Van deze auteurs heb ik de meeste boeken

Elk jaar deel ik een blogpost waarin Mijn boekenkasten in cijfers wordt getoond. In die post kan je ontdekken hoeveel boeken ik bezit, in welke genres en leeftijdsgroepen die boeken in te delen zijn, in welke talen ze werden geschreven, waar ze vandaan komen en hoeveel van hen ik wel/niet gelezen heb. Het leek me echter leuk om de inhoud van mijn boekenkasten nog iets meer te onderzoeken. In deze blogpost doe ik dat door jullie te tonen van welke auteurs ik de meeste boeken bezit.

Een tijdje terug werd me tijdens een Bookstagram-challenge gevraagd van welke auteur ik het meeste boeken had en toen was er een overduidelijke winnaar. Die winnaar is er nog steeds, de aantallen zijn echter nog wat toegenomen vermits ik van heel wat van de auteurs in dit lijstje boeken blijf kopen.

Jill Shalvis – 11 boeken

Dit aantal bestaat uit de delen van de Lucky Harbor-serie die tot nu toe door Harper Collins in het Nederlands werden uitgebracht, enkele boeken uit de Animal Magnetism-reeks en de Ceder Ridge-serie

Nalini Singh – 12 boeken

Van deze schrijfster heb ik boeken uit twee series. Al heb ik zowel de Psy-Changeling serie als de Guild Hunter Serie nog niet compleet. Eén van de boeken heb ik echter tweemaal vermits ik dankzij Melissa een gesigneerd exemplaar won.

Kresley Cole – 13 boeken

Ook van The Immortals After Dark, opnieuw een paranormal romance serie, heb ik vrij veel boeken.

Julie Kagawa – 13 boeken

Alvast een eerste gelijkstand. Van deze auteur van YA-boeken heb ik bijna alle delen uit haar Iron Fey – serie, de Call of the Forgotten spin-off-reeks, de Blood of Eden-trilogie en de boeken uit haar Talon-serie. Enkele van hen zijn gesigneerd én op één van de boeken staat een quote van me.

Robert Jordan – 14 boeken

Ja hoor, hier zijn ze weer. Deze Het rad des Tijds serie won ik per ongeluk en ik heb ze (iets minder per ongeluk) tot nu toe nog steeds niet gelezen. Maar OOIT komt daar verandering in.

Charlaine Harris – 14 boeken

Hier is de tweede gelijkstand. De Southern Vampire Mysteries leerde ik kennen toen ik na de Twilight-saga op zoek ging naar andere vampieren-boeken. Later werd de serie verfilmd en ik vond beide leuk ook al zijn ze totaal verschillend. Mochten jullie het je afvragen … Team Eric! Zonder twijfel

Gini Koch – 15 boeken

Het eerste boek uit de Alien-serie leerde ik kennen dankzij een Goodreads-winactie en sindsdien ben ik fan. Zo’n grote fan zelfs dat ik de nieuwe delen automatisch koop ook al sta ik er ondertussen qua lezen al een drietal achter. Ik hou echter veel te veel van het hoofdpersonage, de complotten, de vindingrijkheid van Kitty en hoe ze steeds opnieuw in bizarre situaties terechtkomt, …

J.K.Rowling – 16 boeken

Nu ja, als je het filmboek over Fantastic Beasts ook meetelt (ook al heeft ze dit niet geschreven) dan zijn het er in totaal 17. Uiteraard moest deze schrijfster ook in dit lijstje terechtkomen. Momenteel heb ik (uiteraard) de volledige Harry Potter-reeks maar ook de Hufflepuff-editie van het eerste boek, de gesigneerde edities van de eerste drie delen, het boekje met alle toverspreuken, Tales of Beedle the Bard, The Cursed Child en het script van Fantastic Beasts and Where to Find them.

Maeve Binchy – 19 boeken

In het geval van deze schrijfster gaat het voor het eerst niet om een boekenreeks. Maeve Binchy heeft gewoon heel veel losstaande verhalen geschreven. Een groot deel van hen spelen zich af in haar geliefde Dublin.

J.R.Ward – 22 boeken

Van deze Amerikaanse schrijfster wiens boeken ook tot het genre paranormal romance behoren bezit ik alle boeken uit The Black Dagger Brotherhood en de eerste twee delen uit de spin-off serie The Black Dagger Legacy, daarnaast heb ik ook een aantal boeken uit The Fallen Angels-reeks.

Janet Evanovich – 23 boeken

Deze schrijfster leerde ik kennen dankzij haar grappige boeken rond Stephanie Plum, een premiejaagster die steeds opnieuw in hilarische situaties terechtkomt en omringd wordt door een kleurrijke familie. Nadien kreeg ik via een bibliotheekverkoop ook een van haar losstaande verhalen in mijn bezit en meer recent voegde ik daar nog drie boeken uit haar Wicked-serie aan toe.

Lara Adrian – 24 boeken

Dat ik zoveel boeken van deze Amerikaanse auteur heb is te verklaren doordat ik de eerste negen delen uit de Middernacht-reeks in het Nederlands heb en daarnaast ook de boeken uit diezelfde serie in het Engels heb. Ik denk dat ik nog één deel mis én de novelle’s heb ik niet gekocht omdat ik niet zo’n fan ben van kortverhalen.

Nora Roberts / J.D.Robb – 46 boeken

De bekende Nora Roberts is echter nog steeds de grote winnaar in dit lijstje. Ik heb ondertussen de 12 vertaalde Eve Dallas-boeken die bij Boekerij werden uitgebracht en een groot deel van haar thrillers en fantasyverhalen die zowel bij Boekerij als Harlequin verschenen. Het aantal had zelfs nog groter geweest indien ik niet al een deel van haar boeken had weggedaan.

Van welke auteur hebben jullie de meeste boeken?

8 gedachten over “Van deze auteurs heb ik de meeste boeken”

  1. Ik heb de meeste boeken van Terry Pratchett wat vast geen verrassing is haha. Zoveel van Nora Roberts though. Maar voor haar heb je ook wel meer dan een hele boekenkast nodig als je alle boeken die zij heeft geschreven wilt bezitten.

    1. Echt hé, haar gehele oeuvre is echt immens groot. Ik merk echter wel dat ik ze lang niet allemaal even graag lees. Vooral de oudere boeken spreken me veel minder aan. Degene die ze als J.D.Robb schrijft lees ik doorgaans het liefste.

  2. Ik heb de meeste boeken van J.K. Rowling (niet echt een verrassing) en van Marissa Meyer. Oh en ik heb ergens ook nog mijn hele verzameling boeken van Carry Slee van vroeger liggen, dat zijn er sowieso de meeste haha. Ik was echt verslaafd aan haar boeken vroeger.

    1. Carry Slee zie ik regelmatig langskomen bij de antwoorden van het Blogger Vriendenboek maar ik denk dat ik nog geen enkel van haar boeken heb gelezen. Blijkbaar heb ik die helemaal gemist als kind.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.