YALfest komt naar Antwerpen én jij kan daar bij zijn

De afgelopen twee jaar las ik steeds alle verslagen van elke blogger die in Nederland naar YALfest was geweest. Op die manier kon ik er zelf ook een beetje bij zijn. Dit jaar wordt het echter nog makkelijker om er bij te zijn … YALfest komt namelijk naar Vlaanderen en met een beetje geluk kan jij daar samen met een vriend(in) gratis naar toe.

Zelf kocht ik mijn ticket meteen toen ze beschikbaar waren. Ik wilde echt het risico niet lopen om deze kans te missen nu er een heel deel bekende auteurs naar Antwerpen komen. Jaja, dichtbij huis. Dit wilde ik dus echt niet missen.

Misschien ben je nog een beetje aan het twijfelen over de prijs … Of heb je je budget al uitgegeven aan nieuw leesvoer. In beide gevallen heb ik goed nieuws voor je. Van Uitgeverij Lannoo mag ik namelijk een duo-ticket uitdelen.  Indien je wint ligt dit ticket aan de kassa op jou te wachten.

Maar wat is YALfest nu juist?

YALfest is de afkorting voor Young Adult Literature Festival. Het is een evenement waarbij je als lezer de kans krijgt om je favoriete auteurs te ontmoeten en je boek door hen te laten signeren.

Wie zal er zijn?

In totaal komen er zes internationale auteurs naar Antwerpen toe.

Tomi Adeyemi

Ik las onlangs haar debuut Bloed en Beenderen en dat boek wist me echt helemaal te overtuigen.

Sarah Holland

Van deze schrijfster las ik zelf nog niets maar haar boek Everless spreekt me erg aan. Dat hoop ik dus nog te pakken te krijgen tegen YALfest.

Taran Matharu

Ook van deze auteur las ik nog niets maar De nieuweling, het eerste deel uit zijn populaire Summoner-serie ligt hier al klaar om gelezen te worden.

Sarah Crossan

Deze schrijfster viel vorig jaar met haar roman in de prijzen tijdens de Dioraphte Literatour Prijs in Nederland. Tijdens YALfest 2018 stelt Sarah haar roman ‘Nieuwe maan’ voor. Zelf heb ik echter het boek Resist van haar klaarliggen. Vermits dit een tweede deel is (typisch voor het Boekenfestijn) ga ik straks ook Breathe bestellen. Nu maar hopen dat ik deze maand veel kan lezen.

Laura Steven 

Deze Engelse is niet enkel schrijfster, maar ook journalist en screenwriter. Allesbehalve oké is haar eerste boek.

Kass Morgan

Haar ken je misschien wel van haar populaire reeks De 100. Van deze boekenreeks is een gelijknamige serie gemaakt die je kan bekijken op Netflix. In het najaar verschijnt bij Blossom Books het eerste boek uit haar nieuwe serie waar ze momenteel aan werkt.

Waar moet ik zijn?

Op vrijdag 20 april begint het evenement om 19u in Museumcafé Pixel aan het FOMU, oftewel het Antwerpse Fotomuseum. Dit kan je terugvinden aan de Waalsekaai 47

Heb je er zelf ook zin in gekregen?

Dan kan je op zeker spelen en hier je ticket bestellen of je kan meedoen aan deze wedstrijd en kans maken op een gratis duo-ticket.

Het enige dat je hiervoor moet doen is me in de reacties laten weten wie jouw favoriete auteur is en wat je aan hem/haar zou willen vragen.

De wedstrijd loopt tot en met 11 april. Een dagje later wordt de winnaar bekend gemaakt.

Veel succes!

6 gedachten over “YALfest komt naar Antwerpen én jij kan daar bij zijn”

  1. Oh wauw! Ik kijk ook al enkele jaren met jaloerse ogen naar Nederland omdat ze daar wel een YALfest hebben, nu ze eindelijk naar België komen zou ik wel graag gaan! Mijn favoriete auteur is Sara Holland, en ik zou haar vragen op welke plek ze het best kan schrijven.

  2. Dag Zwartraafje! Mijn favoriete auteur (en ook die van mijn zoon) is Taran Matharu. Ik zou hem willen vragen wat hij het leukst vindt: regelmatig online publiceren of ineens een heel boek op papier. Daarom neem ik graag deel aan je wedstrijd. Groetjes. Hilde

  3. Ik zou een vraag stellen aan Kass Morgan.

    Namelijk: Wat is het meest stresserend: boeken uitgeven of boeken schrijven? (Of het leukst, of duurt het langst, of… )

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.