Gelezen in januari 2019

Ik begon mijn leesjaar eigenlijk heel goed. Vooral doordat het eerste boek al meteen een meevaller was en ik daarna van het ene leuke boek overstapte op het ander. Maar toen viel het plots stil en kon ik me met de beste wil niet meer focussen op het lezen. Nu ja, niet op boeken alleszins. Mocht ik helemaal niets kunnen lezen dan zou ik waarschijnlijk een beetje gek worden. Dus las ik eindelijk die grote blogfeedachterstand bij, bladerde door enkele tijdschriften en las fanfiction vermits dat dus om de één of andere reden wel altijd lukt.

Met een beetje geluk lukt het me om dat ene boek dat sinds ik er een begin in maakte al een hele tijd decoratief ligt te wezen op de salontafel uit te lezen voor het einde van de maand. Dan kan ik met een beetje geluk februari inzetten met een nieuw boek en hopelijk meer energie en concentratie.

Staalhart – Brandon Sanderson
The Girl of Fire and Thorns – Rae Carson
Wildcard – Marie Lu
De kleuren van magie – V.E.Schwab

Kiss of Snow – Nalini Singh
Het magische archief – Signe Bergstrom
De Notenkraker – E.T.A.Hoffman
De kaart der dagen – Ransom Riggs

Cijfers:

Goodreads: 8/120
Aantal gelezen boeken: 8
Aantal eigen boeken: 4
Aantal recensieboeken: 4
Pagina’s: 2755p.

20 gedachten over “Gelezen in januari 2019”

 1. Voor een minder goede leesmaand heb je het toch wel goed gedaan! 😉 En fanfiction lezen is gewoon ook lezen, vind ik… als het je maar plezier brengt en lekker mee kan slepen, toch? 🙂

  1. Die leesdip leek te verergeren door één specifiek boek dus ik hoop dat hij nu snel weer verdwijnt wanneer ik andere boeken ga lezen. Ik heb alvast heel bewust een super ontspannende chicklit uitgekozen om de nieuwe leesmaand mee in te zetten.

  1. In aantal valt het nog steeds mee hé. Het gaat me vooral om het soms moeilijk kunnen wegduiken in die boeken. Misschien ligt het wel gewoon aan het ouder worden en moet ik me er stilletjes aan bij neerleggen dat het me gewoon wat meer moeite kost als vroeger.

 2. Zot dat januari alweer voorbij is! En ik hen nog altijd 2018 overzichten in de planning. Doh!
  Toch een mooie lijst hoor! Acht boeken op een maand vind ik indrukwekkend!

  1. Hihi, ik heb ze net allemaal in januari kunnen inplannen. Maar dat lukte alleen maar doordat ik er enkele heb samengevoegd. Anders had ik ongetwijfeld nog een hele poos kunnen blijven terugblikken. Het aantal op zich is inderdaad de moeite. Ik ben het alleen niet gewoon om vrij lang over een boek te doen. Dus wanneer ik er langer dan een week aan bezig ben en me er echt doorheen moet spartelen voelt dat nogal vreemd aan.

  1. Dit jaar ben ik echt van plan om leesdipjes zoveel mogelijk te voorkomen door recensieboeken telkens af te wisselen met eigen boeken. Ongeacht het aantal recensie-exemplaren dat nog ligt te wachten. Dus na Aartsrivaal van Marissa Meyer (het tweede boek van deze maand) mag ik weer even iets helemaal anders uitkiezen).

 3. Wauw, wat een mooie (lees)start. Ik heb als ik een boek uit heb vaak moeite om in een nieuwe te beginnen. En dat terwijl ik echt wel plezier heb in het lezen.

  1. Oh ja, dat heb ik soms ook. Zeker wanneer het een boek is waarin ik helemaal kon opgaan, dan durft het wel wat langer duren voor ik die wereld van me kan afschudden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.