of Magic en Transfiguration. Als dit lukt probeer ik er nog enkele andere vakken bij te nemen. Care of Magical Creatures, Charms, Herbology, Potions, …

Ik ben alvast eens door mijn TBR heen gegaan om na te kijken welke boeken hiervoor in aanmerking zouden komen.

Ancient Rhunes – retelling – Sea Witch of een BatB hervertelling
Arithmancy – boek met meerdere auteurs – Dates from Hell
Defence Against the Dark Arts – Reducto: titel die start met R – Roses of Ready Player One
History of Magic – boek van > 10 jaar oud – The Highlander’s Touch
Transfiguration – een boek met een rode cover – Magic Binds

Voorlopig zijn dit de boeken die ik denk te gaan lezen. De laatste tijd ligt mijn leestempo heel laag dus ik vrees dat het me nooit gaat lukken om alle 12 vakken te halen. Ik heb echter wel voor bijna elk vak een boek geselecteerd. Je weet immers maar nooit. Jammer genoeg heb ik geen enkel exemplaar met het woord star in de titel. Geen fysiek boek alleszins maar misschien staat er wel eentje op mijn ereader en kan ik me toch nog aan Astronomy wagen.

Lijkt het jullie ook leuk zo’n leesmarathon in een specifiek thema? Deze is echt wel op mijn lijf geschreven. Ik heb er dan ook heel veel zin in.

9 gedachten over “O.W.L.’s Magical Readathon 2019”

  1. Ik hoop dat ik tegen dan makkelijker in een boek kan wegduiken want nu kost het me nog steeds behoorlijk veel moeite. Anders gaat het moeilijk worden om te slagen voor die O.W.L.’s

  1. Ik vind het echt tof dat de organisatrice er zoveel tijd en creativiteit heeft ingestoken. Zo tof dat je het gevoel krijgt dat je toch nog naar Hogwarts mag om je examens af te leggen.

 1. Nadat ik je post op Instagram had gezien ben ik mij er volledig in gaan verdiepen. Echt schitterend wat BookRoast gemaakt heeft!

  Ik doe zeker mee, maar ben nog aan het schipperen tussen twee carrières: Librarian of Wand Maker. Beide vereisen hetzelfde aantal OWLs, maar andere vakken uiteraard.
  Bij mij zullen er wel een aantal andere formaten dan traditionele boeken de revue passeren: e-boek, audioboek & graphic novel. Die laatste twee lezen bij mij sneller, dus dat helpt om meer te kunnen lezen 🙂

  Ik geraak wel niet wijs uit gans dat Twitter gedoe, dus voor mij zal het passieve deelname zijn in plaats van actieve online.

  Succes met je TBR!

  1. Het sprak me echt meteen aan toen Annemieke me er op wees. Ik twijfelde oorspronkelijk tussen Librarian, Journalist/Writer, Magizoologist of Herbologist. Uiteindelijk werd het in mijn geval dus Librarian maar als ik die vijf boeken heb kunnen uitlezen ga ik waarschijnlijk nog zoveel mogelijk andere vakken proberen te halen. Waarschijnlijk ga ik dan inderdaad ook op zoek naar enkele geschikte graphic novels. Ik weet ook nog niet zeker of ik via Twitter ga meedoen. Misschien dat ik het enkel via Instagram volg en de YouTube-kanaal van BookRoast. Jij ook veel succes!

 2. Ik vind haar enthousiasme ook zo leuk. Dat spreekt mij ook erg aan. Of ik actief ga zijn op twitter enzo weet ik niet. Dat ligt aan zoveel dingen. 9 van de 10 mis ik toch die tweets in mijn tijdlijn haha.

  1. Ja, dat was echt aanstekelijk. Al weet ik net als jij niet of ik actief ga zijn op twitter. Ik denk eerder niet dan wel vermits ik sowieso niet zo vaak op Twitter kom en me dan liever op het lezen focus. Maar ik ben wel van plan om er af en toe een foto van te delen via Instagram en op het einde een soort terugblik-post samen te stellen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.