Facts about me #17

Het leek me een leuk idee om nog eens wat persoonlijke feiten met jullie te delen. Op deze blog komen jullie immers vooral veel boek-gerelateerde zaken over me te weten. Wie Zwartraafje al een tijdje volgt weet uiteraard al heel wat over me maar wisten jullie dit al ….

Deze dingen doe ik te weinig:
– echt ontspannen
– natuurwandeling
– tai chi
– water drinken

Deze dan weer net te veel:
– lekker eten
– online zijn
– me schuldig voelen

Drie zaken die een verslavend effect op me hebben:
– cola zero
– zoete lekkernijen
– fanfiction

Enkele zaken die ik heb geleerd:
– dat je anti-roos shampoo blijkbaar enkel tijdelijk mag gebruiken want dat je haar anders helemaal dof wordt (aha, daardoor dus)
– dat deSleghte van Mechelen op vrijdag GEEN inkoop doet (gelukkig leerde ik dat nog voor we vertrokken)
– dat gedroogde kersen moeilijk te vinden zijn (nog steeds niet gevonden tot nu toe)

Een tijdje terug moest ik bij het uitwerken van een blogpost plots even opzoeken hoe het nu alweer zat met procentberekeningen. Oftewel hoeveel procent is 15 van 67? Dat is trouwens niet het enige wat ik vergeten was van alle theorie die we vroeger op school hebben geleerd.

Iedere keer wanneer mensen zich geroepen voelen om me er aan te herinneren dat ik ben bijgekomen zou ik als volgt moeten reageren “Ik weet het want ik heb een spiegel en kleding die strakker aansluit.” – in werkelijkheid voel ik me er gewoon slecht door en begrijp ik niet waarom mensen zoiets zeggen. Ik heb dus nog wat Body Positivity-werk voor de boeg.

Ik ontdekte via Twitter dat Roald Dahl niet enkel een aantal geweldige boeken heeft geschreven maar ook een antisemiet en een onverdraagzaam iemand was. Als kind weet je zoiets niet maar wanneer je het later als volwassene ontdekt lijkt het fijne jeugdherinneringen behoorlijk aan te tasten.

Enkele weken terug stelde ik vast dat je blijkbaar meer als 15x op een dag met de lus van de strik op je jurk aan een handvat van de keukenkasten kan blijven hangen. Yep, perfect mogelijk én iedere keer opnieuw irritant.

Ik heb al jaren dezelfde ringtune. Iedere keer dat mijn gsm vervangen moet worden zet ik dat ene nummer er opnieuw op.

Een tijdje geleden had ik geen haarspeld in de buurt maar wel een paperclip. McGuyver kan daar de wereld mee redden, ik kan er mijn ontembare haar mee temmen. We zijn elkaar waard

Ik kan High Voltage niet normaal lezen dankzij Danger!High Voltage van Electric Six

Verder heb ik ook een rampzalig geheugen en is de kans dus groot dat ik in deze terugkerende blogposts meermaals hetzelfde vertel. Ik probeer het te voorkomen maar een garantie is dat jammer genoeg niet.

 

14 gedachten over “Facts about me #17”

  1. Oef, dan ben ik ook hier niet de enige in. Ik heb het ook af en toe met de leiding van mijn insulinepomp. Blijkbaar hebben we gewoon heel vervelende handvaten in de keuken.

 1. Echt he, wat is dat toch met mensen die je erop willen wijzen dat je bent verdikt? Jah, want dat had ik nu zelf nog niet door seg… Mijn grootmoeder is een schat van een mens, maar wat mijn gewicht betreft, moet ze de laatste tijd blijkbaar elke keer vragen of ik ondertussen al afgevallen ben. Ze bedoelt het goed en tuurlijk zou het gezonder zijn om wat minder te wegen, maar tegelijk aaaaaargh! Ik wil afvallen, maar het lukt momenteel even nog niet om dat er ook nog bij te nemen, dus laat mij gerust… Sorry, dat moest er even uit 🙂
  En altijd dezelfde ringtune lijkt mij vooral handig! Vroeger had ik een eigen tune en toen ik wisselde van gsm, kwam het er niet van om die er op te zetten en reageerde ik in het begin veel te laat, omdat ik niet door had dat het bij mij belde 🙂 En bij mijn huidige ben ik nog vaak te laat, omdat het zo’n standaardtune is, dat ik toch weer denk dat het niet bij mij belt. Geloof mij, het is dus zeer handig en slim wat jij doet 😉

  1. Even ventileren kan deugd doen hé. Natuurlijk bedoelen ze het niet slecht maar we worden al genoeg geconfronteerd met dat voorgeschreven schoonheidsideaal telkens wanneer we een magazine durven openslaan of een reclamespot zien. Wanneer je niet het ‘geluk’ hebt om met een supersnelle spijsvertering geboren te worden gaat dat afvallen ook niet zomaar van zelf hé. Dan moet je er echt de hele tijd mee bezig zijn en dat vraagt nu eenmaal energie.

   Bij mij is het Comptine d’un autre été van Amélie Poulain. Heel herkenbaar vermits je het niet zo vaak hoort. Al moet mijn klank wel luid genoeg staan vermits ik het anders soms nog niet tijdig genoeg opmerk.

  1. Het was voor een granola-recept uit het Vegan 100 boek van Gaz Oakley. Hij serveerde dat met gekarameliseerde verse kersen als ik me niet vergis en het klonk op zich wel lekker. Maar ik vermoed dat ik het toch maar bij mijn klassieke granola met gedroogde krenten en veenbessen hou. Die zijn immers een pak makkelijker te vinden.

  1. Misschien moeten we die in het vervolg na zo’n uitspraak een kleverige toffee geven zodat ze hun mond een tijdje niet kunnen openen. 🙂

  1. Voor mij was het ook schrikken toen ik dat las. Een schrijfster had het op Roald Dahl-dag gedeeld op Twitter. Ze wilde mensen er aan herinneren dat hij niet alleen heel leuke boeken had geschreven maar jammer genoeg ook een paar minder leuke kanten had.

 2. ‘Genoeg water drinken’ is een herkenbare challenge, die maar niet lukt. Ik heb het al een paar maanden op mijn habit tracker staan, en dan zie ik telkens aan het eind van de maand zo één à twee ingekleurde vakjes – meestal als ik bij iemand op bezoek ben geweest die is van het ‘wil je nog iets drinken? Hierzo’-type… 😛

  1. Ik heb het lange tijd goed gedaan maar om de een of andere is het na de zomer misgelopen. Nu moet ik er echt aan denken én dat doe ik dus meestal niet. Ik heb hier zo’n tracker-stempel liggen waarbij je telkens een glasje kan inkleuren dus misschien moet ik die maar eens gaan gebruiken tot het weer een gewoonte is geworden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.