Foto-update #117

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Deze vis deed even in zijn eentje aan Pilates. Blijkbaar is dat minder gezond dan ik dacht want enkele dagen later mocht manlief heb uit de aquarium vissen.

Ik moest iemand ontgoochelen toen ik Bookstagram-foto’s aan het maken was van dit prachtige boeken. Een voorbij fietsende vrouw dacht immers dat het er eentje voor Boekenjagers was en dat ze hem mocht meenemen.

Ik ben nog steeds aan het aftellen en maakte een Londen-kaartje om mijn nichtje te laten weten waarom ik er zo naar uitkeek.

Gezonde én minder gezonde snoepjes. Drie keer raden welke er eerst opwaren … Het waren trouwens wel de enige paaseitjes die ik dit jaar in huis heb gehaald. Dat vond ik wel een vermelding waard.

Kort na mijn vorige foto-update bedacht ik me dat ik misschien ook maar eens enkele foto’s moest maken van wat ik doorgaans eet. Vermits er hier meestal enkel foto’s verschijnen van zoete lekkernijen gaan jullie binnenkort nog denken dat ik een dieet van koekjes en gebak volg.

Deze foto-collage van een uitstap naar de Intratuin van Halsteren lijkt dat natuurlijk weer meteen tegenspreken maar geloof me zo’n High Tea is een uitzondering. Echt waar. (misschien moet ik toch maar wat meer saaie foto’s gaan trekken van appels en magere yoghurtjes want anders gaan jullie me nooit geloven.)

Met Pasen kreeg ik onverwachts een kaartje. Dankjewel Hilde! Op Paaszondag gingen we volgens traditie bij mijn schoonouders naar de koers kijken. Terwijl die mannen hard aan het trappen waren mochten wij een stukje taart happen. Mijn schoonmoeder heeft een verzameling ezeltjes en één van hen was mee aan het supporteren.

Bij de Intratuin kocht ik dit bloemstukje. Eigenlijk koop ik maar zelden bloemen voor mezelf maar dit exemplaar kon ik niet laten staan. In het midden van die glazen bol zit immers een vaasje waardoor je de bloemen kan vervangen wanneer ze uitgebloemd zijn. Het groen zelf kan je uiteraard verder versieren. Bijvoorbeeld door er rond kerst kleine kerstballen in te leggen of zoals ik deed … er een Ewok in onder te brengen.

Eventjes improviseren en een receptje bedenken vermits ik een aantal tomaten moest opwerken voor ze slecht werden.

Plots viel het me ook op dat het tijd werd om over te stappen op wat lente-decoratie. Het donker tafelkleed werd vervangen door een licht met die Ewok-bol er bovenop en ook het paarse stukje op de salontafel werd vervangen.

Zullen we gewoon afspreken dat de titel Midnight Sun pas opnieuw gebruikt mag worden wanneer Stephenie Meyer van gedacht is veranderd … iedere keer dat ik die titel ergens zie voorbijkomen denk ik dat het boek er toch nog gaan komen.

Vermits ik in maart vrij veel nieuwe boeken aan mijn verzameling mocht toevoegen en ik in mei de Londense boekenwinkels een beetje onveilig ga maken dacht ik me deze maand in te houden. Om dan vervolgens dit boek bij de kringloopwinkel van Vilvoorde te zien liggen in perfecte conditie en aan deze prijs. Ok, in ons filiaal zijn de boeken wat voordeliger maar dan nog … deze ging dus mee naar huis.

Deze graphic novel liet ik liggen maar hij deed me wel meteen aan NerdyGeekyFanboy Joost denken.

Ik heb eindelijk een Hufflepuff-das. Hij had zelfs op tijd geweest voor de lente-editie van F.A.C.T.S. maar die slagen we dit weekend jammer genoeg een keertje over. Op de Harry Potter Tour ga ik echter wel meteen kleur bekennen.

“Gast kijkt zo niet. Het zijn aardbeien én magere vla van Optimel dus het mag. “

14 gedachten over “Foto-update #117”

  1. Al een geluk dat ze persoon in kwestie het eerst heel beleefd kwam vragen. Wel jammer dat ik haar vervolgens moest ontgoochelen.

 1. Ik at gisteren ook een chocomousse met sojamelk en aardbeien, ook gewoon gezond toch? :p
  En in de Intratuin moet ik toch ook altijd eventjes langs de konijntjes lopen haha.

 2. Ik zet ook niet zo snel de gezonde dingen online hoor 😉 Een maat van mij zei ooit een keer dat als hij mijn Facebook of Instagram bekeek, hij zich afvroeg of ik wel eens iets gezond eet. Leuk overzichtje! Die kaart voor Londen is zo leuk!

  1. Dankjewel Nikita! In Londen zullen er waarschijnlijk vooral veel foto’s getrokken worden in de Harry Potter Experience en boekenwinkels. Maar ik vermoed dat daar ook wel enkele foto’s van lekkernijen getrokken zullen worden. 🙂

  1. In die van Halsteren alleszins wel. Ik weet niet of het in alle Intratuin-filialen mogelijk is. Het is niet zozeer de formule waar ik aan denk zodra ik de term High Tea hoor. Er waren bijvoorbeeld geen scones bij maar American Pancakes. Maar ook al was de invulling wat anders dan verwacht het was wel erg lekker én betaalbaar (16,95/per persoon).

 3. Goh ben jij ook zo’n zoetekauw ;-). Ik let tegenwoordig toch een beetje meer op. Graag gedaan wat dat Paaskaartje betreft, Liesbet, dat kwam heel spontaan in me op moet je weten. Bij Intratuin ben ik nog nooit geweest al ga ik ontzettend graag naar tuincentra. Tegenwoordig koop ik wel eens vaker plantjes voor mezelf (van wie zou ik die anders krijgen…). Ik vind daarin echt m’n plezier. Dat ezeltje vind ik echt superschattig, om op te eten. Qua leessmaken liggen die toch wel ver uiteen merk ik in deze blog.

  1. Ik hou inderdaad enorm van zoete lekkernijen én moet echt mijn best doen om er niet te vaak aan toe te geven.
   In was echt onder de indruk van het grote aanbod van Intratuin. Ze hadden echt heel veel keuze. Evenveel smaken
   als mensen hé. Ik ben nog steeds heel blij dat we ook qua boeken uit een heel groot gamma mogen kiezen.

 4. Intratuin komen wij ook graag. Ondanks dat ze vaak een beetje prijzig zijn, hebben ze altijd zulke leuke dingen! En Eleanor vind het er ook altijd erg leuk. En foto’s van heerlijke gebakjes, taartjes en andere zoetigheid zijn vaker leuker om te maken dan van een appel 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.