Een nieuw jaar, een nieuwe bullet journal én een voornemen dat ik kan volhouden.

In 2016 hield ik een tijdje een herinneringsboek bij maar dat project werd te groots. Niet alleen kroop er veel tijd in het werd ook veel te omvangrijk vermits ik er allemaal herinneringen in plakte. Daarom besloot ik in 2017 om een Bullet Journal te proberen. Niet als planner maar wel om een vereenvoudigde versie van dat herinneringsdagboek te maken. Dit concept beviel me veel beter. Ik vind het heel fijn om te doen én het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Dit jaar ben ik dus al aan mijn derde exemplaar toe en de twee leuke Harry Potter stempelsets die ik vorig jaar kocht brachten me op het idee om er een Harry Potter exemplaar van te maken. Vorig jaar gebruikt ik een notitieboek met een print van de Marauders Map, dit jaar een Stupefy-exemplaar. Alleen moet nu dus ook de binnenkant er aan geloven.

Over de openingspagina bestond geen twijfel. Die bevat namelijk het enige voornemen waarvan ik zeker ben dat ik het het hele jaar ga volhouden.

Onlangs deed ik via Insta een test waarbij je naar een puzzel moest kijken en de eerste drie woorden waren voortekenen voor het nieuwe jaar.  Mijn drie woorden waren: compassion, witchcraft en mayhem.

Ik interpreteer die drie woorden als volgt … er was heel veel chaos in de owlery van Hogwarts waardoor ze mijn brief nu pas hebben teruggevonden en omdat ze veel medelijden met me hebben gaan ze hem toch nog naar me toesturen. Waardoor ik eindelijk toverkunsten ga kunnen leren. Ja, ze hebben daar ondertussen ook een afdeling volwassenonderwijs. Echt wel!

Dag Luna!

Januari heb ik alvast omgedoopt tot Ravenclaw-maand en ik ga nog enkele nieuwe washi-rolletjes bestellen zodat ik volgende maand een nieuw huis kan uitkiezen. Ja, ik weet dat het vreemd klinkt gezien de omvang van mijn washi-collectie maar ik heb dus momenteel niet het benodigde materiaal in huis.

Een Ravenclaw-maand lukte gelukkig nog wel.

Mijn gelezen boeken ga ik zo bijhouden alsof het lijkt dat ik ze in de Hogwarts bibliotheek heb ontleend. Misschien ga ik telkens aan het einde van de maand een overzichtje toevoegen met het aantal gelezen boeken en bladzijden én de stand van mijn tbr.

Verder heb ik ook opnieuw twee bladzijden waar ik enerzijds mijn nieuwe aanwinsten en ontvangen post noteer en anderzijds de zaken die ik knutsel, verstuur per post of cadeau geef.

Tja, als we het over post hebben baseer ik me natuurlijk op de owlery. Ook al is hun levertijd niet altijd even betrouwbaar.

De maand afsluiten doe ik met een terugblik-pagina en

eentje met de hoogte -en dieptepunten van de voorbije weken.

Verder heb ik het eigenlijk heel eenvoudig gehouden. Vorig jaar had ik er nog een tabel ingezet om het aantal volgers op social media bij te houden maar die had ik slechts één maand ingevuld vermits ik er niet echt mee bezig ben. Ook mijn tbr-tracker heb ik weggelaten. Daar had ik het exact twee maanden volgehouden vooraleer het misliep. Ondertussen scan ik gewoon elk nieuw boek meteen via Goodreads en zet het op de ‘plank’ met ongelezen boeken. Op die manier kan ik heel makkelijk bijhouden hoe groot mijn tbr is.

Wel heb ik opnieuw twee wishlists toegevoegd. Eentje met boektitels en eentje met andere zaken die me leuk lijken. Daarnaast staat er ook terug een lijst met een aantal geheugensteuntjes voor mezelf. Zaken die de moeite waard zijn om te onthouden maar die ik wel eens durf vergeten.

Ik vond het al leuk om door mijn bullet journals heen te bladeren en herinneringen op te halen maar iets zegt me dat ik het dit jaar NOG leuker ga vinden.

19 gedachten over “Een nieuw jaar, een nieuwe bullet journal én een voornemen dat ik kan volhouden.”

 1. Oh, dat ziet er zo kleurrijk en gezellig uit! Zoals jij het doet, als herinneringsdagboek, zou ik ook nog wel overwegen om aan een bullet journal te beginnen…

  1. Dat was bij mij ook echt een voorwaarde om er aan te beginnen. Ik had geen zin om het als planner te gebruiken en trackers zijn blijkbaar ook niet echt mijn ding. Terug kunnen blikken op wat ik in een jaar gedaan heb, wie ik heb ontmoe,wat ik heb gelezen of gezien, wat ik heb geknutseld, … dat soort zaken vind ik dan weer wel heel leuk.

  1. Zolang ik de lay-out sober hou lukt het volhouden me wel. Tekenwerk zou ik al snel opgeven maar het noteren zelf is een gewoonte geworden.

  1. Aan de prachtige illustraties die ik soms online tegen kom in anderen hun bullet journals durf ik me niet wagen maar deze combinatie van washitape, stickers en stempels sprak me wel aan. Gelukkig is deze manier ook minder tijdrovend dan alles met de hand tekenen (wat ik trouwens totaal niet kan).

  1. Ik denk echt dat ik dit jaar nog meer van mijn Bullet Journal ga genieten. Met een beetje geluk is Hufflepuff volgende maand aan de beurt. 🙂

 2. Superleuke invalshoek en leuke set-up. Bij mij is het redelijk strak en sec, tijdsbesparend. Ik ben nu eenmaal niet zo handig en creatief. Wel benieuwd naar welk stempelkussen je gebruikt en waar je het haalt, want die van de Action vind ik maar niks.

  1. Dankjewel! Tekenen kan ik helemaal niet maar stempels, washi en stickers combineren lukt gelukkig nog net. 🙂 Het stempelkussen is van Memento. Het drukt niet echt door maar je ziet het wel een beetje aan de achterzijde van de bladzijde. Alleen schrijf ik die bladzijden meestal nogal vol en dan valt het plots niet meer op. Memento verkopen ze op verschillende plekken. Als ik me niet vergis komt dit inktkussen van bij Pipoos.

  1. Bij mij lukt dat vaak ook niet maar ik heb zo’n vermoeden dat het met dit thema wél goed gaat komen. Ik vind het bij jou trouwens net leuk dat elke collage in je bullet journal een kunstwerkje op zich is. Door die variatie geeft je jezelf natuurlijk ook vrij spel in je creativiteit.

 3. Super leuk vorm gegeven zo. Zo leuk dat je je eigen creativiteit erin kwijt kan en een BuJo nooit daarom hetzelfde kan zijn. Ben benieuwd hoe je de nieuwe BuJo- herinnerings boekje gaat vinden 🙂

  1. Dankjewel! Ik ben hier momenteel allemaal prentjes aan het uitknippen die ik er misschien in wil gaan gebruiken. Bij Mediamarkt had ik zo’n Panini-stickerkrant zien liggen en daar heb ik ondertussen al drie leuke bookmarks mee gemaakt en nu ben ik dus de overige bruikbare afbeeldingen aan het verzamelen.

 4. Hihihi, ik heb zelf helemaal niet zoveel met Harry Potter (ik vind de boeken wel tof, maar dat is het zo wel ongeveer, sorry voor de heiligschennis 😉 ), maar wetende hoe zot jij er van bent, word ik helemaal blij van dit berichtje. Zalig hoe alles goed bij elkaar past en toch telkens weer wat anders. En uiteraard heb je nog nieuwe washi-tape nodig, hey, een thema is een thema he seg 😉

  1. Grappig eigenlijk hé, hoe de ene persoon een boek goed of slecht kan vinden terwijl een ander precies nooit meer helemaal uit die fantasywereld geraakt. Hopelijk komt de washi-tape nog op tijd aan want tegen februari moet ik natuurlijk wel een nieuwe maand voorbereiden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.