Foto-update #133

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.


Warme ovenschotels zoals lasagne zijn nog lekkerder nu het echte herfstweer is aangekomen.

Ik kan het blijkbaar nog steeds niet nalaten om totempalen te ontwerpen met mijn avondmedicatie.

Halloooooooo! De kat van de buren kwam me even bezoeken.

Ik werd de eigenaar van een magisch kasteel,

zat nog eens in een wachtzaal

en maakte later diezelfde dag Oreo-cupcakes. Dat ik er zelf geen één van at vind ik nog steeds bewonderenswaardig. 🙂

Een beetje voorbereiding voor de première van Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald. Even dat roestige geheugen van me opfrissen.

Ik had een heel fijn afspraakje met Hilde in Mechelen. We ruilden knutselmateriaal, hebben uitgebreid bijgepraat, kozen leuke kaartjes uit en lieten ons afspraakje nog wat langer duren door ’s avonds gezellig samen nog iets te eten. Deze salade was trouwens super lekker.

De dag na mijn tweede bezoekje aan de Boekenbeurs ging ik naar de Wapenstilstand-misviering en vervolgens maakten we er een familiedag van. ’s Middags een lekkere lunch, in de namiddag een kat die zonder schaamtegevoel mijn stoel aansloeg en ’s avonds heerlijke sushi.

Mijn ‘Ik-ben-alleen-thuis-en-heb-geen-zin-om-te-koken-dus-improviseer-ik-met-wat-er-te-vinden-is’ – salade.

De dag nadien nog wat nagenieten van de Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald film.

Ik ging een dagje naar Eindhoven met mijn nicht. We maakten er een zo rustig mogelijke dag van en genoten ondertussen van het bijpraten, lekker eten en op weg naar huis ook nog van een stukje Glow terwijl we op onze bus naar de P&R aan het wachten waren.

Ik kwam een beker tegen die zelfs mensen zonder ochtendhumeur aan de ontbijttafel een ochtendhumeur kan bezorgen, zei dag tegen Groot (of ben ik echt de enige die hem herkent in die potjes rechtsbovenaan?) en had weer even last van mijn zwak voor leuke stickers en washi tape.

Uiteraard gingen we ook even bij VanPiere langs waar ik een boek tegenkwam dat perfect thuishoort in de Raaf in de Spotlight-posts maar ook Emmy nog eens mocht ontmoeten. Ik zag er ook heel leuke 3D-puzzels van Harry Potter maar kon me inhouden. Je zou het niet zeggen wanneer je deze foto-updates bekijkt maar ik koop ook heel veel NIET.

Toen ik vrijdag nog eens kon afspreken met Annelies van Boekboetiek kocht ik bijvoorbeeld geen van beide Molly Weasley-truien en zelfs geen geruit hemd (ah nee, dat van Hufflepuff was weer grijs in plaats van geel). Ik was ook te laat voor de Hogwarts theepot maar deze Grim theetas ging dan weer wel mee naar huis.

We genoten van een lekkere lunch bij Wasbar (de Trying Nemo bagel-burger kunnen we allebei aanraden), warmden op met een warme chocomelk bij de Lidl Chrismas Pop-up Shop op de Meir en gingen voor we afscheid namen van elkaar nog even boekjes kijken.

Annelies was ook zo lief om voor mij bij TeaStation langs te gaan zodat ik nu weer kan genieten van de Cherry Trifle thee die ik eerder dit jaar ontdekte via de goodiebag van het Clavis Bookcafé.

Ze nam ook een gepersonaliseerde Kerstadventskalender voor me mee. Dat vond ik naast ontzettend lief eigenlijk ook een beetje grappig vermits ik eerder die week nog tegen mijn nicht had gezegd dat het een leuk idee zou zijn om er zelf één in elkaar te knutselen. Misschien maak ik er wel foto’s van zodat ik de inhoud nadien met jullie kan delen.

Wat is jullie leukste herinnering van de voorbije twee weken?

16 gedachten over “Foto-update #133”

  1. Ik vind het altijd tof wanneer de katten van de buren langskomen. Veel succes maar vooral ook plezier gewenst op je nieuwe baan Sas.

 1. Mijn leukste herinnering aan de voorbije twee weken is natuurlijk ons afspraakje! En dat mijn man weer even thuis is, vind ik toch ook wel heel erg fijn 🙂 Als je weer een voorraadje Cherry Trifle nodig hebt, geef je maar een gil!

  1. Ik vond het zo fijn en besefte nadien dat we nog minstens even lang hadden kunnen doorpraten. De voorbije twee avonden heb ik al genoten van die Cherry Trifle thee. Wel leuk dat ik nu een persoonlijke thee-dealer heb. 🙂

  1. Echt wel. Als ik een tijd terug niet de leuke trui met kap had gezien dan zou ik gaan geloven dat ze er nooit kleurrijke Hufflepuff-kleding hebben.

 2. Die oreo cupcakes zien er heerlijk uit!.

  En ik ga dus nu opzoek naar Cherry Trifle thee.. hoewel ik mijn oog heb laten vallen op gluwein thee.

  1. Ze moesten het een hele dag overleven dus ik heb op veilig gespeeld en het mezelf daardoor een pak makkelijker gemaakt. Ik vreesde dat een roomkaas of botercrème-glazuur zou instorten van de warmte dus heb ik een pot Duo Penotti gekocht. 😉

   Gluwein thee heb ik nog nooit gedronken. Maar als ik er aan denk neem ik de volgende keer dat we elkaar zien een proevertje van die Cherry Trifle thee mee. Het nadeel is dat ze hem dus enkel in het Hasseltse of vanuit hun webshop verkopen.

 3. Ik schrik telkens weer van de hoeveelheid medicatie die jij moet nemen (dat dit enkel je avondmedicatie is!), maar moest ook wel lachen met de totempalen die je er mee maakt 🙂
  De naam van die tovenaar in de nieuwe Fantastic Beasts doet mij nu wel heel hard denken dat Rowling stiekem een Zwitserlandfan is: er is hier immers een dorp dat Grindelwald heet (en aan de voet van Eiger, Mönch en Jungfrau ligt, de “populairdere” bergen dus, waardoor de kans dat ze er ooit geweest is niet eens onbestaande is).

  1. Tja, blijkbaar blijf ik een beetje kinds. Totempalen -en rupsjes maken met pillen. Belachelijk! (dat laatste moet je lezen met het stemmetje van de babysit-vader in Buiten de Zone) Oh, dan is de kans wel heel groot. Misschien is ze dan ook ooit bij Zwartraafje uitgekomen en vond ze dat inspirerende blog dat ze een zwartraafje in Fantastic Beasts : the crimes of Grindelwald liet opduiken. Ok, die kans is iets kleiner. Maar toch. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.