AliExpress #2 : één jaar later

Ongeveer een jaar geleden deelde ik hier dat ik AliExpress had ontdekt. Nu ja, ik kende het al wel van naam maar bestelde er pas begin 2018 voor het eerst iets en was daar dus blijkbaar een beetje een laatbloeier in. Ondertussen heb ik er al heel wat zaken ontdekt die ik elders niet snel zou tegenkomen. Cadeautjes voor een vriendin die niet alleen van boeken maar ook van katten houdt, knutselmateriaal voor allerlei hoekige diy-projecten, schoentjes in de vorm van bijtjes én een rugzak die daar geweldig bijpast, prachtige washitape, leuke goodies voor swapmaatjes, …

Ondertussen heb ik jammer genoeg ook ontdekt dat er heel wat namaak op AliExpress wordt aangeboden. Ik was daar blijkbaar weer iets te naïef in en ging er eigenlijk van uit dat sommige webshops gewoon in het groot inkochten bij Ali om het dan vervolgens met winst zelf weer te verkopen. Maar blijkbaar kopiëren sommige verkopers op AliExpress ook gewoon schaamteloos ontwerpen van anderen.

Hier zijn alvast enkele boekige items die ik bij hen heb besteld …

Zowel de kaartjes als bookmarks vind ik een leuk extraatje om toe te voegen wanneer ik iemand een brief of kaartje stuur. De Snitch-bookmarks heb ik al eens gebruikt tijdens een swap. Ik heb trouwens ook Snitch-armbandjes besteld maar daar had ik blijkbaar geen foto van.

Ondertussen heb ik twee verschillende soorten washitape (1 / 2 )met boeken en beide komen goed van pas bij mijn Bullet Journal. Dit jaar telt dat ook voor de andere drie washirolletjes in deze collage vermits ik voor een Harry Potter lay-out heb gekozen. Al gebruik ik de tape linksonder eigenlijk als individuele stickers die ik op maat knip.

Bron: Linksboven, rechtsboven, linksonder en rechtsonder

Ik kom echt de hele tijd leuke pins tegen. De Hufflepuff pin (die jammer genoeg niet correct geschreven is) bevestig ik wel eens aan mijn zelfgemaakte sjaal. De Wizard in Training hangt op mijn donkerblauwe jas en de andere twee hebben voorlopig nog geen vaste plek gekregen maar ik vind ze wel allebei prachtig. Blijkbaar is de pin linksonder er eentje waarvan het ontwerp gestolen is van … Jammer genoeg ontdekte ik dat pas toen de pin al onderweg was.

A reader lives a thousand lives / Read More

Tja, iemand die van klassieke post, notitieboekjes en bullet journals houdt heeft vaak ook een zwak voor stickers. De boekjes vind ik nog steeds geweldig en de Fantastic Beasts en Harry Potter stickers heb ik deze maand al gebruikt in mijn Bullet Journal. Enkele alleszins.

De bedels die je in deze collage ziet gebruik ik voornamelijk bij het maken van boekjuweeltjes maar soms maak ik er ook andere zaken mee. Binnenkort moet ik nog eens blogpost samenstellen rond allerlei kleine knutselprojectjes die ik de voorbije maanden heb gemaakt.

Bron: sleutels, fairy, Patronus, Platform 9 3/4, kasteel, boekje

Ik was echt zo blij toen ik deze vond. Met de linkersnijvorm kan ik heel leuke kaarten maken voor mijn boekvriendinnen en de stempels aan de rechterzijde gebruik ik zowel bij kaarten als mijn bujo.

Bron: rechtsboven / rechtsonder – deze is jammer genoeg niet meer terug te vinden via mijn orders.

Met de zeemeerminstaart maakte ik deze zomer een heel leuke bladwijzer. Ik deed dat trouwens nog een keer over met een toverketel (voor de Halloweenswap) en kerstmanlaarzen (voor de kerstswap). De oorbellen rechtsonder transformeerde ik onlangs tot iets anders. Het eindresultaat zal ik binnenkort wel een keer met jullie delen. Hopelijk heb ik tegen dan ook het projectje kunnen verwezenlijken waarvoor ik die boekjes linksboven heb besteld.

Als ik al blij was met de Library en Booknerd stempels die eerder aan bod kwamen dan zal het jullie niet verbazen dat deze sets bijna een vreugdedansje bij me ontlokten. Dit jaar gaan ze zeker van pas komen bij mijn bujo maar ik wil ook een aantal Potterhead-kaarten gaan maken. Eerst nog even de energie er voor vinden maar ideetjes heb ik al in overvloed.

Bron: de linkerset vind ik niet meer terug via mijn orders dus ik vrees dat die er niet meer is / Rechts

Zowel dit armbandje als twee van de sleutelhangers waren cadeautjes voor vriendinnen. De Hufflepuff sleutelhanger heb ik echter zelf gehouden.

Mijn twee favoriete vondsten heb ik echter voor het laatste bewaard. Ik dacht eerst dat mijn ogen me bedrogen toen ik deze funko zal verschijnen. Het is namelijk een Exclusive editie die vrijwel nergens te vinden is en doorgaans belachelijk duur is. Eigenlijk had ik dus de hoop al opgegeven om nog een Newt Scamander Funko aan te schaffen want sinds ik deze zag vond ik alle anderen niet leuk meer. Ik was dus heel blij dat het om een echt exemplaar bleek te gaan.

Dit mini figuurtje van een lezende Belle (die had ik eerder nog nergens tegengekomen) ontdekte ik toen ik voor een swapmaatje op zoek was naar iets leuks van Tinkerbell. Ik kocht namelijk een set met drie van deze beeldjes en hield Belle voor mezelf.

Conclusie: AliExpress is super handig wanneer je vrienden wil verrassen met kleine attenties, of je swapmaatje liever veel pakjes geeft in plaats van twee duurdere exemplaren. Wanneer je graag creatief bezig bent wordt het soms wel wat gevaarlijk want er is echt heel veel te vinden.

20 gedachten over “AliExpress #2 : één jaar later”

 1. Hoewel ik ali eerst ook een waar paradijs vond, stoor ik me er nu ontzettend aan dat vrijwel alles wat er op staat nep en gekopieerd is (daar is China gewoon een kei in). Alle pins zijn gestolen ontwerpen en dat vind ik heel erg voor de ontwerpers. Ook kostuums en dergelijke zijn allemaal gestolen en vaak veel minder mooi van op de foto’s. Ik gebruik het vooral voor bedels en lint, maar ook dat het liefst zo min mogelijk.

  1. Tja, dat had ik dus jammer genoeg weer veel te laat door. Eerst wist ik het niet, vervolgens dacht ik dat het een alleenstaande zaak was en nu blijkt dat het super vaak gebeurd. Er zijn nu nog wat zaken onderweg die ik al besteld had maar ik zal dus vanaf nu moeten opletten met wat ik bestel vermits je moeilijk kan achterhalen wat origineel of officieel is en wat er gewoon gekopieerd werd.

  1. Dat zijn bij mij duidelijk ook de favorieten. Ze hebben er ook zoveel leuke bedels en snijvormen voor kaarten.

  1. Ik vermoed dat die snijvorm nog vrij vaak gebruikt gaat worden. De stempels nog vaker zelfs want die komen bij meerdere zaken van pas.

 2. Ik heb zelf ook weleens pins van Ali gekocht maar volgens mij zijn al die designs afgekeken van andere makers. Helaas maar ik was me er eerst ook niet van bewust. Ze zijn wel super mooi! Ik had voor mijn swapmaatje een sleutelhanger van dat merk van die funko’s gekocht, ook op Ali, van Harry. Helaas heb ik dat ding dus vorige week pas aangekregen maar ik heb ‘m aan mijn eigen sleutelbos gehangen 😀

  1. Ik heb er dus zelf een tijdje terug ook besteld en vervolgens ontdekte dat dat van die nagemaakte pins geen eenmalig iets is. Dus tja, ik vermoed dat ik er dan vanaf nu geen pins meer kan bestellen omdat je moeilijk kan achterhalen welk ontwerp al dan niet gestolen is. Met swapmateriaal heb ik ook al voorgehad dat het net te laat aankwam. Meestal hou ik het dan bij voor een volgende swap of ik maak er iemand anders blij mee. Dit keer kwam gelukkig wel alles op tijd aan.

 3. Ooooh wat een leuke spulletjes 🙂 Hoe kun je weten of iets al dan niet namaak is? Ik stel me altijd wat vragen over dingen die zo spotgoedkoop zijn, maar als ik die mooie dingen zie… kan ik het toch niet laten.

  1. Wel, ik vraag me dus nu hetzelfde af. Ik ging er echt vanuit dat winkels hier die zaken in het buitenland super voordelig aanschaften en ze dan hier voor veel meer verkocht maar blijkbaar gaat het heel vaak om namaak. Dus leek het me eerlijker om het rechtstreeks daar aan te kopen maar als je dan iets koopt waarvan het ontwerp schaamteloos gestolen is is het natuurlijk ook niet goed. Ik heb echter geen flauw idee hoe je het kan nagaan.

  1. Doordat je dat nooit met zekerheid weet voelt het bij aankomst wel telkens een beetje aan als een cadeautje hé.

 4. Er is zoveel leuks te vinden op AliExpress! Ik bestelde er denk ik ook een jaartje geleden voor het eerst. Vaak is het wachten lang, maar je krijgt er zoveel leuks voor terug! Ik wacht nu op mijn eerste edelsteen van Ali, ben zo benieuwd!

  1. Je moet inderdaad tijdig bestellen als je iets voor een bepaalde datum nodig hebt maar ik heb er inderdaad al heel fijne dingen gevonden. Ik ben benieuwd naar je edelsteen. Toon je hem op je blog wanneer hij is aangekomen?

  1. En er zijn er ondertussen ook weer enkele op weg. Ik kom er gewoon steeds opnieuw leuke pakjes tegen. Voor anderen én voor mezelf.

 5. Ik heb me voorgenomen om geen stickers meer te kopen op Ali voordat alle stickers die ik heb op zijn gebruikt. En dat kan dus nog wel even duren… Wel jammer dat ze zoveel namaakspullen verkopen en ook echt ontwerpen stelen. Ook durf ik er geen kleding of andere dingen bestellen die ik echt op mijn lichaam draag, gewoon omdat ik niet weet hoe ze daar omgaan met verf en chemicaliën e.d.

  1. Ik heb er al wel eens sokken besteld maar verder heb ik me ook nog niet aan kleding gewaagd. Het gaat er vaak ook om aziatische maten dus naast het feit dat je niet weet of het om een gezonde verfmethode gaat is de kans ook heel groot dat de kleding te klein zou zijn. Qua stickers gaat het snel vooruit hé. Ik ga nog veel brieven en bullet journals kunnen versieren voor mijn voorraad is uitgeput.

 6. Ja dat is een van de dingen die zo jammer zijn van aliexpress. Ik heb er hele mooie dingen gezien maar durfde het nooit aan vanwege het aanbod namaak en ook vanwege de angst voor mindere kwaliteit. Toch heb jij wel al hele mooie dingen gescoord daar.

  1. Ik heb blijkbaar inderdaad al geluk gehad tot nu toe. Misschien wel doordat ik het niet echt aandurf om me aan kleding te wagen. Daar heb ik al foto’s van zien verschijnen die in de verste verte niet lijken op wat de mensen besteld hadden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.