Deze boeken heb ik al heel lang …

Elk jaar deel ik een blogpost waarin Mijn boekenkasten in cijfers wordt getoond. In die post kan je ontdekken hoeveel boeken ik bezit, in welke genres en leeftijdsgroepen die boeken in te delen zijn, in welke talen ze geschreven, waar ze vandaan komen en hoeveel van hen ik wel/niet gelezen heb. Het leek me echter leuk om de inhoud van mijn boekenkasten nog iets meer te onderzoeken. In deze blogpost doe ik dat door de boeken te tonen die al het langste deel uitmaken van mijn collectie.


1984
Jip en Janneke
Dit boek werd aangekocht door mijn ouders maar ik kreeg het mee toen manlief en ik gingen samenwonen.

1990
Pluk van de Petteflet
Kreeg ik van een klasgenootje cadeau toen ik in het ziekenhuis lag.

1991
Bastiaantje
Ook dit boekje met grappige cartoons adopteerde ik toen we gingen samenwonen.

1994
Blauw is bitter – Dirk Bracke
Het Achterhuis
Het eerste boek kreeg ik cadeau toen ik in het ziekenhuis lag, het andere kreeg ik van mijn nicht.

1995
Vallen – Anne Provoost
De laatste zes maanden – Willy Lindwer
Vrienden voor het leven – Maeve Binchy
Drawing blood
Vallen moesten we lezen voor school, de volgende twee boeken kreeg ik cadeau en het laatste boekje met cartoons rond Amnesty International kocht ik zelf.

1996
Het uur nul – Dirk Bracke
Misdaad, seks en verse vis – Hugo Mathyssen
Ook Het uur nul kreeg ik een keer cadeau toen ik in het ziekenhuis lag. Ja, ik lag vrij vaak in het ziekenhuis én kreeg (gelukkig) ook af en toe nieuw leesvoer cadeau. Al las ik nu niet meteen de meest opbeurende boeken. De laatste zes maanden las ik immers ook in het ziekenhuis. Het boekje met columns van Hugo Mathyssen kocht ik zelf.

1997
Ons Kookboek
Het parfum – Patrick Süskind
Harry Potter and the Philospher’s Stone – J.K.Rowling
Weg met de literatuur – Herman Brusselmans
Op school moesten we met die kookboek werken dus kreeg ik van thuis uit mijn eigen exemplaar. Het parfum kocht ik zelf, Harry Potter kreeg ik van mijn ouders én Weg met de literatuur kocht ik op de Boekenbeurs waar ik het meteen ook door Herman Brusselmans liet signeren. In die periode las ik het ene na het andere boek van deze auteur.

2001
Alle verhalen – Roald Dahl
Deze verhalenbundel van Roald Dahl staat al het langste ongelezen in mijn kast. Dit boek kocht ik nog voor we gingen samenwonen en het is er tot nu toe nog steeds niet van gekomen om het te lezen. Gelukkig staan de andere boeken uit dit lijstje wel gelezen in mijn kast.

Er zijn nog meer boeken terug te vinden in mijn kast die daar al lange tijd verblijven. Ik moest echter ergens de lijn trekken én dit zijn de oudste.

7 gedachten over “Deze boeken heb ik al heel lang …”

    1. Ik heb vroeger het ene na het andere boek van Herman Brusselmans gelezen gedurende een vrij lange periode. De laatste twintig jaar heb ik echter niets meer van hem gelezen.

    1. Ik vind het ergens wel heel tof dat ik ondanks mijn slechte geheugen toch nog steeds weet waar elk boek vandaan komt.

  1. Het Parfum is denk ik een van mijn oudste boeken in mijn boekenkast. Mijn moeder had het gevonden en toen lag het bij ons thuis te slingeren, ik heb het gelezen en sindsdien geadopteerd haha. Ik was 15 ofzo. Maar het had duidelijk ook al wat jaren gekend voordat het bij ons kwam. Ik moet die echt eens herlezen.

    1. Oh leuk, dan hebben we het blijkbaar ongeveer rond dezelfde leeftijd gelezen. Bij mij is het dus nog wat langer geleden. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.