Traditionele post in 2017

Tijdens de kerstperiode deed ik in 2017 weer mee aan twee Kerstacties én ik organiseerde zelf een Kerstpostactie.  Terwijl ik mijn boekige pakketten aan het voorbereiden was vroeg ik me af hoeveel post ik dit jaar eigenlijk in totaal verstuurd zou hebben. Een bedenking die er voor zorgde dat ik me heb voorgenomen om dit in mijn nieuwe Bullet Journal ook bij te houden. Want zelfs al ben ik er waarschijnlijk nog een aantal vergeten het is een vrij indrukwekkend aantal.

Ik ben echter niet de enige die nog steeds fan is van echte post. Zelf werd ik immers ook meerdere keren aangenaam verrast toen ik een briefje of kaartje in de gang zag liggen of de postbode aan de deur stond met een pakketje voor me. Er lag zelfs een keer chocolade op me te wachten tussen de post.

Bovendien merk ik dat ik naast klassieke kerst -en verjaardagskaarten waar ik me doorgaans beperk tot het kaartje zelf, ook steeds vaker kaartjes en brieven verstuur waar ik enkele kleinigheden aan toevoeg. Eigenlijk is dat iets wat ik al veel langer doe maar terwijl dit vroeger maar heel sporadisch was lijkt het nu in aantal toe te nemen. Sommige van die envelopjes zijn zelfs zo uitgebreid dat enige Tetris-vaardigheden geen overbodige luxe zijn.

Voor wie zich afvraagt wat je zoal allemaal als Snail Mail kan versturen volgt hier een lijstje met enkele dingen die ik dit jaar in een envelopje verstopte. (Ik denk dat ik vanaf nu best dit soort foto’s kan maken om te voorkomen dat ik te vaak hetzelfde verstuur.)

Bladwijzers, sleutelhangers, hangertjes voor aan een halsketting, vriendschaps-bandjes, stickers, chocolade, thee, haarspeldjes, nagelstickers, luchtverfrissers voor in de auto (die heb je tegenwoordig in super leuke vormen waar je me meteen vrolijk van wordt), zelfgemaakte magneten, snoeppapier, …

Het leuke aan die Snail Mail is dat je hem perfect kan afstemmen op de ontvanger. Tijdens een Snail Mail-actie die Joany vorig jaar organiseerde mocht ik er eentje samenstellen voor Eline en vermits zij net als ik een Potterhead is kon ik me ‘een beetje’ laten gaan. Zelfs wanneer je nog niet iemand lievelingskleuren of interesses kent kan je rond een bepaald thema werken. Seizoensgebonden, gebaseerd op een feestdag, … Zelf probeerde ik onlangs nog een herfstig pakketje samen te stellen. Ik probeer er vaak ook iets zelfgemaakts aan toe te voegen.

Ik verstuur(de) dit jaar:

39 verjaardagskaarten

3 jubileumkaarten

6 geboortekaarten

2 vermaandkaarten (ja, die bestaan!)

iets meer als 31 verrassings-kaarten of brieven

4 pakketten (of waren het er nu vijf?)

 63 kerstkaarten

Zelf kreeg ik echter ook veel leuke post toegestuurd:

Post uit Wonderland

Bookish Summer Swap

Zomerse post dankzij Audrey haar actie

Een verjaardagspostpakket

Verjaardagschocolade (die zag je bovenaan deze post al verschijnen)

een leuke button per post

verjaardagskaarten

een Secret Santa pakket

én eentje van mijn kerstlootje bij de Bookish Winter Swap

gelukwensen toen ik meter werd

leuke bestellingen

vakantiekaartjes die er voor zorgen dat ik zelf ook een beetje van de wereld zie

verrassingspost (als je niets verwacht is het zelfs nog leuker)

gewonnen (gesigneerd) boek(en)

lieve post van mensen die me een hart onder de riem wilde steken

De kerstpost-actie vond ik zelf heel leuk. Ik hoop dat iedereen ondertussen evenveel kaartjes heeft mogen ontvangen dan ze verstuurd hebben.

Hoogstwaarschijnlijk organiseer ik deze gewoon opnieuw aan het einde van het jaar. Al ben ik eigenlijk ook al aan het nadenken over een andere post-actie vermits ik er zelf zo van hou.

Zo! Heb ik jullie al aangestoken met het ‘Traditionele post’-virus? Ik ben alleszins van plan om ook dit jaar heel wat keren naar de postbus wat verder op te wandelen om een dag (of enkele dagen) later iemand aangenaam te verrassen met onverwachte post.

15 gedachten over “Traditionele post in 2017”

 1. Postpakketjes samenstellen is zo fijn! Ik noteer voortaan de inhoud ervan (in m’n Bullet Journal :-)) om te vermijden dat ik twee keer hetzelfde zou versturen als verrassingen erbij. Want inderdaad: het neemt alsmaar toe, dat aantal. Ook in 2018 kijk ik uit naar die leuke postwisseling. Interessante post Liesbet, het geeft weer inspiratie. En wat een leuk idee, van die vermaandkaarten. Het zoontje van een vriendin is nu net 4 maanden. Het geeft ideeën 😉

  1. Dat doe ik dus vanaf dit jaar ook zodat ik later nog eens kan terugbladeren en teveel herhaling kan proberen te voorkomen. Zo meteen ga ik alvast een eerste post-puntje in mijn BuJo neerpennen. 🙂

 2. Dit ziet er zo geweldig uit! Echt om vrolijk van te worden. Toen ik nog in Nederland woonde lag er regelmatig een kaartje of brief in de bus. Vriendinnen die dat leuk vonden, en natuurlijk ook lieve oude oma. Maar nu ik geëmigreerd ben naar Duitsland (van Leiden naar Anholt), blijft de brievenbus leeg. Zelfs kerstkaarten vielen tegen, dus dit vond ik wel heel leuk om eens te zien!

  1. Dag Cassilda! Wat jammer dat je nu plots geen post meer krijgt. Misschien kosten postzegels meer in Nederland maar vanuit België een brief naar landen in Europa sturen valt vrij goed mee per post. Misschien moet je zelf nog eens een kaartje te sturen om je vriendinnen er aan te herinneren dat je het nog steeds leuk vindt. Wie weet denken ze nu wel dat je mails en WhatsApp-berichten leuker vindt.

  1. Ik heb tot nu toe van niemand van jouw ontvangers gehoord dat ze niet alle kaartjes heeft gehad dus ik veronderstel dat ze veilig zijn aangekomen. Misschien komen er hier nog wat reacties binnen want buiten een kaartje terugsturen had je natuurlijk niet meteen een manier om je afzender te bedanken.

  1. k vind het echt fijn dat ik via het bloggen enkele mensen heb leren kennen die ook van échte post houden. Niet alleen met kerst maar ook door de rest van het jaar heen verspreid.

 3. Het is zeker leuk om traditionele post te versturen. Alleen maar ik er niet echt altijd tijd voor. In ieder geval niet om er echt een feestje van te maken. Te weinig creativiteit haha.

  1. Ik schrok er eerder deze week van hoelang je eigenlijk bezig bent met het schrijven van je brieven én samenstellen van zo’n snail mail pakketje. Het grappige is dat ik het evengoed leuk vind om een lief kaartje of briefje zonder versieringen te ontvangen. Gewoon het idee dat iemand even de tijd heeft genomen om iets voor je neer te pennen vind ik eigenlijk nog het leukste én de verrassing van het vinden van die post natuurlijk ook.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.